Óvodai beszokatás fél éves testvér mellett?
Hogy ment? Nem volt nyűgös a pici? Mennyi ideig kellett ott maradnod? Valami ötlet-tipp?
Köszönöm!
A közösségbe történő beszoktatáskor legyen a beszoktatott gyereké a főszerep, ott nincs kistesónak keresnivalója. Érezze a nagytesó, hogy anya minden figyelmével rá koncentrál. Ne zavarhassa meg a beszoktatást, ne billenthesse ki a gyermeket a kistesó nyűglődése.
Mondom ezt úgy, hogy két gyermekem van, és a fiam beszoktatásakor a kislányom nem volt ott. Megoldottam, hogy legyen felügyelet alatt, anyukám vigyázott Rá. Nem volt egyszerű, mert anyum még dolgozott, de egy ovis beszoktatás nem két hét, mint a bölcsiben. Nálunk két délelőtt volt ismerkedés, amikor én is bent voltam a fiammal, a következő hétfőtől már egyedül volt. Az első héten csak délig voltak, még nem aludtak ott, viszont második héttől már mindenki ott aludt.
Ezt a pár napot próbáld csak a nagyobb gyerekednek szentelni! Meg fogja hálálni, hidd el! Főleg, mivel a kicsi féléves kora körül szokott elemi erővel jelentkezni a tesóféltékenység, ezzel egy kicsit csillapíthatnád a nagyobb gyermeked lelkét.
Ne vidd a kicsit, a nagy a főszereplő.
Nálunk is anyu vigyázott a kicsire, de nem volt egy nagy hajcihő a beszoktatás, pedig a lányom nem volt bölcsis.
Mivel októberi, csak a szülinapja után kezdte az ovit, de szeptembertől 3-4 délelőtt bevittem 3 órára. Végig egy padon ültem, az utolsó alkalommal már ott is hagytam.
Unokahugomat úgy szoktatták be az oviba, hogy a 10 hónapos huga is ott volt. Katasztrófa volt, sosem szokott be. A többi gyerek csak a kicsivel édelgett.
Később hiába járt oviba, mindig egyedül játszott a csoportos játékokban, foglalkozásokban nem vett részt, kiült a szoba szélére és csak nézte a többieket.
1 évig szenvedtek, majd feladták. Végül óvodaváltás olotta csak meg a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!