9 honapos kislanyom mellett varjuk a tesot. Mivel pici lesz a korkulonbseg, tapasztalatokat, tanacsokat kernek, hogy miben lesz nehez, mire kell felkeszulni?
Nekem pl. a 4. gyerekem születésekor 15 hónapos, 33 hónapos és 5,5 éves gyerekeim voltak. Semmi segítségem nem volt, az első 2 hétben segített az Édesanyám, de aztán hazautazott, maradtunk ketten. A takarítással, a renddel hadilábon álltam, de a gyerekekkel sokat foglalkoztam (nem TV-ztek, nem gépeztek egyáltalán). A gyerekek minden nap ettek főtt ételt, ruhájuk is mosva volt(vasalva ritkán :)). Mellette még kert, ahonnét be lehetett hordani egész nap a koszt, meg kutya- macskák. Inkább a gyerekekkel foglalkoztam sokat a háztartás helyett, de számomra alap dolgokból nem engedtem.
Este viszont a férjem sokat segített, az esti fürdetést, altatást együtt végeztük, utána ő mesélt nekik. Ha otthon volt a férjem, ő is sokat foglalkozott a gyerekekkel.
Szóval megoldható, kellő rugalmasság, sok humor szükséges hozzá.
3. vagyok
Nálunk a 2 középső volt féltékeny, de elmúlt kiskamasz korukra.
Nálunk 16 hónap különbség van köztük. Lehet áldott jó gyerekeim vannak de nekem bőven van időm magamra is. A nagy nem féltékeny a kicsire mióta hazahoztuk simogatja, puszilgatja, ölelgeti ahogy épp éri. Sosem bántotta, sose volt hiszti h őt miért nem veszem fel stb... Én meg is őrülnék ha vki állandóan itt lenne és mindenbe belemagyarázna...
Nagyon ritkán az etetés rossz ha pont egyszerre éheznek meg de ilyenkor a nagy figyelmét elterelem vagy ha annyira de annyira éhes kap 2 db háztartási kekszet és azt mire megeszi végzek az etetéssel de amúgy simán tudom alakítani h ne egyszerre hanem egymás után egyenek. Én eddig semmi rosszat nem tapasztaltam, meg olyan nagy nehézséget amiről mindenki beszél... 2 hónapos a kicsi, 18 a nagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!