Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen volt a terhességetek 2...

Milyen volt a terhességetek 2 év alatti testvér mellett?

Figyelt kérdés

Hogy oldottátok meg az emelgetését? Mennyit volt kézben? Nem voltatok rosszul mikor pelenkáztátok? Ő mennyire értette meg a helyzetet, mennyire "várta" a testvért?

Bírta e a több napos távollétet a szülés alatt (császárom lesz, minimum 4 éjszaka)?

és mire érdemes még figyelni?

2016. jan. 8. 11:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Teljesen eseménytelen volt. Pontosan úgy éltem, mint előtte. Emeltem, kézben volt, ha kellett. Nem voltam rosszul egy percig sem. Nagyon nem értette, de megtanulta, hogy a pocakra vigyázunk és egy idő után mondogatta is, hogy ott a kistesó, de szerintem érteni nem értette igazán. Jól bírta a távollétet is, nagyobb feszültségek azóta vannak, hogy megszületett a pici. Sokkal több figyelmet igényel a nagyobb. Pontosan 2 év van közöttük.
2016. jan. 8. 12:02
 2/8 anonim ***** válasza:

14 hónap van köztük.

Nem volt semmi probléma, gond, nehézség.

Apuka és az imádott nagymama vigyázott rá, amíg bent voltunk, naponta jöttek.

Döccenőmentes volt a hazatérés is, nem volt féltékenykedés.

Pár hét után együtt ettek-aludtak

2016. jan. 8. 12:12
 3/8 A kérdező kommentje:
2: könnyen megszokta a nagyobbik, hogy a szobájába be költözött valaki? én úgy gondoltam hogy az első fél évre külön tesszük őket, és utána egybe...hogy a gyakori éjjeli ébredés ne zavarja a nagyobbat...vagy ez hülyeség? egyből egybe rakjam?
2016. jan. 8. 12:31
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Két lányom között pont két év van. Elég nehezen viseltem a második terhességet, rögtön megfájdult a hasam, ha megemeltem a nagyot. Úgyhogy elég hamar megtanult sétálni, ha szükséges volt leguggoltam hozzá, vagy leültem és úgy vettem ölbe. Nagyon rosszul is voltam, de érdekes módon a pelenkázás nem viselt meg egyáltalán. Maga a távollét nem viselte meg, de az új helyzettel nem nagyon tudott mit kezdeni, eléggé megviselte, pedig próbáltuk felkészíteni.

Középső és legkisebb gyerekem között 17 hónap van, akkor nem volt semmi problémám, a két nagyot simán bírtam emelgetni. A távollétét és az új testvér érkezését mind a ketten jól fogadták.

Nálunk első naptól egy szobában alszik a három gyerek, soha nem ébredtek fel egymásra.

Egy jótanács majd a kórházi tartózkodás idejére: ha bemegy hozzád a nagy látogatóba, legyen Nálad valami apró meglepetés vagy játék, hogy azzal közösen el tudjátok tölteni az időt, mert nem mindegyik gyerek viseli jól a kórházi légkört.

2016. jan. 8. 12:41
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 9honapos a kisfiam es 12hetes terhes vagyok.En nagyon nehezen viselem es fogalmam sincs mi lesz.Nagyon anyas,a szoptatast is abba kellett hagynom :/ Nagyon nehez ez az idoszak,de bizom benne,h a kis korkulonbseg miatt nagyon jo testverei lesznek egymasnak.Mi egy szobaban fogunk aludni mind.Nagyobb apaval a nagyagyon,mi a kisbabaval a kihuzhato kanapen...Mi amugy most is egyutt alszunk,harman :) Ezt szoktuk meg es mindenki jol alszik,csak osszebujunk es kesz :) Aztan,ha nagyobbak biztos elvezni fogjak a kulon szobat ketten :)
2016. jan. 8. 12:59
 6/8 anonim ***** válasza:
15 és 18 hónapkorkülönbséggel született a 3 gyerek. Ugyanúgy éltünk, mint addig, ugyanúgy emelgettem, pelenkáztam. A férjemen kívül nem volt segítségem. Én a spontán szülés ellenére is 4 napot voltam bent, teljesen jól bírták a gyerekek a távollétemet, az apjuk vigyázott rájuk. Amikor megszülettek, akkor 1-1 hétre eljött az édesanyám segíteni (főzni, a nagyobbal játszani, sétálni), de utána ugyanúgy folytatódott minden. A 18 és 15 hónapos szerintem nem értette, hogy mi történt, hiába mondtuk el neki előre, hogy kistesója lesz, szóval itt nem tudom, várta-e a kicsi születését.
2016. jan. 8. 14:22
 7/8 anonim ***** válasza:

Én rosszul voltam az elején, nem bírtam elviselni az illatosított pelenkákat, popsikrémet sem. A kakis pelus gyilkos volt 3 hétig, aztán elmúlt és a szülésig kb. észre sem vettem, hogy terhes vagyok.

Csináltam amit kell. Szülés előtti 1 hónap volt lassabb és az utolsó 2 hétben nem tudtam foglalkozni a nagyobbal, megetettem, elvittem sétálni stb. de otthon feküdtem a kanapén, ő meg hozta a könyveit, játszott mellettem. Akkor már csak ennyire voltam képes. Én mondjuk többször odaadtam a nagyiknak is, vitték magukkal nyaralni is, így lazább lett a kisöcsi után is a helyzet már, nem ragaszkodott annyira csakis hozzám és a több napos távollét egyáltalán nem számított. Jöttek minden nap az apjával látogatni, de ahogy írtam, előtte mér többször volt nélkülünk is 1-1 hétre is.

2016. jan. 8. 14:38
 8/8 anonim ***** válasza:
*17 hónap van köztük
2016. jan. 8. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!