Pici babával hogy oldottátok meg a tesó bölcsibe, oviba vitelét?
Első hónapban velem volt a nagy is, aztán mentünk lassan vissza oviba.
Miért? Mert ő kérte, hogy fél napra hadd mehessen a barátaihoz.
Bölcsibe törvény szerint csak akkor viheted a gyereket, ha dolgozol
..ha otthon vagy a picivel, akkor nem dolgozol...
3-as, én úgy tudom, hogy a szülési szabadság ideje (tehát a csed) ebből a szempontból ugyanolyan, mintha dolgozna.
Kérdező, remélhetőleg, mire Te fogod vinni a nagyot, már valamennyire kialakul a kicsinél is, hogy mi hogy van. Pl. hogy ébredés után rögtön éhes, vagy mennyi ideig szopik, mennyit kell büfiztetni, milyen gyakran eszik, stb. Meg hogy a nagyobbik mennyire igényli, hogy csak vele foglalkozz készülődés alatt, pl. a kistestvér érkezése után amit már egyedül csinált, abban is újra segítséget kér-e. Nincs bevált módszer, de majd kialakul.
Nálunk annak idején apa vitte a nagyot oviba, a másfél éves és a néhány hetes testvérével csak érte kellett menni. Mi testvérkocsival mentünk, ha a pici elaludt a kocsiban, akkor hagytam, ha felébredt, akkor magamra kötöttem.
Nem kell tervezni, meg fogod oldani.
Viszont nem értem, mit keres bölcsibe a nagyobbik? Hidd el, mindenkinek jobb lenne, ha otthon lenne veletek, legalább az első fél évben. Ez tapasztalat.
Nálunk a következő felállások voltak. Nagy aug végén kezdte a családi napközit 2,5 évesen szeptember közepén megszületett a kistesó. Egy napot sem volt otthon velünk, igaz csak délig volt, de mindennap vinni kellett, mert imádta (testvérféltékenysŕg is szerintem ezért maradt el, ő élvezte az élményeket a csanában, délelőtt én foglalkozhattam a picivel teljes mértékben, majd délután vele). Semmi gond nem volt. Apa csak 2 hétig hozta vitte a nagyobbat utána belerázódtunk. 20 km van az otthonunk és a csana között. Köv gyerkőcnél már a nagyobb ovis volt. A kocsi augban született mi novemberben szoktattuk be a középsőt 2 évesen (mivel nem volt sürgős kértem mi legyünk az utolsók). Így sem volt semmi gond, pedig először a nagyot vittük oviba, majd a középsőt a csanába. A pici a hordozóban volt addig. Hidd el a picik hamar belejönnek a menetrendbe.Pedig nekünk akkor dupla kör volt, mivel a közèpső délben jött haza a nagy meg csak 4kor.
A középsőnek épp most van egy csoporttársa akinek kistesója született. Ő is simán hozza reggel és jön érte délután.
Szóval nyugi nem lesz gond belejössz.
Köszönöm a kedves és a kötekedő válaszokat! Hogy mit keres a gyerek bölcsiben? Talán felvették, mert talán dolgozok, még ha terhes is vagyok. Vagy terhesen nem lehet dolgozni? Felvették rendesen bölcsibe, én visszamentem dolgozni, időközben besikerült a tesó. De ehhez senkinek semmi köze. Nem ez volt a kérdés. De nyilván könnyebb ebben vájkálni. Na végre egy kérdés amibe bele lehet kötni, mi?
A másik: nem fogom kivenni, ha eddig járt, mert szereti nagyon, igényli a társaságot. A bölcsiben sem probléma ez.
Aki a kérdéshez kapcsolódóan normálisan válaszolt, annak köszi. A többiek meg tehetnek egy szìvességet!
És milyen törvényre hivatkozva tudja kirakni a gyereket, ha megkérdezhetem? Főkeg hogy anyuka munkaviszonyban áll, erről igazolást vitt be, és a szülési szabadság ideje (CSED) is annak számít?Hmmm...
Nagyokos erre nem tudsz linkelni, mi? Csak a fotelből okoskodsz.
Nincs semmiféle ilyen törvény, vagy jogszabály. Kizárólag helyi önk. rendelet rendelkezhet(ne) ilyenről.
Nem én vagyok az egyetlen ilyen eset, és munkaviszonyban állok, amiről papírom van, a gyerekem így jogosan van bent. Szúrja csak a szemed, de hidd el, nem leszel vele előrébb... Jó kötekedést kívánok a későbbiekben is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!