Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Oviból vissza a bölcsibe?

Oviból vissza a bölcsibe?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2,5 évesen kezdte az ovit, előtte egy magán bölcsibe járt. 2 hónapja jár oviba, és most egyre többször mondja, hogy nem akar menni az oviba mert ott bántja egy kisfiú, a bölcsibe akar menni mert ott szótfogadóak a gyerekek. Nem csak emiatt, már korábban is megfordult a fejemben hogy lehet nem kellett volna oviba vinni hanem hagyni a bölcsiben. Kinek mi a véleménye, valaki volt már hasonló helyzetben? Amiatt gondolnám hogy jobb lenne még a bölcsi, mert született kistesó és a bölcsiben még ugye nincs akkor elvárás velük szemben mint az oviban, kicsit lazább lenne neki az élet. A bölcsiben is fejlesztik őket, verselnek, vegyes csoport van, imádtuk a bölcsit, teljesen meg voltunk elégedve vele. Most tanácstalan vagyok, szívem szerint bölcsibe vinném vissza inkább még egy évre. Férjem nem akarja hogy váltsunk, mert szerinte visszalépés lenne. Szerintem nem, mert én úgy érzem nem biztos hogy ekkora léptekben kellene fejlődnie a kisfiamnak, hisz még kicsi az oviban lévő társaihoz képest.

2017. nov. 3. 10:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%
Ha jól értem, akkor most szeptemberben kezdte az ovit, 2,5 évesen. Tehát akkor kb. márciusi születésű. Csak azért kérdezem, mert az enyém is pont ennyi idős. Csak annyi a különbség, h az enyém most a bölcsit kezdte, jövő szeptemberben, azaz 3,5 évesen fog oviba menni. Szóval ebből kiindulva, szerintem nagyon elkapkodtátok, nem kellett volna még egyáltalán mennie, miért nem vártatok még egy évet?
2017. nov. 3. 10:33
 2/15 anonim ***** válasza:
83%
Bölcsi. Minden amit leirtal a bölcsi mellett szól.
2017. nov. 3. 10:34
 3/15 anonim ***** válasza:
90%
Igen, egy 2,5 évest még visszavinnék a bölcsibe, ebben a korban az még jobban való neki, mint az ovi. Ráér az ovival jövőre.
2017. nov. 3. 12:43
 4/15 A kérdező kommentje:
Januárban lesz 3 éves. De vajon nem viselné meg nagyon megint a váltás? Vagy amiatt hogy 1,5 évet járt a bölcsibe könnyen visszarázódna oda? Sokat emlegeti a bölcsit, hogy oda akar járni és az ottani kis barátokat emlegeti. Nagyon nagy dilemma ez. Nincs az ovival baj mert az óvó nénik aranyosak, a hely nagyon jó és igényes, de valamiért csak az motoszkál bennem hogy kicsi ő még oda, hiába ügyes és közösségbe jár már jó ideje.
2017. nov. 3. 12:57
 5/15 anonim ***** válasza:
76%
A bölcsis csoportban dolgozó kisgyermeknevelővel beszélj, hogy látja a helyzetet. De szerintem is maradhatna még bölcsiben, 3 (max 3,5) éves korig normális.
2017. nov. 3. 15:25
 6/15 anonim ***** válasza:
50%

Óvodafüggő, óvodapedagógus függő. A kompetens óvodapedagógus nem igazán támaszt elvárásokat,

hacsak nem az alapvető normák kapcsán, de arra nézve is inkább csak motiválja az óvodásokat, valamint figyelembe veszi az életkori sajátosságokat.

Én óvodapedagógusként ellenzem a 4 éves kor alatti közösségbe járását a gyerekeknek,

hacsak nem kifejezetten igényli (ami a kisebb hányadukra jellemző csupán).

De ha már minden áron bölcsibe írattátok korábban, akkor első sorban inkább csak attól függ, hova jár, hogy milyenek a nevelőnők / óvodapedagógusok.

Valamint hogy melyik közösséghez szokott hozzá, talán ez a legdöntőbb. És esélyesen ahova járt: bölcsis csoport, ott jobb volna neki, ha már egyszer oda szokott, ilyen pici gyermek létére.

De egy valamirevaló óvodapedagógus gyermekközpontú,

nem liberális, indirekt módon fejleszt 90%-ban,

nincs ennek különösebb elvárásai, inkább motivál, kedvet csinál a játékhoz, és a szociális normákhoz, ha meg sietni kell, segít (pl öltözni-vetkőzni), akinek kell. Ilyen szempontból minden volna, hogy ovi, vagy bölcsi.

Bölcsődékben is akadnak rossz,

nem kompetens nevelők, és óvodákban is akad itt-ott.

2017. nov. 3. 21:50
 7/15 anonim ***** válasza:
60%
* Ilyen szempontból mindegy volna, hogy ovi, vagy bölcsi.
2017. nov. 3. 21:52
 8/15 anonim ***** válasza:
50%

Köszönöm a bizalmat a privátért, ugyanakkor jelzem, hogy jogi vonatkozású procedúrákról sajnos

nincs kompetenciám felvilágosítást adni... Javaslom az óvodavezetődtől érdeklődni ez ügyben. Köszi megértésed. :)

2017. nov. 4. 12:44
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ, a döntésem azt hiszem megvan, de azért még beszélek az ovival. A kisfiam azóta minden nap mondja, hogy nem akar oviba menni hanem a bölcsibe és az ottani kisbarátait emlegeti folyamatosan. Most már csak igazából meghallgatom az óvónőket mit mondanak. És közben kiderült hogy egy másik kisfiú is pont ugyan így viselkedik mint a mienk, beszéltem egy anyukával. VAlami tuti nem oké ott. És a technikai részletek érdekelnek hogy hogyan tudom átvinni és kivenni az oviból, remélem semmi akadálya nem lesz hogy újra bölcsis legyen, hisz még hivatalosan nem oviköteles.
2017. nov. 5. 11:06
 10/15 anonim ***** válasza:
85%

Még csak két hónapja ovis, mivel szerette a bölcsit, így érthető hogy még idegenkedik az ovitól, meg lehet h tőletek is hallja otthon h a bölcsi jobb volt stb.

A hivatalos út csak annyi h a bölcsiben kell elintézned h visszavegyék a fiad, az ovi ezt max csak tudomásul veszi.

Egyébként ennek az egésznek az lehet a hátulütője, hogy majd amikor már tényleg oviba kell mennie akkor is lehet h elkezdi ezt h nem akar, hanem vissza akar menni a bölcsibe, pedig akkor ugye már végképp nem lesz visszaút. Muszáj lesz az ovit is megszoknia előbb-utóbb.

2017. nov. 5. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!