Akinek nem járt a gyereke bölcsibe, hanem egyből ovival kezdte, mennyire szokott be nehezen? És mennyi időt adtak a beszoktatásra?
Sziasztok! Gondolom ez óvoda függő is, hogy mennyi időt adnak. Hallottam olyanról, hogy 2 nap, aztán mély víz.
Én ha nem fogok rákényszerülni, nem szeretném bölcsődébe adni, de annyiból nem tartom hülyeségnek, hogy szokja a közösséget. Bár 2 évesen még nem biztos, hogy megérik rá. Ha be is adnám, akkor kb 2,5 évesen. Hogy legyen is valami, de azért ne olyan korán :)
3 évesen került oviba, kistesó miatt nem volt bölcsis.
Iszonyú szerencsém - szerencsénk volt, mert 2!!! nap alatt beszokott.
Amúgy nálunk 1 hete adnak, de azt mondták, ha indokolt, akkor lehet 2 is.
Én az első gyermekemet családi okok miatt adtam bölcsibe, nagyon megszenvedte szegény, pedig csak fél évet volt. Ha újra kellene azt az időszakot élni, biztosan csanába adnám ahol jobban figyelnek és kevesebb a gyerkőc, bár fizetős.
Nem volt gond az oviba átszoktatással, bár 4 hónap volt a bölcsi és az ovi között itthon velem és a kistesójával.
A kistesó 2 perc alatt szokott be az oviba, semmi gond nem volt már régóta szeretett volna járni ő is, első nap még nem engedték de másnaptól már ott is aludt.
Ha szeretnéd közösségbe szoktatni -időben kezd el neki és magadnak az immunerősítést, mert erős dózist fog kapni bacikból és vírusokból.
Nálunk 5 nap volt. Kislányom, kisfiam egyszerre metek (ikrek).
Míg ott voltam, lánykám rajtam csüngött, 3. nap ott kellett hagyni, sírt, 4. nap is, asszem 5. nap is még, de nekem szólt. 1 éve ovisok, néha lánykám nehezen megy be, visszahúzódó ott, de szereti az ovit.
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Azért kérdeztem, mert elvileg jövő augusztus körül kezdené a bölcsit, de lehet a kistestvér keresztül húzza a dolgokat :) Mert úgy szeretném, hogy ha nem muszáj nem adnám bölcsibe, ezért érdekelt, hogy ha ovival kezdi egyből akkor mennyire nehezen szokna be...meg hogy egyáltalán mennyi időt hagynak rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!