A kisfiamat reggel 8-ra viszem bölcsibe, a kishugát 9:30-ra kell majd vinnem bölcsődei beszoktatásra több hétig,20 km-re van az ovi-bölcsi hogyan lehet ezt jól összehangolni?
Vidd 9re oviba,fél óra eltelik.
Beszélni kell az ovónővel/bölcsödevezetővel,segitenek
Próbálj az intézményvezetőkkel egyeztetni: csúsztassátok kicsit mindkét időpontot, mondjuk az ovit 8:15-re, a bölcsit pedig 9-re. Akkor máris csak feleannyit kell várni.
Miért kell hetekig reggeli után menni a bölcsibe? Nálunk már a második hét elején ott aludtak, és a hét végén ott is reggeliztek a gyerekek.
Beszéld meg a kisfiad bölcsijében, hogy ez a helyzet, és addig őt is 9.30-ra vinnéd.
Együtt jöttök-mentek, ami mindkét gyereknek jobb.
Ha akadékoskodnak, hivatkozz arra, hogy attól félsz, a kisebb előre megutálja a bölcsit, ha hetekig másfél órát kóvályogtok a környéken, mire bemehet.
Remélem, legalább nem egy bölcsibe fognak járni...ha igen, akkor részvétem, és később is készülj fel, hogy kb.ennyire praktikusak és megértőek lesznek minden téren.
"Remélem, legalább nem egy bölcsibe fognak járni...ha igen, akkor részvétem, és később is készülj fel, hogy kb.ennyire praktikusak és megértőek lesznek minden téren."
Egy helyen van az ovi és a bölcsi.
A bölcsiről nagyon jó tapasztalataink voltak,oda járt a bátyus is,nagyon rendesek voltak.
Az oviban nagyon vaskalaposak :-/ .
" Bölcsivel sem tudsz egyezkedni, hogy hamarabb vihesd?"
Az óvónénikkel ,bölcsis gondozónénikkel egyezkedjem ,vagy forduljak a vezetőhöz ?
Előfordulhat,hogy nagyon megértőek lesznek és csak én pánikolok ennyire az egésztől.
Mi is hasonló helyzetben voltunk, bár csak fél óra eltérés volt. Kezdetben, míg jó idő volt leültünk egy padra a bölcsi előtt és a fiam evett egy pogit.( De mostanában már le sem lehet ülni olyan hűvös van.) Szerencsére megoldódott a problémánk nagyjából. Egyszer meglátott az egyik gondozónéni, hogy ülünk a padon és "lesekedünk" befele. Azt hitte, hogy a gyerek nem akar bemenni és ezért húzom az időt. Mondta, hogy ezt nem tartja jó ötletnek. Mondtam, hogy mi a helyzet és megbeszéltük, hogy nyugodtan vigyem be hamarabb a gyereket. Szóval én voltam a béna, hogy nem kérdeztem meg hamarabb.
Igaz, hogy ma is mikor bementünk kényelmetlenül éreztem magam, mert a fél csoport még reggelizett, de tudtam ,hogy kb 10 perc múlva mennek ki az udvarra. De mivel a többiek bent voltak le kellett vetkőztetni és benti cipőt venni arra a pár percre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!