25 hónapos a kisfiam, bölcsibe fog járni. Mennyi időt szánjak a beszoktatásra?
Ez elég fura, hogy rád bízzák, ált. a bölcsikben kész 'forgatókönyv' van a beszoktatásra.
Fontos a fokozatosság, nekünk pl. bejött hogy minden nap 1 órával többet volt bent.
Első nap még együtt, aztán 2. nap 10 percet külön, harmadik nap 1 órát, csüt. már 2 órát, pénteken pedig 3 órát nélkülem. vagyis pénteken már csak beadtam, és ebéd után-alvás előtt mentem érte.
Második héten próbálkoztunk az ottalvással (sikerült is), majd szerdától bent is uzsonnázott a fiam.
Nekem fontos volt az első nap az az 1 óra, láttam a kicsit új közegben, figyeltem a gondozónőket, hogyan viszonyulnak a gyerekehez, és ezernyi kérdés merült fel bennem közben, amiket ott helyben meg is válaszoltak.
Mindenhol vannak szabályok, napirend, ezt meg kell ismerni ahhoz, hogy tudjatok alkamazkodni.
Összességében a beszoktatás nem ettől lesz 'hosszú', hanem az első 2-3 hónap szinte sorozatos betegségeitől.......
2 hét alatt beszokott, de a bölcsisnénik diktálták a tempót.
És nálunk nem volt 3 hónap betegség, ez gyerekfüggő is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!