Mit tegyek ha kisfiam újabban csak cumival hajlandó menni bölcsibe, pedig eddig nem cumizott?
2,5 éves a fiam és csak az alváshoz kért eddig cumit, amúgy eszébe sem jutott cumizni.
Szeptemberbe kezdte a bölcsit és ott is így működött a dolog.
2 hete elköltöztünk és azóta elég nehezen tudtam otthagyni a bölcsibe, az egy kicsit megnyugtatta, hogy nem csak a maciját vihette be a bölcsibe, hanem az alváshoz használt morzsarongyát és cumiját is (ezeket mindig kinn hagytuk a szekrénybe és csak alvásnál adták oda neki).
Most már helyrerázódott lelkileg, így megpróbáltam visszatérni a régi rendszerhez és beraktam a cumit a szekrényébe. Iszonyatos hisztit levágott, hogy neki az is kell és a gondozónénije azt mondta, hogy adjam oda neki, mert így nagyon nehéz lesz megnyugtatni.
Nem szeretném ha így 2,5 évesen szokna rá a cumizásra.
Szerintetek mit tegyek?
Szerintem ha már egy ideje használja nappal is, akkor nehéz lesz visszaszoktatni a régi helyzetre. Nálunk is így volt.
Az én lányom is 2 évesen szokott rá a cumira, előtte ő is csak alváshoz használta, most meg szünet nélkül, éjjel-nappal. Nagyon nehéz lenne tőle elvenni, de én is azon vagyok, hogy legalább az ovodakezdésig sikerüljön leszoktatni. De tapasztaltabbaktól hallottam, hogyha így ragaszkodik hozzá még, akkor csak erőszak árán lehet elvenni, ami nem szerencsés.
Nehéz helyzetbe vagy, mert a bölcsödébe úgyis oda fogják adni ha hisztizik érte, mert ott nem nagyon érdeklik, hogy leszokjon, inkább az hogy megnyugtassák a cumival. Ha otthon lennétek, akkor talán könnyebb lenne valahogy elvenni.
Ha a fiad csak alváshoz és az oviba viszi magával, az szerintem egyáltalán nem vészes. Ha azt nem akarod, hogy jobban rákapjon, mindössze arra kell odafigyelned, hogy ezeken túl már ne legyen nála. Ennyi.
De ha úgy látod jobbnak, szerintem is próbáld tőle időnként elkérni, hátha egyszer sikerül. Egyszer úgyis eljön az idő, ne félj attól, hogy így marad.
(Az enyém lassan 4, de még mindig ott van az ovistáskájában a cumija. Az első napokon túl már egyszer se került elő, de azt mindig megnézi, hogy benne legyen. Ha ettől ő biztonságban érzi magát, miért ne? Majd ha már nem lesz rá szüksége, elhagyjuk ezt is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!