Mit tegyek? A bölcsis kislányom 2016. febr.20-án tölti a 3-at. Kezdje el az óvodát év közben, v maradjon a bölcsibe és csak szept-ben kezdje, amikor már 3,5 éves? További lent
Fiam 16 áprilisában tölti a 3-at, eszembe nem jut előbb beíratni oviba. Semmi baja, ha szeptembertől megy.
És nem vele egykorúakkal lenne, hanem olyanokkal, akik szeptember előtt betöltötték a 3-at, tehát minimum fél évvel idősebbek között.
Szerintem senki nem íratja előbb oviba a gyerekét ezért. A bölcsibe csak a te gyereked tölti év közben a 3-at?
Szia. Az én lányom 2016. febr. 3-án tölti a 2. életévét. Terveim szerint akkor fogja kezdeni a bölcsit.
Így az én lányom 2017. febr. 3-án (ha m.napra esik) kezdheti az ovit, mert nálunk 3. életév előtt egy nappal sem veszik be. Nagyon jó ovi (ide jár a nagyobbik lányom is), de a törvényt szigorúan betartják.
Ha jó a bölcsőde, és úgy látod (valamint a gondozók is), hogy az a fél év csak javíthat a "helyzetén", akkor hagyd még bölcsibe és szeptemberbe kezdjétek "tiszta lappal" az ovit.
Viszont, ha a gondozónők úgy látják, hogy fejlettebb a gyermeked már a bölcsihez, akkor vidd át év közben.
Nálunk a kicsinél úgy lesz, hogy egyik héten még bölcsibe jár, következő héten meg már kezdjük a napi szintű beszoktatást (látogatást) az oviba.
Mondjuk nála nem lesz gond, mert most is napi szinten megyünk az oviba és nagyon szeret ott lenni.
Azt azért tudnod kell, hogy ha nem íratod be a 2015/2016os (ami most szeptemberben kezdődik) tanévre a gyermeked, akkor nem fogják felvenni még előjegyzésbe sem.
Tehát, ha pl. meggondolod magad és inkább oviba szeretnéd '16. febr. 20.tól járatni, akkor nem fogják bevenni, mert nem írattad be.
Nem csak azokat a gyerekeket kell oviba íratni, akik szeptember előtt töltik be a 3. életévüket, hanem azokat is, akik abban a tanévben! Így lesz nekik a hely biztosítva, még ha csak előjegyzésbe is.
Ha pedig nem akarod/nem viszed, mikor betölti a 3. életévét, akkor szólni kell és fel tudnak venni más gyereket (aki esetleg akkor költözik az óvodának a vonzáskörzetébe és pl. átíratnák oda).
Hagynám a bölcsiben, hogy 3,5 évesen kezdje az ovit.
Így szept-ben bekerül egy új csoportba és nem évközben egy összeszokott brigádba.
Ráadásul így 3 évig lesz ovis, tehát szépen elválik a kis-középső-nagycsoport, aztán szépen elmegy iskolába.
Nem fog visszafejlődni a bölcsiben, emiatt ne aggódj.
Oviban viszont jobb, ha minél fejlettebb.
Sziasztok!
Ma beszéltem a kiszemelt óvival :), ott is azt mondták, h jobb a kislánynak, ha marad a bölcsibe, mert így nem kell egy össze szokott csopiba bele csöppenie ill. még vissza is maradnia majd az évvesztés miatt.
Viszont a bizti kedvéért be is íratjuk.....hát ha a fejlődése úgy alakul, h kevés lenne neki a bölcsi.
Mindenkinek még egyszer KSZ :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!