Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ti mennyire bíztok meg egy...

Ti mennyire bíztok meg egy kezdő, fiatal óvónőben?

Figyelt kérdés
Mondjuk akinek lehet hogy ez az első éve.Rá meritek bízni a gyereket , vagy egy kicsit aggódtok amiatt hogy nem fog tudni banni vele?
2017. okt. 3. 19:02
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
16%

Mindkét korcsoportnak megvan a maga hátránya. A fiatal (nem mind!) szeret lengén öltözködni, kelletti magát a férfi alkalmazottnak, egyfolytában telefonozik. Előnye: nincs kiégve, életvidám, energikus.

Az idősebbek között sok a kiégett. Veszprémben pl. egy óvónő fél év felfüggesztettet kapott, mert kínozta a gyerekeket. 35 éve pályán volt, eddig nem volt vele baj, de aztán valahogy megkattant. Csak azt nem értem ha nem bírta miért nem hagyta ott a munkáját.

Magyarul nem az számít hogy mennyi idős. Pályakezdőnek lenni nehéz, de valahogy át kell vészelni ezt az időszakot is. Ez a szakmai fejlődés első lépcsőfoka.

2017. okt. 4. 13:01
 22/25 myosotis válasza:
47%
Utolsónak mondom: fiatal, huszonéves óvónő vagyok, a telefonomat elöl hagyom, ha egy szülő hívna a nap folyamán, valamint az időt is arról nézem, de ezen kívül SOHA nem használom munkaidőben. Ellenben a 40-60 év közötti kollégáim (dajkák, óvónők) folyamatosan a mobiljukon csüngenek. (Viber, Messenger, stb...) Miről is beszélünk? :D Ez egyáltalán nem a fiatalok rossz szokása... "Szeret lengén öltözni"... Ez ugyanúgy nem korfüggő. Vagy van annyira intelligens valaki, hogy tudja, milyen öltözet való gyerekek közé, vagy nem. Ehhez nem kell fiatalnak vagy idősnek lenni. (Ráadásul nincsenek is férfialkalmazottak az óvodákban. :D) Mivel óvónőképzőbe jártam, elég sok (több száz) leendő óvónőt ismertem meg, és borzasztó ritka volt az, hogy valaki kihívóan öltözködött volna. Ellentétben olykor egy-egy vezetővel, vagy vezető-helyetessel, aki ugye idősebb szokott lenni...csak mondom.
2017. okt. 15. 14:06
 23/25 myosotis válasza:
35%
*helyettessel
2017. okt. 15. 14:07
 24/25 anonim ***** válasza:
20%

Már hogyne lennének férfi dolgozók? Karbantartók!!! Min. 1 dolgozik minden oviban, nálunk 2 is.

A mi ovinkban a fiatalok lógnak a telefonjaikon, az idősenbbek elő se veszik.

2017. okt. 15. 17:14
 25/25 anonim ***** válasza:
62%
Bölcsődében kaptunk kezdő gondozót,oviban kezdő óvónőt.Biztos bele kellett szokniuk ebbe-abba,de a gyerekem szerette őket,türelmesek,és kedvesek voltak,és ez a legfontosabb.Amúgy sem vagyok egy kritikus fajta aki minden apróságon fenn akad,a lényeg,hogy a gyerekem szeressen járni.Volt idősebb,teljesen befásult óvónőnk is,akkor egy kicsit elbizonytalanodtam,és úgy voltam vele,az idősebb rosszabb,az már unja,de aztán ez a nő szerencsére elment és kaptunk egy szintén idős,lelkes óvónőt.szóval én nem életkor alapján szimpatizálok.Nincs gondom a fiatalokkal,valahol el kell kezdeni :)
2017. okt. 30. 15:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!