Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ti mennyire bíztok meg egy...

Ti mennyire bíztok meg egy kezdő, fiatal óvónőben?

Figyelt kérdés
Mondjuk akinek lehet hogy ez az első éve.Rá meritek bízni a gyereket , vagy egy kicsit aggódtok amiatt hogy nem fog tudni banni vele?
2017. okt. 3. 19:02
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
78%
Ráadásául idéntől nem is lehet egyedül a gyerekekkel, kötelezően tapasztalt óvónővel osztják párba.
2017. okt. 3. 19:41
 12/25 anonim ***** válasza:
92%
Nekünk nem kezdő óvónőink voltak, mégse foglalkoztak a gyerekkel, szörnyű volt. Később az egyik elment, kapunk helyette egy 40+os új óvónőt, ő nagyon értelmes volt. Eljöttünk isibe, kilépett a másik óvónő, jött helyette egy pályakezdő, csak jót hallottam róla a szülőktől. Ezek alapján egy nem-kezdő is lehet megbízhatatlan és egy kezdő is lehet lelkiismeretes. Mindenesetre utóbbit még nem tudták lehúzni a régiek a maguk szintjére.
2017. okt. 3. 19:45
 13/25 anonim ***** válasza:
14%

Még valami: a pályakezdő érkezése előtt egy darabig volt egy középkorú, őt azért küldték el, mert véresre karmolta az egyik gyereket, és már előtte is voltak hasonló ügyei.

A fenti 25L-nek pedig: aki 25 és ilyen büszke a képzettségére, az ne legyen L, hanem legyen N. Aki L, az még felügyelet mellett vigyázzon mások gyerekére.

2017. okt. 3. 19:50
 14/25 anonim ***** válasza:
90%
Én simán. Lehet jobb is. Még lelkes, nem begyöpösödőtt, nem okoskodó.
2017. okt. 3. 20:05
 15/25 anonim ***** válasza:
95%
Ezerszer inkabb egy fiatal mint egy begyoposodott oregasszony !
2017. okt. 3. 20:11
 16/25 anonim ***** válasza:
93%
Fenti 25 vagyok kedves 13-as. L-t írtam, mert itt GYK-n ez a szokás. Lehet persze lovagolni a szavakon, de ez nem rólam állít ki szegénységi bizonyítványt. Nem tudom honnan veszed, hogy "ilyen büszke" vagyok. Pusztán kifejtettem, miért érdemes bízni a kezdőkben. Ez nem rólam szólt, hanem arról a többszáz, sőt több ezer óvónőről akiket a koruk alapján ítélnek meg. Továbbá a főiskolai oktatás januló színvonaláról. Ha lehet legközelebb kötekedés helyett csak a kérdésre válaszolj .
2017. okt. 3. 20:20
 17/25 anonim ***** válasza:
94%
Azért lehet jobb egy fiatal óvónő, mert még lelkes, tele van lendülettel, nem kiégett nyugdíj előtt álló óvónő.
2017. okt. 3. 20:25
 18/25 anonim ***** válasza:
54%

Azt leszögezném, hogy természtesen egy kezdő is lehet szuper. DE: ami neki nincs az a tapasztalat. És szerintem ez nagyon fontos. Nálunk volt egy kezdő, akit imádtunk, ő elment 1 év múlva és jött helyett egy tapasztaltabb. És hatalmas volt a különbség. A tapsztalt már sokmindent látott, megélt. persze habitus és temperamentum kérdése is, de a gyerekek is megérzik az emberen, h kezdő és több mindent megengednek maguknak vele szembe.

Többen írtátok, h komoly a képzés és hasonlók. Szerintem a legjobban az élet nevel és nem az iskola.

2017. okt. 3. 20:36
 19/25 anonim ***** válasza:
14%
Ne sértődj meg, az nem felnőttes. És sajnos az emberek itt nyugodtan válaszolhatnak olyat is, ami neked nem tetszik. Megpróbálom megmagyarázni. Én is támogatólag írtam a pályakezdőkről, a tapasztalatom alapján. Pont úgy gondolom, hogy egy fiatal is lehet jó is, rossz is, akárcsak egy idősebb. De ha nem érzed magad felnőtt nőnek (ezt itt a gyk-n N betűvek szokták jelölni), akkor nem bíznám rád a gyerekem. Olyanok is elvégzik az óvóképzőt, mint minden iskolát, akik bizony nem alkalmasak a szakmára. És arra sem alkalmas mindenki, hogy ezt felismerje. Ezt nem rád értem, az írásodra, az érvekésedre reagálok ezzel. Majd az évek során nyilván neked is alakul a véleményed. De azt kívánom, bár neked lenne igazad, és minden ifjú óvónő rátermett lenne. Így legyen!
2017. okt. 3. 20:37
 20/25 anonim ***** válasza:
74%
Kedves 16 os válaszoló ! Írj H betűt ,szebb a Hölgy mint a Nő 😂hátha nem szúrja a szemét ... Komolyan ebbe belekötni.
2017. okt. 3. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!