Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Gyámügy el fogja venni tőlünk...

Gyámügy el fogja venni tőlünk a gyerekeket?

Figyelt kérdés
A tegnapi nap folyamán estefele a lányom elmesélte , hogy az óvónéni megkérdezte tőle , hogy szoktuk-e bántani őt és a testvéreit ős igennel válaszolt.(itthon persze nekem kifejtette mikor megkérdeztem , hogy hogyan mikor és miért érzi ezt így , szépen el is mondta.)Itt megállok tisztázni , hogy igen igaza van részben , mert előfordul , hogy végső eszközünk az , ha a popsijára csapunk , de nála évi 2 x kell.Viszont a nagyobbik öccsével nem bírunk , amit már jeleztem az óvoda felé is hiszen ők is jelezték , hogy nagyon agresszív és nem viselkedik stb.Viszont semmi tanácsot , támogatást , segítséget nem kaptunk.Nem mindennap kapnak popsist , ritkán , ha kapnak is az általában olyan dolgok miatt van , mikor iszonyat módon belelendülnek a verekedésbe és hiába szólunk hiába szedjük szét őket nem bírják befejezni , illetve , amikor tönkretesznek szánt szándékkal valamit többszöri felszólítás után is.Totál tanácstalanok vagyunk , mert konkrétan nem tudtuk , hogy hova forduljunk , mikor én pszihológust kérdeztem az óvónőktől azt mondták , hogy azt még ilyen korban nem kellene , márpedig szerintem sajnálatos módon túl megy minden határon amit a középső gyerekünk művel.Pl.: olyan erősen megharapja a testvérét , hogy 2 hétig ott marad a nyoma egyik pillanatban még játszik a másikkal utána meg csinál egy ilyet és mikor próbálom levakarni a másik gyerekről még agresszívabb és zúz mindent , pl előző héten a fa kockát dobta a tv-hez úgy , hogy be is tört.És amikor próbálom leállítani kérdezni , hogy ezt miért csinálta , vagy lenyugtatni , hogy gyere menjünk ki vagy menj ki ott püföld a párnát , hasztalan , még engem is elkezd ütlegelni. Sok ismerős mondta , hogy lehet , hogy "beteg" nem tudom egyenlőre semmi segítséget nem kaptunk ebben , egyébként sokszor meg olyan , mint egy mintagyerek , ilyen hirtelen hangulatváltozásai vannak , amit mi egyáltalán nem tudunk már kezelni.Tudom rossz az eszköz , de esküszöm csak úgy bírja befejezni.Szóval ezt így elmondta a lányom az óvónéniknek(lányom nagycsoportos) mikor rákérdeztek és azt mondta , hogy utána valamit felírtak egy papírra.Kérdésem az lenne , hogy szerintetek próbáljak az óvónővel , mélyebben belemenni ebbe a témában , vagy mindegy , mert így is úgy is gyámügyre viszik ezt a dolgot.Illetve , hogy ilyen esetben mit tehet az ember? Azt nem értem még , hogy akad az oviban 1-2 olyan romaszülő az óvódában , akik az óvóda utcájában is kukáznak , koszossak , a gyereket is koszosan adják be , de magyarok között is van olyan , aki az óvódán belül órdít a gyerekkel , avgy már hazafelé kifele az oviból veri a gyereknek a fejest és vonyít vele.Erre minket spécíznek ki akik nem órdénáré nagy pofájú szülők meg stb. ?

2017. szept. 27. 13:41
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
86%

"és annak is a nyakára lépünk, akinek esetleg nem feltétlen kellene. Ti csináljátok ezt magatoknak."

Kérlek szépen, hagyd ott a szakmádat.

2017. szept. 28. 13:43
 32/40 anonim ***** válasza:
100%
Segítő szakma??????????? Te miről beszélsz???????????? ELVILEG annak KELLENE!!!!! lennie, de nem az! És ezt ti teszitek ilyenné kedves szakemberek!
2017. szept. 28. 13:54
 33/40 anonim ***** válasza:
21%
Igen persze, mi tesszük azzá. Én is egyből nekitámadtam a válaszolónak, hogy büdösdög, veri a kölkét, egyből el kell vinni a gyereket. Ja, nem. Segítettem...
2017. szept. 28. 14:51
 34/40 anonim ***** válasza:
70%
Egyáltalán ne vedd magadra, lehet, hogy csak 2-3 ember véleményét tökrüzi a pontozás. Szóval messze nem reprezentatív :) Én egyébként felértékeltem a válaszodat, szerintem nagyon lényegretörő és hasznos volt. Ilyen helyen szeretik az emberek kiélni a máskülönben elfojtott "bátorságukat", "őszinteségüket" :D még ha nem is olvasták el rendesen az adott választ. Ez egy lehetőség arra, hogy kiderüljön, kiben mi is van igazából belül, de néha ugyanakkor megdöbbentően kellemeseket is lehet csalódni.
2017. szept. 28. 15:18
 35/40 anonim ***** válasza:
85%
És nem szégyenled magad hogy egy lepontozás miatt annyira vérszemet kapsz hogy azt írod le amit írtál?
2017. szept. 28. 16:25
 36/40 anonim ***** válasza:
86%

31. vagyok

Én speciel nem pontoztam le, de az utána lévő kommentjétől kiakadtam. Mi az, hogy másokon bosszulják meg, meg hogy magunknak köszönhetjük. Nektek teljesen tárgyilagosnak kéne lennetek, nem a saját nyomorotokat kivetíteni családokra.

2017. szept. 28. 16:32
 37/40 anonim ***** válasza:
42%
Jézusom, ti nem tudtok értelmezni??? Én nem azt mondtam, hogy az itteni lepontozás miatt fogok kibacni mással, istenem... de akkor leírom szájbarágósan. Pl. vegyünk egy családot, ahova gyerekbántalmazás gyanúja miatt ki kell mennünk. Teljesen normálisan, érdeklődve, segítőkészen megjelenünk, mire pl. a ti stílusotokat kapjuk válaszként. Ezek után lehetséges, hogy nem marad meg a segíteni akarás, hanem nálunk is felmegy a pumpa, és máris nem úgy áll a dologhoz egyik fél sem, ahogy kellene. Ha mi segíteni akarunk, és tudunk, akkor ne az legyen már, hogy még le is vagyunk cseszve, az isten áldja meg!
2017. szept. 28. 17:19
 38/40 anonim ***** válasza:
78%
De tudok értelmezni, szóval, ha a szülők nem fogadnak kitörő örömmel, mert idegesek az egész helyzettől és unszimpatikusan viselkednek, akkor ti nem tárgyilagosan mérlegeltek, hanem szimpátia alapján, hát gratulálni tudok.
2017. szept. 28. 19:13
 39/40 anonim ***** válasza:
22%
Ha szerinted az itt leírt stílus egyenlő azzal, amit te írtál, akkor gratulálni tudok, és itt befejeztem
2017. szept. 28. 23:57
 40/40 anonim ***** válasza:
59%

Nem tudom, de én elszörnyedtem, amikor egy ismerősöm elárulta, hogy otthon mindig tele van a kád hideg vízzel. Mert muszáj, mert nem bírnak vele máshogy, mert harap és tombol. Én csak a rettegő, védekező, kiszolgáltatott kisgyermeket látom benne.

Azt is mondta a kisfiáról, hogy nem szereti az ovit, mert magának való. Van egy kisebb fia, soha sehova nem vitte közösségbe. Próbáltam hívni baba-klubba, magunkhoz is, de 1-2 alkalom után mindig talált valami kifogást. De ő meg van róla győződve, hogy a gyerekei maguknak valók és nem miatta szocializálatlanok.

Az általam ismert esetben a szülő mindig megtalálta a hibát a gyerekben, ami miatt jogosan fel kellett lépnie és soha nem ismerte volna be, hogy ő okozta azt a viselkedést.

Én annyiban különbözök tőle, hogy ha a gyerekkel baj van, mindig magamban keresem az okát. És eddig mindig meg is találtam. É mivel megtaláltam magamban, magamon változtatva a probléma megoldódott és a gyerek is megváltozott.

2017. okt. 13. 00:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!