Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Gyámügy el fogja venni tőlünk...

Gyámügy el fogja venni tőlünk a gyerekeket?

Figyelt kérdés
A tegnapi nap folyamán estefele a lányom elmesélte , hogy az óvónéni megkérdezte tőle , hogy szoktuk-e bántani őt és a testvéreit ős igennel válaszolt.(itthon persze nekem kifejtette mikor megkérdeztem , hogy hogyan mikor és miért érzi ezt így , szépen el is mondta.)Itt megállok tisztázni , hogy igen igaza van részben , mert előfordul , hogy végső eszközünk az , ha a popsijára csapunk , de nála évi 2 x kell.Viszont a nagyobbik öccsével nem bírunk , amit már jeleztem az óvoda felé is hiszen ők is jelezték , hogy nagyon agresszív és nem viselkedik stb.Viszont semmi tanácsot , támogatást , segítséget nem kaptunk.Nem mindennap kapnak popsist , ritkán , ha kapnak is az általában olyan dolgok miatt van , mikor iszonyat módon belelendülnek a verekedésbe és hiába szólunk hiába szedjük szét őket nem bírják befejezni , illetve , amikor tönkretesznek szánt szándékkal valamit többszöri felszólítás után is.Totál tanácstalanok vagyunk , mert konkrétan nem tudtuk , hogy hova forduljunk , mikor én pszihológust kérdeztem az óvónőktől azt mondták , hogy azt még ilyen korban nem kellene , márpedig szerintem sajnálatos módon túl megy minden határon amit a középső gyerekünk művel.Pl.: olyan erősen megharapja a testvérét , hogy 2 hétig ott marad a nyoma egyik pillanatban még játszik a másikkal utána meg csinál egy ilyet és mikor próbálom levakarni a másik gyerekről még agresszívabb és zúz mindent , pl előző héten a fa kockát dobta a tv-hez úgy , hogy be is tört.És amikor próbálom leállítani kérdezni , hogy ezt miért csinálta , vagy lenyugtatni , hogy gyere menjünk ki vagy menj ki ott püföld a párnát , hasztalan , még engem is elkezd ütlegelni. Sok ismerős mondta , hogy lehet , hogy "beteg" nem tudom egyenlőre semmi segítséget nem kaptunk ebben , egyébként sokszor meg olyan , mint egy mintagyerek , ilyen hirtelen hangulatváltozásai vannak , amit mi egyáltalán nem tudunk már kezelni.Tudom rossz az eszköz , de esküszöm csak úgy bírja befejezni.Szóval ezt így elmondta a lányom az óvónéniknek(lányom nagycsoportos) mikor rákérdeztek és azt mondta , hogy utána valamit felírtak egy papírra.Kérdésem az lenne , hogy szerintetek próbáljak az óvónővel , mélyebben belemenni ebbe a témában , vagy mindegy , mert így is úgy is gyámügyre viszik ezt a dolgot.Illetve , hogy ilyen esetben mit tehet az ember? Azt nem értem még , hogy akad az oviban 1-2 olyan romaszülő az óvódában , akik az óvóda utcájában is kukáznak , koszossak , a gyereket is koszosan adják be , de magyarok között is van olyan , aki az óvódán belül órdít a gyerekkel , avgy már hazafelé kifele az oviból veri a gyereknek a fejest és vonyít vele.Erre minket spécíznek ki akik nem órdénáré nagy pofájú szülők meg stb. ?

2017. szept. 27. 13:41
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
73%
Nem hiszem hogy ezért elvennék de lehet hogy figyelni fognak titeket. Viszont a hideg zuhanyt ne próbáljátok ki! A hisztitöl felhevül a teste, ha pedig a felhevült test hirtelen hideg vízbe kerül megàllhat a szíve! Nem véletlen hogy a strandokon sem szabad hirtelen beleugrani a kinti hömérséklethez képest hideg vízbe..
2017. szept. 27. 14:10
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
Oké az óvoda nem segített. És a családsegítő, gyermekorvos, esetleg magánorvos?
 13/40 A kérdező kommentje:
Ez a rajzos dolog jó ötlet , viszont nem igazán szeret rajzolni emiatt nem is annyira tud.Elszomorító , de sokszor ültem már le vele , úgy , hogy csak ketten vagyunk általában az a vége , hogy nem akar rajzolni és szétdobálja a ceruzákat.El nem tudom képzelni mit rontottunk el nála ennyire , tesók teljesen másak , tudom , hogy nem kellene hasonlítgatnom , de valamihez mérni kell egy viszonyítási alapot.
 14/40 A kérdező kommentje:
Jövőhéten kedden kell mennem a legkisebbel védőnőhöz tanácsadásra lehet akkor ott rákérdezek , mit kezdjünk ezzel a helyzettel.Köszönöm a tanácsokat és az ötleteket!
2017. szept. 27. 14:12
 15/40 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy veszik el emiatt, nem is tudom ez, hogy jutott eszedbe. Tudod hogy hány szülő csap rá a gyerkőc fenekére, most mindet nevelöotthonba vinnék? Hülyeség.
2017. szept. 27. 14:32
 16/40 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nagy ok kell hozzá hogy a gyereket kiemeljék a családból. Ez nem az. Szerintem ne az oviban próbálkozz segítséget kérni. Konkrétan menj el egyedül a gyerek gyerekorvosához és mond el mi a gond a gyerekkel. Egy kivizsgálás sem ártana. Az én unokahúgom is egy vandál volt mire kiderült hogy iszonyat alacsony a vas a szervezetében kórházba is utalták rögtön. Talán 2-3 éves volt. Agresszív, dühös gyerek volt. Figyeld meg mi válthatja ki. Pl az unokahúgomnál az éhség. Ő nem szólt de az volt. Szóval ne tanácsot kérj hanem követelj egy teljes kivizsgálást az orvostól.
2017. szept. 27. 14:42
 17/40 anonim ***** válasza:
92%
nevelési tanácsadóba segítenek
2017. szept. 27. 14:44
 18/40 anonim ***** válasza:
43%

Soha, hangsúlyozom soha nem csaptam rá a gyermekeim fenekére. Nem verjük a gyerekeinket. A kérdező viszont veri, aztán pedig csodálkozik, ha agresszióra agresszió a válasz. Ki látott már ilyet, hogy verekedő gyermekeket egy nagy fenékre csapással állítok le??? Kérdező, szerinted ennek mi értelme? Mit tanítasz ezzel a gyerekednek? Hogy "anya üthet, mert kétszer erősebb nálam? Oké, akkor jól összeharapom a kistesómat, mert úgyis erősebb vagyok nála".

Kérdező! Szörnyű dolgokat írtál. Az a tehetetlenség, ahogy ezeket a problémákat kezeled, pontosabban nem kezeled, pedig egyenesen felháborító.

Nem jutott eszedbe, hogy ne várd azt a bizonyos sült galambot? Ha az ovi nem segít, ott van az internet, keress magánpszichológust, és vidd el a gyermeked, a te felelősséged az ő jólléte.

A kisfiamnak is volt pici korában két időszaka, amikor nyugtalanítóan viselkedett. 3 éves volt, nem volt még ovis, tehát onnan nem kérhettem segítséget. Viszont éreztem, hogy baj van, én is tanácstalan voltam, nekem is szükségem lett volna egy kis útmutatásra...kerestem pszichológust, és mindkét esetben el is vittem magán úton. Gyorsan meg is oldódtak a problémák, mert kaptunk segítséget, a kisfiam jól reagált.

És nem igaz, szerintem, az, hogy 10 szülőből 8-an verik a gyermekeiket.

Kérdező, ne üsd meg többé a gyermekeidet!

Egyébként a kislányod miért mesélte el az oviban? Ez volt a téma, vagy őt nyugtalanítja, és ki akarta beszélni magából vagy az óvónő gyanakodott és rákérdezett?

2017. szept. 27. 14:48
 19/40 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ezért semmiképpen nem vesznek el gyerekeket.

Az nagyon a végső megoldás szokott lenni, amikor a gyerekeknek nincs mit enni, nem tudnak fürdeni stb. Pár popsira csapástól semmiképpen.

Jó ötlet a védőnő tanácsát kérni ő segíteni fog, hogy hogyan tovább.

Nevelési tanácsadó stb.

2017. szept. 27. 15:26
 20/40 anonim ***** válasza:
77%

Na megszólalt látom az 1 gyerekes mindent tudó aki nem tud különbséget tenni a kézre/fenékre csapás meg a verés között :D Nekem nyugodt gyerekeim vannak, talán néhányszor kellett odacsapnom amikor hiszti korszakukat élték, ez nem verés. Amit anyám csinált hogy egy pofon fejre jobbról meg egy balról az verés, meg az hogy óvodás koromban olyat levert hogy ömlött a vér az orromból csak mert neki szar napja volt, na ez is verés.. és még sorolhatnám. Ha mindenki őszintén a szívére tenné a kezét és a gyereke 18. szülinapján azt tudná mondani hogy soha nem legyintettem meg, na az baromi ritka lenne.

Ezért biztos nem veszik el a gyerekeket, max megkeresnek és együtt kell velük működni x ideig. Nevelési tanácsadót mindenképp fel kellene keresni mert törni-zúzni nem normális dolog.

2017. szept. 27. 16:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!