Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ismer valaki törvényt, miszeri...

Ismer valaki törvényt, miszerint az ovodai étkezésrol a számlát kérhetem rokon nevére?

Figyelt kérdés

Rokonomnak van egészségpénztári számlája, eddig minden számlát pl gyógyszereket, gyerekgyogycipőt, pelenkát amit én vettem, megirtak a nevére.

Az óvoda nem akarja a számlázási adatokat ugy felvenni, ahogy én kérem.

Számviteli törvényre kellene hivatkoznom.

2017. szept. 9. 07:15
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
77%
Az a baj, hogy az alapproblémát sem érted. Hiába állítana ki neked bármilyen számlát Marika néni az óvodában, a testvéred akkor sem számolhatja el jogszerűen azt a számlát az ep vagy önsegélyező pénztári egyenlege terhére. Ugyanis csak a saját és közeli hozzátartozói által igénybe vett szolgáltatásra lehet. A te gyereked neki nem közeli hozzátartozója.
2017. szept. 9. 14:41
 22/32 A kérdező kommentje:

Jobb is.mert tévedsz jopár dologban.

Undorito a gyk stilusa.az en stilusom csak okozat...

2017. szept. 9. 14:44
 23/32 A kérdező kommentje:

De én fizete mint kozeli hozzátartozo az ebédet. A gyerek neve nincs semmilyen számlán.nem erdekel senkit.

Nem vitatkozni jottem.

Kösz mindent

2017. szept. 9. 14:47
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Egy számla pedig igénybevevőről adatot nem tartalmaz,

Mit nem értesz???

Idéztem az áfa törvényt, ha nem tűnt volna fel. Tartalmaz róla adatot, a számla kötelező eleme...

2017. szept. 9. 14:59
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
20, én meg áh-s mképes vagyok, és naponta kell küzdenem hasonlókkal, mint a kérdező... Küldhetsz nekem részvéttáviratot :)
2017. szept. 9. 15:01
 26/32 anonim ***** válasza:
92%
Te eszed meg az ebédet vagy a gyerek?
2017. szept. 9. 15:01
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
25, virtuális pacsi és kitartást kívánok! :)
2017. szept. 9. 15:08
 28/32 anonim ***** válasza:
95%

Kösz. Nem is baj, ha laikus meg akarja magyarázni, amit félreért, de mikor a polgmest meg a jegyző :D

Kérdező, olvasd el az áfa tv-t, szja-tv-t.

Tegyük fel, kiállítják a számlát a pénztártag nevére, ő neked kifizeti. Az megvan, hogy nálad adóköteles jövedelem lehet? Éppen új pmt lép életbe, minden sz.rt jelentenünk kell, többek közt ezt is jelentheti az ovi a NAV és egyéb hatóság felé. HA megkeresnek, mit mondasz, miért nem szerepel a bevallásodban éves szinten több tízezer, rokontól/baráttól/akárkitől kapott juttatás?

2017. szept. 9. 15:15
 29/32 anonim ***** válasza:
59%
Nálunk kapunk számlát a befizetésről ,amin a lányom neve áll és lakcime ,meg mely napokra van befizetve meg a hogy ki a szolgáltato jelen esetben az önkormányzat .
2017. szept. 10. 07:55
 30/32 anonim ***** válasza:
83%
Én csak azt nem értem miért nem csinálsz saját egészségpénztárt és számolod el arra? Mi orvost, pelenkát, gyógyszert stb mind elszámolunk, ketten együtt így évi 300e adókedvezmény (mínusz költségek) nyereségünk van ebből. Te mindezt inkább a tesódnak adod?? Miért?
2017. szept. 10. 10:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!