Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ismer valaki törvényt, miszeri...

Ismer valaki törvényt, miszerint az ovodai étkezésrol a számlát kérhetem rokon nevére?

Figyelt kérdés

Rokonomnak van egészségpénztári számlája, eddig minden számlát pl gyógyszereket, gyerekgyogycipőt, pelenkát amit én vettem, megirtak a nevére.

Az óvoda nem akarja a számlázási adatokat ugy felvenni, ahogy én kérem.

Számviteli törvényre kellene hivatkoznom.

2017. szept. 9. 07:15
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
De az egészségpénztárak célja, hogy a tag és az altala kedvezményezettnek jelölt közeli hozzátartozók egészségügyi és egyen a törvényben meghatározott költségeit csökkentse. Nem arra tálalták ki, hogy bárki egészségügyi kiadásával csökkentse a pénztártag a saját befizetendő szemelyi jövedelemadóját. Az sem véletlen, hogy a számlákat 5 évig megőrzi az ep, ugyanis 5 évig bármikor ellenőrizhető, hogy jogos volt-e az ep egyenleg felhasználása. A jogos felhasználás nem a gyógyszerész, nem az egészségpénztár kötelessége (hiszen nekik korlátozott ellenőrzési lehetőségük van), hanem a pénztártagé. A nav is őt fogja büntetni, ha ellenőrzésre kerül sor. És az, hogy eddig nem ellenőriztek, nem jelenti azt, hogy két év múlva sem fogják.
2017. szept. 9. 10:23
 12/32 anonim ***** válasza:
92%
Jah és a te gyereked a testvérednek sem kozeli hozzátartozója.
2017. szept. 9. 10:24
 13/32 anonim ***** válasza:
94%

Teljesen jogos, hogy nem akarják kiállítani. A szolgáltatást te veszed igénybe, slussz.

ÉS mondom, óvatosan, de az egpénztár bekérheti (és be is kéri) alkalomszerűen a javaslatot pl a gyógycipőre, ami névre szól).

2017. szept. 9. 11:48
 14/32 A kérdező kommentje:

Én vagyok a kozeli hozzatartozo.

Es a fizető.

Az igénybevevo, hogy pl nem én szedem a gyogyszert, nem en hordok pelenkát, azt pláne nem kerdezi senki

Nem arrogans vagyok, hanem ismerem már a gyk stilust mit kapnak a kérdezők..

Konkret segitseg szinte kozelit a nullához.(torvény sehol ellenérvként sem...)

De kiosztás meg légből tagadás, az megy

2017. szept. 9. 12:05
 15/32 anonim ***** válasza:
94%

A számla kötelező adattartalma a következő: a termék értékesítőjének, szolgáltatás nyújtójának, valamint a termék beszerzőjének, szolgáltatás igénybevevőjének neve és címe;

Áfa tv. Ennyi. A munkáltató nevére azért kérheted, mert ő a költségviselő, tehát ő a vevő, ha támogatást nyújt. Míg a rokonod nem az. HA az lenne, ő fizetné helyetted, képbe jön a magánszemélynek nyújtott támogatás, kölcsön, kamatkedvezmény, stb.

Van még kérdés, vagy okoskodsz tovább?

2017. szept. 9. 12:10
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán tudod, hogy mi az az egészségpénztár, önsegélyező pénztár? Miért kell a rokonnak a sok számla? Mi az összefüggés az egészségpénztár, önsegélyezőpénztár és az szja között?

Mert nehéz elmagyarázni valakinek egy ilyen komplex adózást, béren kívüli juttatást, számvitelt és még sok területet felölelő témát, ha az alapfogalmakkal sem vagy tisztába. Te annyit tudsz erről az egészről, hogy ezzel jól jár a tesód. Az én tesóm se tud ennél többet, de én soha nem kérem tőle, hogy barmi jogtalant tegyen, mert ez nem játék, akármennyire is így tűnik, hogy ez egy szuper kiskapu évi 150 ezer ft begyűjtésére.

2017. szept. 9. 13:03
 17/32 A kérdező kommentje:

Hozzátartozo is kerheti az ő tagságára a számlát.

Egy számla pedig igénybevevőről adatot nem tartalmaz, már bocs.még felhasználási helyet sem töltenek a cégek hogy pl melyik telephelyére vett wc papirt. Csak a költségviselő es elado adata van rajta.

2017. szept. 9. 14:27
 18/32 A kérdező kommentje:

Kompetens személyt is kérdeznék erről, az önkormányzat hatásköre egy óvoda számfejtése?

Ide csak a törvény miatt irtam.azt keresné.. hogy vagy lehet, vagy nem, de hivatkozást

2017. szept. 9. 14:31
 19/32 anonim ***** válasza:
83%

A gyakorikerdesek nem ingyen ugyvedi iroda.

Undorito a stilusod, meg sem lepodom, hogy csaltok.

2017. szept. 9. 14:31
 20/32 anonim ***** válasza:
87%

Hangosan röhögök azon hogy mennyire erőlködsz. :)

Nem írtam ugyan oda, de csed/gyed előtt pont önkormányzati oviknak könyveltem.

2017. szept. 9. 14:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!