Ismer valaki törvényt, miszerint az ovodai étkezésrol a számlát kérhetem rokon nevére?
Rokonomnak van egészségpénztári számlája, eddig minden számlát pl gyógyszereket, gyerekgyogycipőt, pelenkát amit én vettem, megirtak a nevére.
Az óvoda nem akarja a számlázási adatokat ugy felvenni, ahogy én kérem.
Számviteli törvényre kellene hivatkoznom.
Teljesen jogos, hogy nem akarják kiállítani. A szolgáltatást te veszed igénybe, slussz.
ÉS mondom, óvatosan, de az egpénztár bekérheti (és be is kéri) alkalomszerűen a javaslatot pl a gyógycipőre, ami névre szól).
Én vagyok a kozeli hozzatartozo.
Es a fizető.
Az igénybevevo, hogy pl nem én szedem a gyogyszert, nem en hordok pelenkát, azt pláne nem kerdezi senki
Nem arrogans vagyok, hanem ismerem már a gyk stilust mit kapnak a kérdezők..
Konkret segitseg szinte kozelit a nullához.(torvény sehol ellenérvként sem...)
De kiosztás meg légből tagadás, az megy
A számla kötelező adattartalma a következő: a termék értékesítőjének, szolgáltatás nyújtójának, valamint a termék beszerzőjének, szolgáltatás igénybevevőjének neve és címe;
Áfa tv. Ennyi. A munkáltató nevére azért kérheted, mert ő a költségviselő, tehát ő a vevő, ha támogatást nyújt. Míg a rokonod nem az. HA az lenne, ő fizetné helyetted, képbe jön a magánszemélynek nyújtott támogatás, kölcsön, kamatkedvezmény, stb.
Van még kérdés, vagy okoskodsz tovább?
Egyáltalán tudod, hogy mi az az egészségpénztár, önsegélyező pénztár? Miért kell a rokonnak a sok számla? Mi az összefüggés az egészségpénztár, önsegélyezőpénztár és az szja között?
Mert nehéz elmagyarázni valakinek egy ilyen komplex adózást, béren kívüli juttatást, számvitelt és még sok területet felölelő témát, ha az alapfogalmakkal sem vagy tisztába. Te annyit tudsz erről az egészről, hogy ezzel jól jár a tesód. Az én tesóm se tud ennél többet, de én soha nem kérem tőle, hogy barmi jogtalant tegyen, mert ez nem játék, akármennyire is így tűnik, hogy ez egy szuper kiskapu évi 150 ezer ft begyűjtésére.
Hozzátartozo is kerheti az ő tagságára a számlát.
Egy számla pedig igénybevevőről adatot nem tartalmaz, már bocs.még felhasználási helyet sem töltenek a cégek hogy pl melyik telephelyére vett wc papirt. Csak a költségviselő es elado adata van rajta.
Kompetens személyt is kérdeznék erről, az önkormányzat hatásköre egy óvoda számfejtése?
Ide csak a törvény miatt irtam.azt keresné.. hogy vagy lehet, vagy nem, de hivatkozást
A gyakorikerdesek nem ingyen ugyvedi iroda.
Undorito a stilusod, meg sem lepodom, hogy csaltok.
Hangosan röhögök azon hogy mennyire erőlködsz. :)
Nem írtam ugyan oda, de csed/gyed előtt pont önkormányzati oviknak könyveltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!