Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek nem fura a viselke...

Szerintetek nem fura a viselkedése?

Figyelt kérdés
16 hónapos gyerekről van szó, akihez ha bárki hozzászól/rámosolyog egyből elkezd sírni és kapálózni. Megfogni vagy felvenni nem is lehet, csak az anyja meg az apja érhet hozzá. Szerintetek ez miért van? Közeli hozzátartozókkal is ezt csinálja, például nagymamájával. Egy másik furcsaság, hogy azon kívül, hogy még szótagokat vagy szókezdeményeket sem mond, hogy semmilyen nonverbális reakciója sincs, ha kérdezünk tőle valamit. Nem rázza a fejét, nem bólogat. Se igen, se nem. Nem próbál kommunikálni sehogy. Ha valami nem jó, akkor csak sír, amíg ki nem találják, hogy mi a baj, de nem utal rá, hogy mit szeretne.

2017. júl. 21. 11:16
 1/8 anonim ***** válasza:

szerintem nem jártak csak (nagyon) gyakran a rokonoknál, illetve féltve nevelik.

a másik része a kérdésednek pedig h lehet nem foglalkoznak vele annyit, vagy csak egyszerűen ilyen természetű.

ezeket tudom csak gondolni

2017. júl. 21. 11:32
 2/8 anonim ***** válasza:
48%

Ez lehet normális éa nem normális is. Nekem is sír a fiam, ha valaki hozzászól. Mostanában kezd felengedni, de még mindig sír, bújik, csak nem annyit, mint eddig. Szótöredékek már vannak, meg halandzsa nyelv. De nekem már 19 hós. Most kezdett beindulni a "beszéde".

Igent nem mond, csak nemet. Bár szokszor arra is nemet mond, amire igent akar. :D Van hogy utal rá, hogy mit szeretne, van hogy nem. Nekem tuti h egészséges a fiam. Szóval lehet ez normális is, majd idővel kiderül.

Ja és ezt a mindenkitől hisztizet annak ellére csinálta, hogy naponta sokat voltunk emberek közt.

2017. júl. 21. 13:41
 3/8 anonim ***** válasza:

Az én fiam is ilyen volt. Most 2 éves, és jobb a helyzet, gyorsabban oldódik, mint rég, de azért sokszor tartja a 3 lépés távolságot. Még mindig nem beszél, egyedül a mama, tita, cici, vau-vau mennek. De 3 éves korig ráér. Az igen bólogatását is most használja csak 2! évesen, viszont nem kommunikációhoz. Tehát ha pl. szomjas és megkérdem, hogy "kérsz inni xy-t?", nem-mel bólogat.

Minden gyerek más ütemben fejlődik.

Nem azért lett ilyen, mert nem foglalkoztam vele, vagy mert beteg lenne vagy mit tudom én, hanem mert ilyen habitusú. Ő anyás/apás nagyon, míg a szomszéd kislány (1,5 éves) annyira az ellentéte, hogy ha egy idegen elvinné, észre sem venné, hogy nem az anyjával van, annyira nem érdekli a dolog.

A fiam kb. 14 hós korában engedte, hogy a nagyik is felvegyék. Az apján kívül egyedül a féltestvérét fogadta el és apósomat. A féltestvérét kb. havonta 1x látta, mert nem velünk lakik, mégis imádott a kezében lenni, míg anyám és anyósom is odaköltözött hozzánk 3-4 napra és még ennyi idő után sem szokta meg őket annyira, hogy kézbe vegyék.

Szerintem nincs semmiről lekésve. Nem kell összehasonlítani más gyerekekkel, mert van olyan, amelyik 1 évesen már mondatokban beszél, mégsem lesz belőle nyelvészprofesszor.

Ha 16 hósan megérti, hogy mit mondanak neki, hogy pl. "hol a lámpa?" és rámutat, akkor az tök jó. Nem feltétlen kell többet tudnia.

2017. júl. 21. 20:41
 4/8 anonim ***** válasza:
En is ilyen voltam(mar ami a siros reszt illeti) , de kb 3 eves koromig.. Ma 19vagyok es semmi bajom sincsen. Tarsasagi ember lettem, rokonok meg emlegetik is hogy azt se tudtak mi lesz belolem, mar azert sírtam ha ramneztek, keresztelomon se a pap se a keresztszulok ölébe nem voltan hajlando menni, anya ölében voltam vegig :D
2017. júl. 21. 22:08
 5/8 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok.. A keresztelo nalunk nem újszülött korban volt, mar idősebb voltam kettő multam akkor
2017. júl. 21. 22:09
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha a saját fiamból indulok ki,akkor szerintem semmi baja.

16 hónaposan kb ugyanígy viselkedett.

Pedig én aztán tényleg nem zártam kalitkába, 7 napból 5x anyuéknál voltunk, heti 1-2x a párom anyjánál is + vittük sétálgatni is sok helyre.

Ő sem maradt meg senki kezében, csak nálam.

Ha szóltak hozzá sokszor sírva fakadt vagy hisztizett.

Ha kérdeztek tőle valamit semmilyen módon nem kommunikált.

Igaz ő még a mai napig nem mond rendes szavakat.

Van 4-5 saját maga által kreált szó,aminek pontosan tudjuk a jelentését és ennyi.

Viszont teljes mértékben megérteti magát mindenkivel.

Ma már pont az ellenkezője,az idegeneknek is integet,megsimogatja őket,kommunikál a maga módján.

Kis pusziosztó lett kb egy hónapja.

27 hónapos jelenleg.

2017. júl. 22. 15:33
 7/8 anonim ***** válasza:
A kisfiam 3 éves lesz 3 hét múlva, 8 hónaposan járt, 1 éves kora óta kerek mondatokban fejezi ki magát (pl. "kérek inni, almát (almalevet)), de, ha gyereket vagy idegen férfit lát bújik hozzám! Van testvére, akivel imádják egymást, az apját imádja és az apja is őt!
2017. júl. 25. 01:54
 8/8 anonim ***** válasza:
A kisfiam 3 éves lesz 3 hét múlva, 8 hónaposan járt, 1 éves kora óta kerek mondatokban fejezi ki magát (pl. "kérek inni, almát (almalevet)), de, ha gyereket vagy idegen férfit lát bújik hozzám! Van testvére, akivel imádják egymást, az apját imádja és az apja is őt! És mégis, néha még a nagyapja elől is bújkál! Én sem értem! Azt hiszem ezt nevezik szeparációs szorongás akkor!
2017. júl. 25. 01:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!