Szerintetek nem fura a viselkedése?
szerintem nem jártak csak (nagyon) gyakran a rokonoknál, illetve féltve nevelik.
a másik része a kérdésednek pedig h lehet nem foglalkoznak vele annyit, vagy csak egyszerűen ilyen természetű.
ezeket tudom csak gondolni
Ez lehet normális éa nem normális is. Nekem is sír a fiam, ha valaki hozzászól. Mostanában kezd felengedni, de még mindig sír, bújik, csak nem annyit, mint eddig. Szótöredékek már vannak, meg halandzsa nyelv. De nekem már 19 hós. Most kezdett beindulni a "beszéde".
Igent nem mond, csak nemet. Bár szokszor arra is nemet mond, amire igent akar. :D Van hogy utal rá, hogy mit szeretne, van hogy nem. Nekem tuti h egészséges a fiam. Szóval lehet ez normális is, majd idővel kiderül.
Ja és ezt a mindenkitől hisztizet annak ellére csinálta, hogy naponta sokat voltunk emberek közt.
Az én fiam is ilyen volt. Most 2 éves, és jobb a helyzet, gyorsabban oldódik, mint rég, de azért sokszor tartja a 3 lépés távolságot. Még mindig nem beszél, egyedül a mama, tita, cici, vau-vau mennek. De 3 éves korig ráér. Az igen bólogatását is most használja csak 2! évesen, viszont nem kommunikációhoz. Tehát ha pl. szomjas és megkérdem, hogy "kérsz inni xy-t?", nem-mel bólogat.
Minden gyerek más ütemben fejlődik.
Nem azért lett ilyen, mert nem foglalkoztam vele, vagy mert beteg lenne vagy mit tudom én, hanem mert ilyen habitusú. Ő anyás/apás nagyon, míg a szomszéd kislány (1,5 éves) annyira az ellentéte, hogy ha egy idegen elvinné, észre sem venné, hogy nem az anyjával van, annyira nem érdekli a dolog.
A fiam kb. 14 hós korában engedte, hogy a nagyik is felvegyék. Az apján kívül egyedül a féltestvérét fogadta el és apósomat. A féltestvérét kb. havonta 1x látta, mert nem velünk lakik, mégis imádott a kezében lenni, míg anyám és anyósom is odaköltözött hozzánk 3-4 napra és még ennyi idő után sem szokta meg őket annyira, hogy kézbe vegyék.
Szerintem nincs semmiről lekésve. Nem kell összehasonlítani más gyerekekkel, mert van olyan, amelyik 1 évesen már mondatokban beszél, mégsem lesz belőle nyelvészprofesszor.
Ha 16 hósan megérti, hogy mit mondanak neki, hogy pl. "hol a lámpa?" és rámutat, akkor az tök jó. Nem feltétlen kell többet tudnia.
Ha a saját fiamból indulok ki,akkor szerintem semmi baja.
16 hónaposan kb ugyanígy viselkedett.
Pedig én aztán tényleg nem zártam kalitkába, 7 napból 5x anyuéknál voltunk, heti 1-2x a párom anyjánál is + vittük sétálgatni is sok helyre.
Ő sem maradt meg senki kezében, csak nálam.
Ha szóltak hozzá sokszor sírva fakadt vagy hisztizett.
Ha kérdeztek tőle valamit semmilyen módon nem kommunikált.
Igaz ő még a mai napig nem mond rendes szavakat.
Van 4-5 saját maga által kreált szó,aminek pontosan tudjuk a jelentését és ennyi.
Viszont teljes mértékben megérteti magát mindenkivel.
Ma már pont az ellenkezője,az idegeneknek is integet,megsimogatja őket,kommunikál a maga módján.
Kis pusziosztó lett kb egy hónapja.
27 hónapos jelenleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!