Menjen oviba, maradjon bölcsibe, érkezik a kistesó, mit tanácsoltok?
Figyelt kérdés
Kisfiam nyáron lesz 2,5 éves, oviba be van iratva, itt nálunk van un. mini csoport oda megy majd ősztől. Most bölcsibe jár. Kistesója augusztusban születik meg. Tanácstalan vagyok, hogy mit tegyek. Amikor megszületik a kistesó kivegyem a bölcsiből és legyen itthon velünk pár hetet amíg nem kezdi az ovit? Az oviba legkésőbb szeptember közepén el kell kezdeni a beszoktatást. Vagy járjon addig bölcsibe és bölcsiből menjen az oviba? Eredetileg januárban ment volna oviba, amikor betölti a 3-at, de vagy elkezdi most ősszel vagy csak 2018 szeptemberben. De addig nem szeretném bölcsibe járatni, hosszúnak tartom és rajta kívül nagyon sok 2,5 év körüli gyerkőc lesz még, tehát tényleg mini csoport lesz vele egykorú gyerekekkel. Mi lenne neki a legjobb, mármint a nagytesónak? Ki hogyan csinálta, ha volt ilyen helyzetben?2017. ápr. 29. 13:37
11/13 anonim válasza:
És a bölcsi esetleg partner lenne-e egy olyanban, hogy heti 2 délelőtt járatod, hogy maradjon a közösség is, ne szakadjon el teljesen a megszokott kisbarátaitól, a többi időt pedig otthon tölti veletek?
Én vagyok a 6-os, akinek a fia ovielőkészítőre járt heti 2 alkalommal, bár én (a kistesojával) Vele voltam, de mégis szokta a közösséget, felvette egy picit az ovis fordulatszámot, de a hét nagyobb részében otthon volt velünk, volt időnk összeszokni.
És ha erre lenne lehetőség, az ovi tényleg várhatna jővő szeptemberig.
12/13 A kérdező kommentje:
A bölcsis csoportból sokan jönnek át abba az oviba ahova be vagyunk iratkozva, csoport társak lesznek. És mivel papíron ovis lesz szeptembertől a bölcsiből ki kell venni mert 2 helyen nem lehet normatívát lehívni rá. Max engedélyt kérhetek szerintem az ovitól hogy később kezdhessük a beszoktatást és hogy csak délelőttre járjon, ebéd után már itthon aludjon velünk és akkor a délután a miénk. Aztán jövő ősztől meg ott alvós lenne vagy ha ő szeretné akkor már hamarabb is. Most a bölcsibe egész nap van mert dolgozok.
2017. ápr. 30. 20:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!