Óvodában kötelező aludni a gyereknek? Főként óvodapedagógusokhoz szólna a kérdésem.
A fiamék csoportjában nem kötelező aludni,de végig csendben kell feküdni.
Alvási idő vége előtt 5 perccel ülhetnek fel könyvet nézegetni,de akkor is az ágyban kell feküdni.
Mosdóba is csak az alvási idő felénél lehet kimenni,egyesével.
Aki megszólal,annak (van egy külön "büntetőterem" fenntartva) átviszik az ágyát a büntetőterembe és egy másik óvónő figyel a "rossz" gyerekekre.
Ez nem egyszerű vaskalaposság, ez szimplán hülyeség. Én lefektetném az óvónőt és ráparancsolnék, hogy aludjon, ha álmos, ha nem! Testi funkciókat nem lehet kényszeríteni!
Nálunk a következő volt: ha egy gyerek nem tudott aludni, akkor körberakták könyvekkel, játékokkal és kérték, hogy csendben foglalja el magát. Az én lányom volt az egyik fő "renitens", aki nem aludt. Párszor próbálták rábeszélni, ennek az lett a vége, hogy a csendespihenő legvégére aludt el kb. 10 percre és utána nyúzottabb volt, mint amikor lefeküdt. Ő már középsőtől nem aludt, mivel járt fejlesztésre, ezért megoldották, hogy lehetőleg ebben az időben legyen számára a foglalkozás. Később pedig már a többi gyereknek is. Nagycsoportra már a gyerekek fele nem aludt, úgyhogy kivitték őket a tornaterembe, hogy ne zavarják azokat, akik még igényelték. Rugalmasság kérdése...
Hát ez az...itt olyat h csendes TEVÉKENYSÉG???? ááááhhh...nem tudom mikor...:/
köszi a válaszokat!
Lehet, hogy ez az iskolaelőkészítés része? Ott is csendben kell ülni, ha unatkozik,ha nem...
Ez az egész napirend arra lett kitalálva, hogy a gyerekek 6 és hét között kelnek, hogy 8-ra az óvodába érjenek. Persze, hogy a öt évesek elaludtak ebéd után. De manapság a nagycsoportosok jó része a tanév folyamán betölti a hatot, és reggel sokan csak 7 óra után kelnek fel. Hogy tudnának aludni?
Természetesen akit reggel hatra, a hajnali ügyeletre visz be a szülő, vagy olyan alkatú, hogy igényli a déli alvást, annak meg kell teremteni a pihenés lehetőségét, de nem így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!