Óvodában kötelező késsel és villával ennie egy 5 éves gyermeknek?
Én megértelek. Az én 4 és fél éves lányom sem tudta volna teljesíteni a feladatot. Persze látott már kést és van is neki gyermek evőeszköze, a késsel pedig már vajazott is kenyeret. De hogy őszinte legyek, soha nem kértem arra, hogy rizst egyen késsel és villával. A húst meg mindig én darabolom fel neki, tehát ez sem ment volna. Undorító az a nő, az ilyennek egy gyárban futószalag mellett lenne a helye, ahol konzervekkel dolgzozik, nem pedig gyerekekekkel! Az én lányomat is érte ilyen. 3 és fél évesen egyetlen egyszer, előtte sem és utána sem, akkor egyszer bepisilt az oviban. Őt is jól lekiabálták. Én nem hagytam annyiban. Bementem és megkérdeztem, hogy tényleg létezik-e hogy a kislányomat egy véletlen baleset miatt leiiabáltélák. Bevallotta, egyáltalán nem is tagadta. Nem kiabálva, de elég határozottan megmondtam neki, hogy "Viki néni, gondolom te is pisiltél be, amikor kicsi voltál, és elképzelhető, hogy sajnos fogsz is még, úgyhogy a kislányomat emiatt, még egyszer nem akarom, hogy lekiabálásban részesítsd!"
Szerintem megértette, bár láttam rajta hogy azt várta el, hogy támogassam ebben. Hát én nem fogom!
Nálunk nagycsoportban kezdték el gyakorolni a késsel való bánást és akkor szóltak is a szülőknek, hogy most már otthon is lehetőleg tanítgassák a gyereket.
Az ordibálás nem elfogadható. Idáig is ő volt az óvónője és így ordibált? Ha igen, első körben beszélnék vele személyesen pl. fogadóórán. Ha nem, akkor valahogy nem tudom elhinni, hogy most jött rá a bunkóság egy ilyen banális dolog kapcsán. Nem lehet, hogy hülyéskedett a gyerek valamit a késsel?
ON: Nálunk nagycsoport 2. félévétől elvárás, addig csak gyakorolnak.
OFF:
"Én biztos tarkón csaptam volna másnap. Ez nem nevelés."
Az óvónő tarkón csapásával mit mutatsz a gyermekednek? Ez milyen nevelési elv?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!