Kötelező az oviban aludnia a gyereknek?
20hónapos a kislányom,áprilisi ugyan,és lesz majdnem 3,5 éves mire oviba megy,de belefáradtam az altatásokba,képtelenség! Újszülött kora óta sem alszik jól,éjszaka alszik 10-12órát,de hónapok óta a délutáni alvás egy rémálom! 1,5órát szenvedek vele,mire alszik,1,5órát alszik ekkor,de aztán az este megint egy rémálom,szintén 1-1,5óra altatás,és 10óra mire alszik! Többször volt már,hogy feladtam,hogy akkor majd összeesik,ha összeesik,persze eddig egyszer sem dobta el magát,hogy alszik :D
Viszont a kimaradt délutáni alvások után este fél 9kor gond nélkül aludt el,és ígyis aludt reggel 7:30-8-8:30ig is akár! Ha nem is alszik délután,akkor sincs vele baj,nem nyűgös,a szemein persze látszik,de nem dilis! :/
Köszönöm a válaszokat!
Jobban le fog fáradni az oviban, a gyerekek között.
És nem aludni persze nem kötelező, de feküdni az ágyában igen, pláne a kicsiknek.
A csendes pihenő a kötelező. Nem zajonghat, nem zavarhat másokat.
Akkor se tudna aludni, ha az ovi napirendjéhez igazodva kelne reggel?
Kicsit más azért 6-kor kelni, kizárt hogy ne dőljön ki.
Először is próbáljátok ki, mert tényleg más az ovi, ott egyrészt jobban kifáradnak, másrészt a többi gyerek szuszogása elaltatja őket (szerintem néha még az óvó néniket is :) ).
Az én lányomnak is kevesebb az alvásigénye az átlagosnál (mindig is az volt), de az ovi első éveiben mindig elaludt!
Aztán kb. középsőtől változott a helyzet. Akkor annyit vártak el, hogy csendben foglalja el magát, amíg a többiek alszanak: adtak neki képeskönyvet, ceruzát.
Nagycsoportban meg már sokan voltak, akik nem igényelték a délutáni alvást, akkor úgy oldották meg, hogy alvásidőben tartották a különböző fejlesztő foglalkozásokat azoknak, akik nem aludtak.
Még bőven ráérsz ezen agyalni.
És azt is számold hozzá, hogy ha oviba jár majd, akkor nem igen lesz reggel 8-ig alvás.
Egy kicsit túlpörög,pár hetesen gyengébb idegrendszert diagnosztizáltak,EEG vizsgálat túlműködött agyi tevékenységet jelzett,és B vitamit kapott fél évig,amivel elég jól felturbozták az agyi tevékenységet is! 20hónaposan elénekli a Mókuska,Mókuska,számol,angolul énekli a Finger Familyt,színeket mond,nem fényezésként mondom,inkább ugye a "betegségéből" fakad,és ez miatt megy nehezen az alvás,hogy egyszerűen nem bír megnyugodni,leállni,folyamatosan jár az agya szerintem!
Reggel nagyon nehezen kel,ha ő nem akar felkelni,akkor bombát is robbanhatnánk mellette.. nem egyszerű! :/ de akkor ezek szerint óvoda válogatja,bár ki tudja,lehet,hogy az hozza meg a törést ;)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!