Hány éves kortól kötelező az ovi?
Figyelt kérdés
2017. jan. 29. 16:52
1/9 anonim válasza:
Úgy tudom 4 éves kortól kötelező a körzetbe tartozó óvodának felvenni, neked meg öt éves kortól kötelező óvodába járatni.
3/9 anonim válasza:
Kicsit pontosabban: a gyerek annak az évnek a szeptember 1-től óvodaköteles, amelyik év augusztus 31-ig a 3. életévét betölti. Tehát egy augusztus végi kisgyerek 3 éves és pár napos korában már óvodaköteles, míg egy szeptember-októberi csak nem sokkal a 4. születésnapja előtt lesz az.
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm 😊
2017. jan. 29. 17:56
6/9 anonim válasza:
Lepontozó nagyokosok!
Amit ti írtok az az általános törvény. Gondolom erről a kérdező is hallott.
Amit én írtam abban benne van a kivétel is!
Nkt.8.§.(2)
" A jegyző a szülő kérelmére és az óvodavezető, valamint a védőnő egyetértésével, a gyermek jogos érdekét szem előtt tartva az ötödik életéve betöltéséig felmentést adhat a kötelező óvodai nevelésben való részvétel alól,...."
Olvassatok utána nagyokosok!
7/9 anonim válasza:
# 6
Nem az volt a kérdés,hogy meddig lehet elodázni az ovit,hanem az,hogy mikortól óvodaköteles a gyerek....
8/9 anonim válasza:
Semmikortól se óvodaköteles, fogd már fel!
3 éves kortól MEHET óvodába, ha a szülő is úgy akarja. Ha nem, akkor mehet otthonról egyből iskolába is.
9/9 anonim válasza:
Utolsó ez azért kicsit túlzás, mert iskola előtt 1 évet mindenképpen kell járjon felkészítőre (ami általában az óvoda). Ezért is van a max. 5 éves kitétel. Bár nem értem mi jó van abban ha 5 évig otthon tart valaki egy gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!