Legelőször adtam pofont a 3 évesnek, most nem tudom, jól tettem-e? Testvérféltékenység.
Elvileg azért adtad a pofont, mert agresszív volt. Te is agresszív voltál. A gyerek ebből két dolgot szurhet le: ha bánom a kistesot, apa megver, vagy ha nagyobb leszek én is megvertek bárkit.
Hiba volt a pofon, pláne hogy a gyereket el se találta a hajcsat. Elég lett volna csak megfogni a kezét és elmagyarazni, miért nem csinálunk ilyet
" és utána elmagyaráztam, h egyszer az egyikkel, egyszer a másikkal foglalkozok..."
Már bocs,de ezt hogy kell elképzelni? Amíg te az egyikkel foglalkozol a másik üljön a sarokba némán?? Két gyereked van! Nem.ignorálhatod az egyiket,mert akkor keresni kezdi a figyelmed. Pl.így,hogy dobál.
Sokunknak van két vagy több gyereke,hidd el,ha egyszerre csak egy gyerekkel foglalkoznánk,az nagyon szr lenne.
Úgyhogy tessék megtanulni,hogy két gyereked van. A nagyot bevonni a kicsi körüli teendőkbe,együtt játszani,nem.generálni a feszkót ezzel az egyszerre egy gyerekkel foglalkozok h,yeséggel.
drága válaszoló, most vagy te hazudsz, vagy a haver, ezért tutifix, hogy semmi jogát nem vették el az apának.
Üdv, egy gyerekjólétis
(amúgy az ilyen megfogom a kezét és elmagyarázom, miért nem szabad szülők gyerekeiből lesznek a tanárok fejére szaró, bárkinek, bármilyen kárt nyugodt szívvel okozó gyerekek majd később felnőttek. Nem azt mondom, hogy mindegyikből, de közülük kerülnek ki. Nyilván nem minden alkalommal pofonnal kell élni, de az ilyen eset az, ahol teljesen meg tudom érteni)
Pofont adni sosem jó. Velem is már előfordult, hogy rácsaptam a gyerekre, pedig tudom, hogy az sosem a jó megoldás.
A kapcsolatotokról meg: ő nem tudja, hogy most pont sok munkád van, csak annyit lát, hogy megszületett a testvér, azóta nem vagy ott, sőt amikor otthon vagy is a testvérével foglalkozol. Hiába magyarázod, hogy most az egyikkel, máskor a másikkal, neki még újdonság a testvér születése, nem tudja, mit jelent, ez egyenlő azzal, hogy apa velem kevesebbet van. Én néhány durva testvérféltékenységes korszak után azt javaslom, ha hazamész, mindig a nagy legyen az első ebben a számára nehéz időszakban. A picivel inkább utána foglalkozz, vagy a kisfiaddal együtt. Később biztosan lesz olyan is, hogy a pici fog jobban igényelni.
Elég szomorú, hogy még tudod érteni, utolsó és hogy ezzel a gondolkodással gyernekvedelemben dolgozol....
A gyereket nem kell verni. Pláne nem egy 3 évest, főleg nem akkor, amikor semmi bajt nem okozott.Ha valóban eltalalta volna a gyereket, akkor mit csinál, eltori a karját? Persze ha az a cél, hogy a gyerek utálja a testvért és féljen az apjától, akkor tökéletes megoldás. Épeszű ember viszont ebben az esetben csak elmagyarazta volna, hogy nem szabad ilyet csinálni, veszélyes és nagy baj történhetett volna.
A gyereknek ez egy nagyon nehéz időszak.
Most jön a dackorszak,alakul a jellem,az érzelmek jobban megfigyelhetőek.
Szerintem nem jól tetted!
De ez az én véleményem..
A kisfiad semmi kárt nem okozott,ha okozott volna akkor is elég lett volna annyi,hogy "rá csapsz Te a kezedre vagy csapjak én rá?" aztán elmagyarázni,hogy ezt miért nem szabad. A gyerek nem hülye,megérti.
Viszont ezzel egyenes úton haladsz afelé,hogy megútálja a testvérét és,hogy féljen tőled.
Szerintem is előbb vele foglalkozz,valószínűleg veled jobban érzi magát,vagy tőled több törődést kap,ezért húz hozzád.
Vond be a kisebbel való teendőkbe,stb.
Amúgy az anyuka mit szólt?
Ő foglalkozik a 3 évessel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!