Újszülöttnek milyen méretű ruhákat vesztek / vettetek legelőször?
Tehát amikor még ugye nem született meg hanem vártátok / várjátok a babát.
Mi eddig 50-est, 56-ost és 62-es méretű cuccokat vettünk neki de a legtöbb 56-os méretű.
Mit tanácsoltok? Miből vegyünk többet? 50-es vagy 62-es is legyen több még? 62-est nem is akarta a férjem hogy megvegyem. Én azért akartam mert annyira tetszett ami rajta van. Ha nem most akkor később úgyis jó lesz rá, nem?
Legtöbb 62-es, hogy ne kelljen születése után egyből boltba menni, ruhákért.
50-es csak 3 db van, amit kaptunk, ha nagyon pici méretű lett volna uh alapján, akkor lehet vettem volna
56-osból vettem mindenből pár darabot.ill. sok 56-os bodyt kaptunk.
39. Hétben vagyok, azt mondják 3000 g vége fele lesz, lehet 4 kg is. Én is félek, hogy elég lesz e, jó méretből van e minden.
Az első gyereknél 56-os 62-es méretet vettem csak, az 56-os kicsit ugyan nagy volt rá, de nem nézett ki szörnyen, aztán meg 1,5 hónap alatt ki is nőtte az összeset, és jöttek a 62-esek. Ő 51 cm-rel született.
A második gyereknél hasonlóan vásároltunk (eltérő nemű), és ugyan 2 cm-rel volt kisebb születéskor de 40 dkg-mal "vastagabb" volt, mégis lelencként nézett ki az 56-os ruhákban. Így a férjem gyorsan vett 5-5 rugdalózót, body-t, anyukám kimosta, vasalta, így már cukin hoztuk haza. Kb. 4 hétig volt az 50-es méret jó neki. Illetve otthon már felváltva használtuk az 56-ossal, nem vettünk belőle többet.
Most várom a 3.-at, hasonlóan teszünk, mint az előzőnél, bár most 62-es van több. Ha kisebb mérettel születik, megint vásárolunk gyorsan.
Szerintem manapság már nem olyan nagy gond ez, a legtöbb üzlet este 8-ig van nyitva, ha elég ügyes a férj vagy a nagymama, akkor megoldható.
Egy 50-est se vettem. Csak 56-ost és 62-est.
49 centivel született ugyan, de olyan jó húsban volt (nem volt kövér, csak valahogy nem féltem, hogy összeroppantom, mert valahogy olyan kis erősnek tűnt), hogy nem veszett el az 56-os ruhában. Kicsit nagyobb volt, de csak pont annyira, hogy megkönnyítette a kezdeti bénázást az öltöztetésnél.
56-osakat vettem, mondván pikk-pakk kinövi, ha nem is lesz akkora, mikor megszületik.
Végül 54 cm-mel született, de megbántam, hogy nem vettem 52-es rucikat, mert nem tetszett, hogy nagyobbak voltak.Viszont akkor már nem akartam vásárolgatni(na meg erőm sem volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!