Szülők! Mennyire fogadnátok el, hogy a gyermeketek óvónője nyíltan felvállalná leszbikusságát?
Kisvárosban az ilyesmi hamar kiderül, mindenki mindenkiről pletykál és mindent tud, mert a hír körbejár. Ez így volt már nagyanyám idejében is, így van ma is, nincs ebben semmi meglepő. Aki kis településen él, az tudja.
Gyerekek az utcán is megláthatják egy másik nővel kézenfogva, csókolózva, ez elkerülhetetlen, joga van hozzá hogy a saját életét élje. De amíg az oviban nem hangoztatja a másságát, jó szakember és az utcán tud normálisan viselkedni (óvodapedagógus lévén ez feltételezhető) addig engem pont nem érdekelne kivel bújik esténként ágyba.
"Az ovónő egy példakép a gyerekeknek és ha nyíltan csókolózik az utcán, a gyerek pedig meglátja, akkor meg fogja kérdezni, hogy miért tette, én pedig nem akarom elmondani egy ovisnak, hogy vannak, akik a saját nemükhöz vonzódik és hogy mit jelent ez. "
Elég furcsa ez a hozzáállás: ha az ÓVODÁS gyerek megkérdezi, hogy "a Kati néni miért puszilta meg a Zsuzsa nénit" - erre MINDEN normális embernek csak annyi a válasza, hogy mert szereti és akit szeret az ember, annak ad puszit. Egy óvodásnak eszébe sem jut még a szexualitás, föleg nem a szexuális orientáció milyensége.
De ettöl függetlenül az érdekelne, hogy ha ilyen szigorú elveket vallasz, akkor egy olyan óvonö, akinek havonta más barátja van, nem zavar? Mert a gyerek azt is kérdezheti, hogy a Katni néninek mért van mindig másik barátja, aki hazaviszi.
Az ilyen begyepesedett emberek, mint te azok, akik a gyereknek TÉNYLEGESEN kárt okoznak az ilyen viselkedéssel.
"én pedig nem akarom elmondani egy ovisnak"
És sajnos nem vagy egyedül. A múltkor azzal jött haza az ovisom, hogy a kisbaba egy üveggolyóban fejlődik.
És akkor reggel magyarázhattam el az ovisomnak az igazat. (Aki egyébként pontosan tudta, mert már beszéltünk róla, utcán is látja a kismamákat, csak az a kisfiú nagyon jól meg tudta győzni. 6 éves a 4 évest, nem volt nehéz.)
orig: ez eléggé eltúlzott feltételezés, és mivel a homoszexualitás genetikailag meghatározott, ezért egyetlen gyerek sem tudja "eltanulni" senkitöl.
De ettöl függetlenül is, igen sok ember van, aki homoszexuális, ez így volt régebben is és a pedagogusok közt sem volt ritka. A te (hibás) logikád szerint akkor a gyerekek nagy része károsodott volna, mert nem (csak) heteró emberek voltak a pedagógusok.
Ez azonban nem igat, és attól, hogy valaki nem titkolja az orientációját, nem lesz más a viselkedése, és nem lesz rosszabb vagy a gyerekekre "károsabb" valaki.
Mellesleg olyat még nem hallottam soha, hogy egy homoszexuális embernek bármi problémája lenne is a hagyományos családmodellel, a hagyományos szerepkörökkel a családokban, vagy egy mese felolvasásával, illetve ennek a gyerekek felé való továbbadásával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!