Dolgozó anyukák/apukák! Ovis gyermeketek nyáron mennyit megy oviba és amikor nem megy ki vigyáz rá?
Nyáron nem jár oviba. A júniust szokta végigmenni, de július-augusztus itthon van. Szerencsére rokonságon belül (leginkább nagymamával) megoldjuk.
Hogy őszinte legyek, egy olyan utcában lakunk vidéken, ami tele van gyerekkel, sok közte a fiammal egyidős gyerek is, így tulajdonképpen ovi nélkül is gyerekek között van és így legalább van 2 hónap, amikor tuti nem beteg!:)
3 gyerek van, ebből 2 ovis, 1 sulis.
Suliban nem tudom, hogy van az ügyelet, de az ovi 5 hétig van zárva, utána összevont csoportok.
Én gyerekeim múlt péntek óta nem járnak, tehát 11 hetet kell megoldani. Ebből 5 hetet én leszek szabin, 2 hetet a férjem, ezen kívül lesznek anyukámmal, majd apukámmal+barátnőjével is.
Tavaly is ezt csináltuk, akkor már dolgoztam, előtte szerencsére még gyesen voltam.
Én gyerekeimnek nagyon nem jön be az összevont csoport és hál'isten a szüleim tudnak segíteni.
Mi mindketten a mezőgazdaságban dolgozunk, tehát max. Augsuztusban engednek el minket szabira 2 hétre.
Van egy 8 éves lányom, ő táborozik, s rokonoknál lesz aug 5ig, mikor elmegyünk 2 hétre nyaralni, utána megint tábor neki 1 hétig.
A középső nagycsoportos, ő augusztusig ügyeleti oviban van, utána 2 hét nyaralás, s utána megy tesóval táborozni 1 hetet, ezt külön úgy kerestük, hogy együtt menjenek, mert augustusban végig zárva az ovi, ügyeleti sincs!
A kicsi bölcsis, ő a nyaralást eltekintve végigjár egész nyáron, mert pont azon a két héten zárnak be. Mi januárban már úgy tervezzük a nyaralást, hogy bázárásra essen. Mivel aratásban hétvégén is munka van 6 hétig, így junius-juliusban a hétvégén nagyszülőkkel vannak.
A nagy táborozása, ha jól számoltam (nem drága táborokról van szó) akkor közel 60 ezerbe fog kerülni a nyáron. Az iskola nem tart ügyeletet, s ingyenes tábort se szervez az önkormányzat. A legolcsóbb 4000 Ft/hét, s nincs kaja, azt nekem kell vinnem. Ez 8tól 2ig van, tehát kell egy plussz ember, aki elviszi és érte megy.
Tehát nekünk a szünet szívás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!