Egészségügyben, több műszakban dolgozó anyukák, ha hirtelen megbetegszik bölcsis gyermeketek és nincsen kire bízni, akkor hogyan jelentitek be a munkáltatónak?
Mi például egyedül dolgozunk az osztályon ,ha éjszaka belázasodik a gyerekem és reggel nem tudom bölcsibe vinni,nagyszülők 300.000 km-re,akkor ha beszólok a munkahelyre akkor megoldhatatlan lesz a pótlásom,alig vagyunk,rengeteg kolléganő felmondott az utóbbi években és külföldre mentek.
Vagy legjobb mindjárt a legelején megkérdezni,hogy ilyenkor mit csináljak?
Emlékszem volt régebben kolléganőm aki beszólt reggel,hogy nem tud jönni,mert a gyerekkel az ügyeleten vannak,akkora cirkusz volt belőle,hogy az botrány.
Majdnem hasonlóan dolgozunk,csak én hajnali 5re megyek és este fél 8ig dolgozok.Szintén egyszemélyes,közlekedésben.Engem se tudnak lepótolni,egyáltalán,nem is vesznek vissza a gyerek után.
Egy ismerősöm egészségügyes,kisvárostól pár kilométerre lakik egy nagyvárosban dolgozik.Fia a kisvárosba jár bölcsibe(oda tartoznak,a nagyvárosba nem vették fel,így kelnek minden nap fél 4-kor,ha felvették volna a nagyvárosba,ahol anyuka dolgozik,akkor csak fél 5kor kelnének,de mindegy) úgy oldja meg,hogy a bölcsibe sok olyan gyerek jár,ahol az anyuka/nagymama ráér és ha a nő gyerek mondjuk lázas,hívja a másik anyukát,ő elviszi hozzájuk a kisvárosi lakásba,a nő megy érte,amikor végzett a melóval.
Másnap,ha a gyerkőc akkor is beteg,akkor viszi ismét a "bevállalós" anyukához.Persze nem ingyen.De másképpen tuti elküldik a munkahelyről.Ez adott estben az ismerős hölgy fél fizetésébe kerül,mert eleinte nagyon sokat volt beteges a kis srác.
Ha nincsen éppen szülés???
Szülésznő kolléganő vagy te is ?
:-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!