A ti gyermeketek mennyi idő után aludt benn az oviban?
A lányom kiscsoportos, és nem alszik ebéd után. Mondták, hogy néha zavarja a többieket, mert forgolódik. Hát erre nem tudok mit mondani, ha nem tudok aludni, én is forgolódok... Mondtam, hogy tegyék az ágyát a szélére, vagy adjanak egy könyvet neki. De mostanában már nem szólnak, elvan szépen csendben.
Egyébként eleinte nagy nehezen aludt, kb. fél órát, és azt is úgy kellett kierőszakolni belőle. Olyankor este nem lehetett letenni időben, ráadásul nyűgös is volt. Szóval én személy szerint nem bánom, hogy nem alszik.
Egyébként nem kérhetik, hogy hozd el.
Egy hét után. 4 évesen kezdte az ovit 3-ból 2 gyerekem, itthon is mindig aludt délután mindhárom.
Most már 6 éves a legkisebb, de alszik délután. Az óvónéni min. 30 percet mesél minden altatáskor, az összes gyerek alszik. Tudom, mert többször láttam.
Nekem is az első naptól bent aludt.
Én is dolgozom, egyedülállóként élem tól a napokat, nagyon neki más választása sem volt.
Egyébként volt bölcsis is, ott azért már beleszokott az intézményi rutinba, nem is kellett kérni, hogy aludjon, csinálta a többiek után.
Természetesen a beszoktatás hetében úgy intéztem, hogy az első 3 napban ott voltam (első nap végig a folyosón, msáodik nap ebédre bementem, harmadik nap is tudtam volna ugrani)- de nem volt rá szükség.
Első nap megkérdezték, hogy álmos-e, alszik-e ott (vittük az alvós állatokat, menő új ágyneműt stb.) és ott tülekedett, hogy aludni akar :)
Harmadnap már szóltak is ebéd után, hogy nem kell rohannom alvás után odaérni, mert már otthonosan mozog.
Most nagycsoportos, mai napig rendesen alszik, elvétve ugyan előfordul, hogy kimarad egy-egy nap vagy csak fekszik az ágyban, de alavetően nagyon örülök annak, hogy még otthon is és az oviban is ez a napi rutin része.
Ha kirándulás, utazás stb. miatt egyszer-egyszer már kimarad, akkor már 7 előtt aludni kell, mert teljesen kikészül.
Nálunk érdekes módon minden kisgyerek alszik (már nem vegyes csoportba jár, hanem legalább 5 évesekkel)- vagy ha nem is alszik, akkor pihenget, fekszik nyugodtan- szerintem ez leginkább az óvónőkön múlik. Itt az óvóda teljesen kiáll a délutáni alvás mellett, nincs büntetés, nincs nyüzsgés, kiküldés meg hasonlók- nem muszáj aludni, de csendben feküdni igen.
Beválik.
Az nonszensz, hogy hozd el ebéd után, mert nem alszik.
Én nem is tudnám ezt megoldani. Melyik munkáltató tolerálná ezt mégis?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!