Hogyan fegyelmezzem óvodában a gyereket, ha úgy érzem egyszerűen már nincs semmi eszközöm?
Autista...hát ez jó. Nem az és mégcsak nem is hiperaktív. Többen is írták hogy valószínű nem kap elég figyelmet. Igen ez szerintem is így lehet sajnos :(
Nem azzal van a baj, hogy nem tudom a probléma forrását, sokkal inkább mint írtam a "fegyelmezéssel". Tényleg nem hat rá semmi.
Az viszont jó ötletnek tűnhet hogy külön feladatot adjak neki, ez talán beválhat. Kedves hozzászóló, van esetleg tipped hogy mik lehetnének ezek? Nem szeretném azt sem, hogy a többi gyerek kárára menjen az, hogy többet foglalkozok ezzel a problémásabb kisfiúval, ugyanis sok kicsike is van akikkel mindig ott kell lenni.
Szia! Bár nem vagyok óvónő, de a jutalmazás megér egy próbát: aki jól viselkedik bizonyos helyzetben, kap egy szivecskét, x darab szívnél jutalom jár,pl. Ő választhatja ki a mesét, vagy vmi különleges, csak ilyen alkalomra félretett játékkal játszhat.
Nyilván minden gyerek részt vesz a jutalmazásban, de próbáljatok olyan jutalmat kitalálni, ami ezt a kisgyereket is motiválja.
Amikor nagyon kezelhetetlen, akkor fogjátok be dolgozni, segítsen az ágyazásban vagy mittomén. Büntetés, ugyanakkor lefoglaljátok.
Én a gyerekeimnek kitalált meséket mondok, amiket aktualizálok. Például fogmosásra tanulságos mese, barátságra, rosszalkodásra, stb.
Nem kell minden problémás gyereket ész nélkül autistázni.
Óvónéni: irányítsd a gyereket a nevelési tanácsadóba részletes pedagógiai véleménnyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!