Tanácstalan vagyok 3 éves kislányom egyszerüen fél az ovis társaitól igaz csak 1 hónapja jár rendszeresen oviba. Itthon nagyon aktív de oviba sajnos nem. Ha kiabálnak sírnak egyből ő is kétségbeesik. Valakinek van tapasztalata hogyan tudnák segitnei?
Még nagyon kevés idő telt el.
LEhet hogy neki kell egy év is, mire megszokja igazán, és ugyanúgy fog viselkedni mint otthon. De az is lehet, hogy végig az oviban ő lesz a visszafogott halk gyerkőc és soha nem mutatja majd ott az otthoni arcát.
Én gyerekem 3. éve ovis, itthon ő maga a kisördög (de jó értelemben, szóval olyan kis cuki huncut energiabomba), de bent az oviban ő a jógyerek, szolid, visszafogott, kedves, segítőkész.
A nagylányom elsős alsós, ő is visszafogottabban viselkedik a suliban (és anno az oviban is), itthon lazábbak, "rosszabbak".
Huh akkor valami erős szorongás lehet benne, ha ennyire rástresszel a dologra.
Beszoktatás hogy ment?
Előtte mennyire járt gyerekközösségbe?
Más gyerekközeg nem volt akikkel együtt tudott volna játszani? Játszótér, játszóház, nyaralás, szomszéd gyerek..... Óvónők mit tapasztalnak: pl játékba, foglalkozásokba be tudják vonni.....
Ha nagyon elzárkózik mindenképpen jó lenne ha egy pszichológus megnézné szerintem, hogy a gyerekek felé miért nem nyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!