Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hogyan fegyelmezzem óvodában...

Hogyan fegyelmezzem óvodában a gyereket, ha úgy érzem egyszerűen már nincs semmi eszközöm?

Figyelt kérdés
Kezdő óvónő vagyok és abba a helyzetbe kerültem, hogy szinte semmit nem tudok kezdeni az egyik gyerekkel. Nap mint nap fegyelmezni kell, ugyanis elképesztően csúnyán beszél, többi gyerek pedig átveszi tőle. Ha szólok neki akár ezért akár másért, képembe vihog. Nagyon szemtelen. Kiabál, szaltózik, ugrabugrál összevissza, egyszóval zavarja a többieket. Mellettem szintén egy nagyon fiatal óvónéni dolgozik, de ő azért tapasztaltabb mint én, viszont még ő sem tud mit kezdeni. Eddig ha valaki rossz volt külön asztalhoz kellett ülnie ebédnél pl, játékidőben nem játszhatott a többiekkel hanem asztalhoz kellett ülnie rajzolni,ha már tényleg nagyon elviselhetetlenül viselkedik akkor kiküldjük gondolkozni( olyan helyre ahol látjuk). Mindez viszonylag jól működött, ha valaki rossz volt akkor "fenyegetőztünk" a külön asztallal stb és már meg is emberelte magát a gyerek. Most viszont itt van ez a gyerek és nem hat rá semmi. Nem érdekli ha kiküldjük,ha nem játszhat...leülünk vele megbeszélni hogy következményei vannak a dolgoknak amit csinál, és ő jár rosszul ha nem fogad szót mert nem játszhat a többi gyerekkel. Van, hogy ott ülünk mellette fél órát is és nyomjuk a rizsát arról hogyan is kellene viselkedni. Egy időre mintha felfogná, szinte kisangyallá változik, már-már elhiszem hogy volt értelme leülni vele megbeszélni. Másnap viszont minden megy előről. MIT TUDNÉK TENNI???? :( Az egész csoportlégkört elrontja ez az egész...
2016. nov. 3. 21:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
9%
Azért vannak a vezető óvónők, hogy az ilyesmit velük meg lehet, és meg is kell beszélni.
2016. nov. 3. 22:09
 2/14 anonim ***** válasza:
54%

Ez tipikusan az a helyzet, amikor iskolában/óvodában mondják a gyereknek, hogy a zebra a gyalogosoké, de amikor mennek haza a szüleikkel, a szülők mutatják, hogyan kell átbiciklizni a zebrán.

Nem a te dolgod megnevelni, hanem a szülőknek. Persze, te vagy vele egész nap. Ezt meg is értem. De nem a te felelősséged, feladatod, szégyened. A felelősséged, hogy vigyázz rájuk, ne menjenek ki ilyen időben az udvarra kapát nélkül. A feladatod, hogy altasd el őket, kapjanak enni. A szégyen meg a szülőké.

Annyit tehetsz, hogy szólsz a szüleinek. Te ehhez kevés vagy sajnos. Ez csapatmunka. Te kibeszélhet, kikiabálhatod a lelked, amíg ennek a műsornak otthon tapsolnak a szülők.

2016. nov. 3. 22:09
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Szülők mit szólnak hozzá? Mennyi idős ez a gyerek?

Nem az óvónők szokták javasolni az óvodai pszichológust, nevelési tanácsadót?

2016. nov. 3. 22:11
 4/14 A kérdező kommentje:
Szülők mit szólnak? :D Na ez a legjobb: műnéni anyuka belibben telefonnal a kezében, 2 percen belül viszi el a gyereket az esetek 80%-ban köszönés nélkül. Ha esetleg érdeklődne is a gyerkőcről, közben telefonját nyomkodja.
2016. nov. 3. 22:28
 5/14 A kérdező kommentje:
6 és fél éves és nyáron jött át ebbe az oviba.
2016. nov. 3. 22:30
 6/14 anonim ***** válasza:
Akkor azért kellett az új ovi, mert problémás a gyerek vagy az a baj, hogy új helyre került. Az elsőre tippelek. Szerintem anyukának nem tudsz újat mondani, ezért nem érdekli. Gyerekpszichológus, nincs nálatok? Biztosan nem ő az első problémás gyerek az oviban. Ne vedd személyes kudarcnak, de ha nem bírtok vele, azt gondolom jelezni kell. Nektek és a gyereknek is az az érdeke, ha gond van, akkor az kiderüljön.
2016. nov. 3. 23:23
 7/14 anonim ***** válasza:
11%
Egy VALÓDI óvónő-még ha kezdő is-nem egy noname fórumon kér tanácsot!Tudnod kell,milyen gyerekek járnak a csoportba.A leírásod alapján autista IS lehet.Szerintem kicsi se vagytok szakemberek!ENNYI!
2016. nov. 4. 00:01
 8/14 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem te is tudod, hogy mi lehet a baj. Nem kap otthon figyelmet, nem foglalkoznak vele. Ezen te nem nagyon tzdsz segíteni. Amikor beszéltek vele akkor azért lesz jobb magaviseletű, mert megkapja a figyelmet. Próbálj vele többet foglalkozni , amit szeret csinálni ahhoz te is csatlakozz, adj neki feladatot amit csak ő kap stb... Talán így lesznek jobb pillanatok is. De szülő nélkül nagy változásra ne számíts.
2016. nov. 4. 06:52
 9/14 anonim ***** válasza:
38%

7-es,autista?:D

Tudod te egyáltalán,hogy milyen egy autista gyerek,vagy hallottad a tv-ben és azóta minden gyerek,aki elevenebb autista?:D

Egyébként egyértelmű,hogy nem a gyerekkel van a gond,hanem a szülőkkel.

A káromkodást is tanulja valahol,lehet,hogy otthon a szülők így ordibálnak egymással,a gyerek meg az ott felszívott stresszt így vezeti le.

Láthatóan el is van hanyagolva,figyelemre vágyik.Ezzel te nem tudsz mit csinálni.

Ez még így fog menni a gyerek tinikoráig,akkor elmegy a haverokkal,biztos sok hülyeségbe bele fog keveredni,de ha szerencséje van 25-28 éves korára rájön,hogy ez így nem jó és talán meg tudja változtatni magát a jó irányba...

2016. nov. 4. 09:46
 10/14 anonim ***** válasza:

[link]

talán itt lehet problémákat is megbeszélni.

2016. nov. 4. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!