Mit tudnék tenni ebben a helyzetben?
a gyerek majdnem 6 éves jövőre iskola - lenne- de a beszéde sehol nincs
ki van írva neki a heti 3*20 perc logopédia az óvodában de jó ha heti 1x 20percet dolgozik vele a csaj
mi lesz ennek a vége ? nem mehet majd suliba ?
pedig nagyon várja már és minden másban jók az eredményei
beszélnék a logopédussal, szépen, kérlelőn..kérném, hogy adja meg mit tudok én is otthon segíteni..de ha egyáltalán nem beszél, akkor vinném a nevtanvba is, hogy mérjék fel mi a baj, mert akor ott más is van..
Ha sehogy nem megy, akkor mennék vele magánba, muszáj..a jövője múlik rajta..
felhívtam az összes olyan logopédust ahova eltudnánk vinni vagy házhoz tudna jönni
de minimum fél éves várólista van van akinél 1 éves
esélytelen h ebben az évben odajusson a gyerek
már beszéltem vele és a szolgálattal is de egyszerűen 6fő logopédus hiányzik az állományból vagyis a fele
túl sok a gyerek képtelenek ellátni őket
kiejtésbeli hibák vannak sajnos megkésett beszéd miatt rosszul rögzült neki jó pár hang
én foglalkozok vele itthon de én nem vagyok szakember
amit tudok megteszek
a szolgálatnál voltunk iskolai felmérésen és minden értéke teljesen jó lett vagyis vannak olyan dolgok amiben előbb is van
magától érdeklődik a számok és betűk iránt
csomót le tud írni már , a könyveb felismeri a betűket
mindez úgy h én nem gyakorlok vele ilyeneket
tehát nincs értelme visszatartani a gyereket
ha 2017 szeptemberben kezdene akkor majdnem 7 éves lenne
Hol laktok?!Heti 3x20 perc?Az cart se ér!Az én gyerekem az oviban 2x45 percet járt,a magántanár heti 1x60 percben jött házhoz.Csak halkan jegyzem meg,ha a beszéde sehol nincs akkor sajnos nem mehet suliba!
Nekem 2-3 hétbe telt,mire magántanárt találtam(Bp.).Hol kell legalább fél évet várni egy magántanárra?!
Ha normál suliba kerül,a gyerekek folyton cikizni fogják,és tönkreteszik az önértékelését.Ha gyógypedagógiára,lemarad a tananyagban,és unni fogja,ellustul.
Mindenképpen kell egy jó szakember!
Nem árt,ha tudja a gyerek,hogy nem lesz suli,ha nem tesz meg mindent a fejlődéséért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!