Mit lehet tenni egy ilyen helyzetben? Iskolai kérdés
Amikor fél 5-kor megyek a gyerekért, kint játszanak az udvaron. Kérdezem, lecke kész. Nincs. Hát hogyhogy. Azt mondta a tanító néni, hogy szép idő van, menjünk ki, majd otthon anyával befejezed. Ez legalább heti 3-szor.
Gondoltam a gyerek túloz,megkérdeztem a tanító nénit, és azt mondta, hogy a gyerekem nagyon lassú, és nem büntetheti az egész csoportot azzal, hogy bent kuksolnak a teremben. Mondtam, hogy akkor hagyja ott egyedül, amíg meg nem írja a leckét. Ja, azt nem lehet, hogy ő felügyelet nélkül hagyjon egy gyereket.
Most ez így rendben van? Tényleg nekem kell még este 6-kor írni a leckéjét otthon, mert a suliban nem csinálják meg? És a napközis tanítónő tudja nagyon jól, hogy nincs kész, de majd otthon befejezed? Én gondolkodom rajta, hogy bemegyek az igazgatónőhöz.
Elsős a gyerek egyébként.
Ha a többi gyerek mind kész és csak a tiednek nem sikerül, akkor nem igazgatóhoz kell rohanni, hanem elvinni nevelési tanácsadóba, felmérni, miben van lemaradva a gyerek és segíteni behozni a lemaradást vagy fejlesztésre vinni.
Könnyebb a tanítót hibáztatni, mint cselekedni.
Csak akkor lenne igazad, ha a többi gyerekkel is ez lenne a helyzet, de így, hogy a másik 25-nek megy, csak a tiednek nem, akkor bizony egyéni segítségre van szüksége, amit a tanítónő nem tud megadni 25 másik mellett.
Ez igy egyaltalan nincs rendben. Amikor en jartam napkozibe, akkor egyszerre irta mindenki a lecket, es aki lassubb volt, annak segitett a napkozis tanitono. Es erdekes modon, idore keszen lett mindenki a leckevel es mehettunk jatszani. En bemennek az igazgatonohoz, m gondok vannak a napkozis tanitono hozzaallasaval es pedagogiai erzekevel is, az tuti.
Anyukam pedagogus-pszichologus es szerinte sem normalis az ilyen. Ha egyszer napkozis a gyerek, akkor ott kell elvegezni az iskolai feladatokat es ez az o felelossege. Neki kell megoldast talalnia a lassubb kisgyerekekre, elvegre ezert pedagogus. Ennyi
Kb. első naptól mondogatja a tanárnő, hogy lassú, lassú. A gyerek már le is írta magát, úgysem tudom megcsinálni, a tanár néni megmondta.
Ennek ellenére az összes felmérője 90 % feletti lett. Most már valóban ott tartunk, hogy vigyem el a nevelési tanácsadóba, mert szerinte nem motiválható.
Ami fura ilyen dolgozatokkal, úgy látom, akkor az osztályzás sem megy neki.
Ő az olyan gyerekeket szereti, akik leülnek csendben, és csinálják a dolgukat. Akikkel többet kéne foglalkozni, azokat nem szereti, nem csinálja, hárítja a szülőkre. 15 fős, falusi iskola, nem értem, hogy miért nem lehet jobban odafigyelni az egyes gyerekekre. Tudom, tudom, a tanárok alul vannak fizetve. Akkor váltson munkahelyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!