Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit lehet tenni egy ilyen...

Mit lehet tenni egy ilyen helyzetben? Iskolai kérdés

Figyelt kérdés

Amikor fél 5-kor megyek a gyerekért, kint játszanak az udvaron. Kérdezem, lecke kész. Nincs. Hát hogyhogy. Azt mondta a tanító néni, hogy szép idő van, menjünk ki, majd otthon anyával befejezed. Ez legalább heti 3-szor.

Gondoltam a gyerek túloz,megkérdeztem a tanító nénit, és azt mondta, hogy a gyerekem nagyon lassú, és nem büntetheti az egész csoportot azzal, hogy bent kuksolnak a teremben. Mondtam, hogy akkor hagyja ott egyedül, amíg meg nem írja a leckét. Ja, azt nem lehet, hogy ő felügyelet nélkül hagyjon egy gyereket.

Most ez így rendben van? Tényleg nekem kell még este 6-kor írni a leckéjét otthon, mert a suliban nem csinálják meg? És a napközis tanítónő tudja nagyon jól, hogy nincs kész, de majd otthon befejezed? Én gondolkodom rajta, hogy bemegyek az igazgatónőhöz.

Elsős a gyerek egyébként.

2015. máj. 20. 12:58
1 2 3
 1/25 Andizsuzsi ***** válasza:
94%
Nem kell neked írnod. Hazamentek, leülteted a gyereket és amíg pl. a vacsorát készíted, ő befejezi a leckét. Bosszantó, hogy rendre úgy megy haza, hogy nincs készen, de ha a többiek végeztek, akkor nem ücsöröghet ott az egész osztály arra várva, hogy a te gyereked is befejezze. Valahol kell húzni egy határt, ameddig dolgoznak, utána játék van.
2015. máj. 20. 13:09
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Valami akkor nincs rendben, esetleg túl sok a lecke, vagy le van maradva a gyerek, nyilván egyedül nem hagyhatja bent, ez így van jól, meg elsőben nem is ülhet egész délután bent. Meg nem mindegy mennyi maradt le, ha majdnem kész már, akkor nincs gond, de tényleg nem ülhet az összes gyerek bent unatkozva egy gyerekre várva.
2015. máj. 20. 13:11
 3/25 A kérdező kommentje:
Akkor minek van a napközi?
2015. máj. 20. 13:13
 4/25 anonim ***** válasza:
83%

Ha a többi gyerek mind kész és csak a tiednek nem sikerül, akkor nem igazgatóhoz kell rohanni, hanem elvinni nevelési tanácsadóba, felmérni, miben van lemaradva a gyerek és segíteni behozni a lemaradást vagy fejlesztésre vinni.

Könnyebb a tanítót hibáztatni, mint cselekedni.

Csak akkor lenne igazad, ha a többi gyerekkel is ez lenne a helyzet, de így, hogy a másik 25-nek megy, csak a tiednek nem, akkor bizony egyéni segítségre van szüksége, amit a tanítónő nem tud megadni 25 másik mellett.

2015. máj. 20. 13:15
 5/25 anonim ***** válasza:
25%

Ez igy egyaltalan nincs rendben. Amikor en jartam napkozibe, akkor egyszerre irta mindenki a lecket, es aki lassubb volt, annak segitett a napkozis tanitono. Es erdekes modon, idore keszen lett mindenki a leckevel es mehettunk jatszani. En bemennek az igazgatonohoz, m gondok vannak a napkozis tanitono hozzaallasaval es pedagogiai erzekevel is, az tuti.

Anyukam pedagogus-pszichologus es szerinte sem normalis az ilyen. Ha egyszer napkozis a gyerek, akkor ott kell elvegezni az iskolai feladatokat es ez az o felelossege. Neki kell megoldast talalnia a lassubb kisgyerekekre, elvegre ezert pedagogus. Ennyi

2015. máj. 20. 13:16
 6/25 anonim ***** válasza:
63%
Az utolsó kérdésedre válaszolva a napközi célja a dolgozó szülők segítése,akik nem tudják megoldani,hogy előbb menjenek a gyerekért. A cél,hogy nem kelljen eljönnöd előbb a munkahelyedről, nem az a legfőbb szempont,hogy otthon már ne kelljen házit írni. Ha lassabban megy a tanulás,akkor lehet,hogy 1-2 órát be kellene iktatni hétvégén is,mikor átfutjátok az anyagot. Gyerek még, reggeltől ott van,mint te a melóban,elfárad, délutánra nem érdekli a dolog.
2015. máj. 20. 13:20
 7/25 A kérdező kommentje:

Kb. első naptól mondogatja a tanárnő, hogy lassú, lassú. A gyerek már le is írta magát, úgysem tudom megcsinálni, a tanár néni megmondta.

Ennek ellenére az összes felmérője 90 % feletti lett. Most már valóban ott tartunk, hogy vigyem el a nevelési tanácsadóba, mert szerinte nem motiválható.

Ami fura ilyen dolgozatokkal, úgy látom, akkor az osztályzás sem megy neki.

Ő az olyan gyerekeket szereti, akik leülnek csendben, és csinálják a dolgukat. Akikkel többet kéne foglalkozni, azokat nem szereti, nem csinálja, hárítja a szülőkre. 15 fős, falusi iskola, nem értem, hogy miért nem lehet jobban odafigyelni az egyes gyerekekre. Tudom, tudom, a tanárok alul vannak fizetve. Akkor váltson munkahelyet.

2015. máj. 20. 13:29
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
#5-os vagyok. #6-os, ne haragudj, de nem ertek egyet azzal, amit irtal. A napkozinek nem az az elsodleges celja, h felvigyazzon a gyerekre, amig a szulo dolgozik, hanem ennel sokkal tobb. Nem hiaba pedagogus es nem a takaritono vigyaz a gyerekekre a napkoziben. A napkozinek ugyanugy celja az altalnos iskolai neveles-oktatas megvalositasa, a csaladi neveles reszbeni potlasa, ertelmi neveles, hatranyos helyzetu tanulok fejlodesenek elosegitese stb. A napkozi jelentos resze az iskolai tevekenyseg egeszenek, a nevelomunkat egesziti ki. Ugyanugy resze a tnaulasiranyitas is, amiben benne van az, h a gyerekeket segitik a tanulasban es a hazi feladat megirasaban. Nyugodtan olvass utana es kerdezzmeg errol szakembereket. En megtettem, ugyhogy nem az ujjambol szopom az iformaciot.
2015. máj. 20. 13:34
 9/25 anonim ***** válasza:
hány éves?
2015. máj. 20. 13:38
 10/25 A kérdező kommentje:
7
2015. máj. 20. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!