Mit lehet tenni egy ilyen helyzetben? Iskolai kérdés
Amikor fél 5-kor megyek a gyerekért, kint játszanak az udvaron. Kérdezem, lecke kész. Nincs. Hát hogyhogy. Azt mondta a tanító néni, hogy szép idő van, menjünk ki, majd otthon anyával befejezed. Ez legalább heti 3-szor.
Gondoltam a gyerek túloz,megkérdeztem a tanító nénit, és azt mondta, hogy a gyerekem nagyon lassú, és nem büntetheti az egész csoportot azzal, hogy bent kuksolnak a teremben. Mondtam, hogy akkor hagyja ott egyedül, amíg meg nem írja a leckét. Ja, azt nem lehet, hogy ő felügyelet nélkül hagyjon egy gyereket.
Most ez így rendben van? Tényleg nekem kell még este 6-kor írni a leckéjét otthon, mert a suliban nem csinálják meg? És a napközis tanítónő tudja nagyon jól, hogy nincs kész, de majd otthon befejezed? Én gondolkodom rajta, hogy bemegyek az igazgatónőhöz.
Elsős a gyerek egyébként.
Speciális iskola? Mégis mire gondolsz? Kisegítő már nincs, eleve a cigány gyerekeket tették oda, ilyen helyre tuti nem iratnám. Autista iskola van még a városban, de nem autista, akkor meg mégis mire gondolsz?
Mellesleg szavalóversenyen iskolai első lett, szóval annyira nem hülye.
Volt, hogy előre tanultunk, akkor meg azért lett leszidva. Nem tudom mi lenne már a jó tényleg.
Csak bízni tudok benne, hogy a gyerek kinövi ezt, vagy a tanítónő leszáll róla. Nemrég beszéltem egy anyukával, mondta, hogy ugyanez volt a baja, még nevelési tanácsadóba is vitte a lányát, azt hozták ki, hogy átlagon felül okos. Negyedikes, most már elvan 4-es tanuló, ennek én is örülnék.
Alapvetően nem is érdekel annyira, hogy hogy tanul, mert ami érdekli, azt úgyis megtanulja, hanem inkább az egész tanuláshoz, iskolához való viszony a baj, amit a hozzá nem értő pedagógus képes már 7 éves korban egy életre elszúrni.
Ma pl. egy olyan feladatot oldottunk meg, amire a suliban nem volt idő, hogy be kellett írni 2 nevet. 1 perc volt, de tényleg. Erre ott miért nem került sor? Tényleg rejtély nekem.
Tényleg nem hagyhat gyereket egyedül.
Viszont a lassúság csak megítélés kérdése. Próbálj érdeklődni, vajon a te gyereked az egyetlen, vagy vannak még többen is, akik házi feladattal mennek haza.
Ha tömeges, akkor menj az igazgatóhoz, bár én ezt kicsit túlzásnak találom, először a tanító nénivel beszélnék.
Ha viszont tényleg lassúbb a többieknél, akkor le kell nyelni a békát és bizony otthon megcsinálni a maradékot. Biztosan javulni fog a helyzet, a gyerekek nem egyformák, majd ha rutinosabb lesz az tanulásban, a tempója is gyorsulni fog.
Mintha magamról olvasnék. Engem is utált a tanítónő mert lassabb gyerek voltam. Nálam a lassúság oka az önbizalomhiány volt. Éveken át azt hittem, hogy egy buta gyerek vagyok és az osztálytársaim is rengeteget bántottak.
Mindent összevetve, elég lett volna annyi a tanítónőtől, hogy "ne add fel, te is meg tudod csinálni, legközelebb gyorsabban megy majd." Ez egy kisgyereknek rengeteget jelent. Ma már körbe röhögném azt, aki el akarja hitetni velem, hogy hülye vagyok valamihez, amiben tudom, hogy jó vagyok, de egy hétéves ezzel szemben védtelen! Mai napig felfordul a gyomrom, ha eszembe jut annak a nőnek az arca.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!