Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Meddig várjak ezzel a dologgal?

Meddig várjak ezzel a dologgal?

Figyelt kérdés

Szeptember végén kezdtük az ovit.A fiam nem eszik se reggelit se ebédet bent.Nem szól ha pisilni kell bepisil pedig szobatiszta és nyár óta nem pisil be.

Óvónő azt mondta mivel nem reggelizik bent el kell vinnem fél 12kor.Csak dolgozom 2ig,és elég nehezen tudom ezt megoldani.

Bent alvós lenne de azt mondta az óvónéni azt felejtsem el egy jódarabig,mert haza kell vinnem fél 1kor.

Az a baj,hogy nem kommunikál az óvónőkkel..amúgy is nyáron indult meg a beszéde és kicsit levan maradva.

Kérdésem az lenne,hogy hogyan dolgozzak ha el kell hoznom fél 1kor?(2ig szól a munkaidőm 3ra érek haza.Ezért lett volna bent alvós.)

A másik kérdés,meddig várjak ha várjak azzal,hogy nem eszik semmit?

Óvónő azt mondta etessem meg itthon,csak én fizetek havonta nem keveset a kajájáért..

Ez normális hozzáállás?

2016. okt. 9. 10:58
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

Az óvónő azt mondta KÖTELEZŐ! Én mondtam,hogy nem de hajthatatlan volt és azért van bent.Nem a jófejsége miatt mert megtudom oldani nehezen h.itthon maradjon.

Igazából én tudom h.nem érett rá de ő szerintük majd megszokja..

De inkább vele beszélem meg holnap.Köszönöm a hasznos infókat.

2016. okt. 9. 19:11
 22/33 anonim ***** válasza:
59%
Most komolyan inkább nem eteted meg itthon, mert hogy eleget fizetsz az oviban ezért? Miért nem lehet neki adni reggel egy szelet kenyeret? Nem fér bele? Szegény...
2016. okt. 9. 22:26
 23/33 anonim ***** válasza:
81%
Ennek gyereknek bölcsi valo nem is tudom hogy jutot eszedbe az ovi .én eleve bölcsibe íratam volna az lett volna neki valo hely .1 évet jár oda és utána ovi az jobb lett volna neki.
2016. okt. 10. 04:38
 24/33 A kérdező kommentje:

Úr isten..honnan veszed,h.nem adok neki enni???! Adok reggel mielőtt megyünk csak az a nem mindegy,hogy fizetek 8-10ezret és nem eszik ott!

Mert itthon reggelizik és ebéd előtt elhozom és ott a kajája amit ki kell fizetnem ugyan úgy!

Itt bölcsi nincs és azért nem oda jár.

A másik,hogy már írtam,hogy azért ovis mert óvónő és a vezetőóvónő is azt mondta,hogy amikor betölti a hármat másnaptól oviköteles.

Hiába mondtam,hogy attól nem kell januártól júniusig vinnem,elég ősszel.

Azt mondták rosszul tudom és be kell íratnom.

2016. okt. 10. 06:53
 25/33 A kérdező kommentje:
Ezért tartom korainak az ovit.A bent töltött idő kb.3óra hossza és azt se szereti.Itt nem a kaján van a lényeg hanem,h.nem kommunikál bepisil és stb..
2016. okt. 10. 06:56
 26/33 anonim ***** válasza:

Te dolgozol vagy otthon vagy? Lehet, hogy említetted már, akkor bocsi.

De csak decemberben tölti a 3-at, akkor miért adtad oviba szeptemberben? Sehogy sem értem. Hogy tudtak az óvónők ennyire megvezetni téged? Leülsz, elolvasod a jogszabályt, ha nem világos, megkérdezel egy ügyvédet vagy bemész az önkormányzatba, hidd el, elmondták volna.

Azoknak a gyermekeknek volt kötelező most ősztől az ovi, akik ezév szeptemberéig (azaz aug. 31-ig töltötték a hármat). Az én fiam áprilisi, most szeptemberben kezdte az ovit 3,5 évesen, korábban eszem ágában nem lett volna beadni. És jól döntöttem, mert imádja, Ő már érett az ovira.

Azt írtad az egyik kommentedben, hogy meg tudnád oldani - bár nehezen - de otthon maradhatna a gyermek. Hogyan? Dolgozol és lenne segitséged, vagy otthon vagy kisebb tesóval?

2016. okt. 10. 09:15
 27/33 anonim ***** válasza:

a gyermek érdekét nézném - 1. meg tudod oldani az otthoni felügyeletet? Ha igen, akkor maradj vele jövő szeptemberig. Valóban csak jövőre lenne óvodaköteles! Melyik falu ez, ahol ennyit sem tudnak?

2. ha dolgoznod kell, tényleg nincs bölcsi, családi napközi a közelben? Ott ahol laktok vagy ahol dolgozol?

Mert ő még nem óvodaérett és csak rosszabbat teszel vele ha még erőlteted. Bölcsibe mehetne, ott teljesen más (és ekkora gyökér óvónővel még ebbe az oviba sem vinném)

Mi az hogy köteleznek????

Nem kötelezhet arra hogy x időben elvidd a gyereket, max ugye a nyitás-zárás időpontja a fix.

2016. okt. 10. 10:09
 28/33 A kérdező kommentje:

Dolgozom.Ahol dolgozom van bölcsi de nem ott lakunk így nem biztos,h.be is veszik.

Ma megyek be az oviba és kiveszem valószínű.

Anyum tud segíteni meg férjemmel sakkozunk,h.mikor ki hogy tud ráérni.

2016. okt. 10. 14:32
 29/33 anonim ***** válasza:
Az elobb meg azt irtad, hogya zert van oviban, mert tettel egy probat. Az ovi valojaban csak szeptembertol kotelezo neki, decembertol bevehetik. Most akkor miert van ovodaban? A Te gyereked nem ovodaerett, ez vilagos. Ezert van a bepisiles, a kommunikacio hianya, a nem eves. Se az ovoda nem hibas se az ovono. (az mas kerdes, hogy nem vagy koteles elhozni fel1-kor, de azzal nincs gond, hogy az ovono megker. Vegtereis bevenni se lett volna muszaj.)
2016. okt. 10. 15:21
 30/33 anonim ***** válasza:
Menny be munkahelyednél lévö bölcsibe és kérdezd meg .sokal jobb lenne továbra is azt gondolom egy bölcsi gyerekednek.
2016. okt. 11. 04:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!