Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mi a véleményetek? Óvoda vagy...

Mi a véleményetek? Óvoda vagy még várjak?

Figyelt kérdés
2,5 éves a lányom,a korához képes fejlett testileg(sokkal idősebbnek hiszik mindenhol) és szellemileg(folyékonyan beszél,mondókákat mond, kis segítséggel de egyedül eszik öltözik). Januárban költözünk az új házunkba,jelenleg hétvégente ott vagyunk már,uh.szoktatjuk magunkat az új környezethez. Munkanélküli vagyok és bízunk abban,hogy vmi összejön a jövőben. Úgy tervezem,hogy a lányom beadom jan.-ba oviba szigorúan csak délig! Úgy gondolom,h így lesznek barátai,nem fog unatkozni és én is könnyebben vállalhatok munkát. Délben a mama is érte tudna menni és du.is vigyázna rá amíg haza nem érnék. Ez a terv! DE! Másfelöl nagyon bizonytalan vagyok! Mégis csak 2,5 éves... Sajnos a férjem csak hétvégén van itthon(kamionos),így rámhagyja a döntést.
2013. nov. 26. 15:09
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Az is kérdés, hogy vegyes csoportok vannak-e, vagy korcsoportonként vannak a gyerekek.

Nálunk vegyes csoportok vannak, és még a 3 éves lányom, aki előtte egy évet járt bölcsibe, nagyon elveszett volt, mert 6 évesek is vannak, és azért az nagyon más, hiába ügyes a kicsid. Én inkább bölcsibe adnám, azt hiszem.

2013. nov. 26. 15:16
 2/23 anonim ***** válasza:

Hát 2.5 évesen még nem adhatod oviba, csak mikor betölti a 3at (ha van hely az oviban épp). Egyébként szerintem délig nyugodtan ad be, nem tudom, hogy álltok azonos korú játszótársak terén, de hamarabb szocializálódik , lesznek kapcsolatai ha oviban van.

Beszéltél már vele erről? Ő mit szeretne? Sétáljatok el az ovi fele, nézzetek be, beszéljetek róla. Ha ő nem tiltakozik, és kiváncsi akkor vágjatok bele. Persze más lenne a helyzet ha nagyon muszáj oviba adni, akkor ugye kérdésnek helye nincs:-) De! Akkor is fontos, hogy megfelelően szoktasd hozzá a gondolathoz, h ovis lesz.

Óvónéni vagyok, sokszor tapasztaltam, hogy vannak olyan gyerekek akik ha nem 5 évesen jöttek volna először oviba akkor könnyebb lenne nekik beilleszkedni, fejlődni, kapcsolatokat építeni.

2013. nov. 26. 15:18
 3/23 anonim ***** válasza:

Kedves 2!

Furcsa, hogy óvónéni vagy és nem tudod, hogy hivatalosan 2,5 éves kortól felvehető egy gyerek oviba, ha van hely és szobatiszta a gyerek.

Ebből is látszik, hogy bár törvényileg lehet, gyakorlatilag nem igazán élnek vele...

A mi ovinkban van egy család, anyuka beteg lett (eléggé és hosszan tartóan), így a legkisebb gyerek 2,5 évesen el is kezdett járni.

2013. nov. 26. 15:20
 4/23 anonim ***** válasza:

Kedves 3as!

Akkor vehető fel a 2.5 éves gyerek törvény szerint, hogy ha a szóban forgó településen, kerületben minden 3 évesnek és annál idősebbnek van helye (és persze az illető 2.5 éve szobatiszta). A gyakorlat azt mutatja, hogy nagyon sokszor utasítanak el még 3 évest is helyhiány miatt. Hiába van így az elméletben a gyakorlati megvalósítás egy más tészta....

De itt szerintem nem is ez volt a kérdés. Bölcsibe meg minek adja valaki 2.5 évesen a gyereket ha meg tudja oldani, hogy kivárja míg 3 lesz.

2013. nov. 26. 15:30
 5/23 A kérdező kommentje:
Köszöm az eddigi véleményeket. Már voltunk kb.fél órát az oviba,de még nem irattam be! Megszeppent volt a csoportban,de kint az udvaron rohangált utánuk,igaz nem foglalkoztak vele meg ő sem mert velük csak úgymond szemlélődött! Vegyes csoport van,rajta kívül még egy 2,5 éves van,de neki ott van nagyobb testvére...
2013. nov. 26. 15:35
 6/23 anonim ***** válasza:

Nicola, nem bántás akart lenni! Egyébként szó szerint ugyanazt írtad, mint én :)

És nem gyakori, hogy valakit beadnak, ez tény.

Kérdező, én vegyesbe nem adnám. Vagy bölcsi, vagy nagyival, ha dolgoznod kell, ha meg ráérsz, akkor maradj otthon és járjatok baba-mama klubba, játszóházba, ilyesmi helyekre gyakrabban.

2013. nov. 26. 15:38
 7/23 A kérdező kommentje:
jaj, lemaradt a helye biztos jan.-ba, már előbb is bevették volna,de csak dec.26-án tölti a 2,5-t! Bölcsi meg sajnos nincs!
2013. nov. 26. 15:39
 8/23 anonim ***** válasza:

Nem vettem bántásnak:-)

Egyébként én ebben a helyzetben a gyerektől tenném függővé, ha tényleg kétségeid vannak és nem sürgős.

Játszóház, meg klubok jó ötlet:-)

2013. nov. 26. 15:44
 9/23 A kérdező kommentje:
Nem tudom,hogy mi lenne a legjobb...! Az ovónénik bíztatnak,h nem lenne vele gond. De ugye nekem azt mondanak amit akarnak,mert még nem ismerem őket... Az biztos,hogy nyugodtabban állnék munkába,ha már a gyerek be lenne szokva az oviba. A mamához egész napra nem vinném,mert igaz,hogy jól tartja magát de azért már közel a 60hoz egész nap nem tudná tartani a lépést a lányommal. De még úgy féltem...nem akarok neki rosszat! :(
2013. nov. 26. 16:00
 10/23 anonim ***** válasza:

Figyelj ha te "pánikolsz" akkor az átragad a gyerekre:-) Ha az óvónénik biztatnak akkor biztos, hogy rosszat nem akarnak. Vagy kevesen vannak az oviban és kell a létszám? Sajnos ilyen is előfordul. Úgy gondolom, hogy ha a szeretne menni, neked is jobb lenne, az oviban van helye és még várják is akkor itt nincs kérdés, vigyed.

De próbáld meg a kétségeidet megtartani magadnak mert a gyerek egyből leveszi, hogy gondod van és ő is úgy fog hozzáállni.

Egyébként nem tudom, hány éves vagy (én 33) de régen ez nem volt kérdés, én is 3 évesen mentem oviba (igaz én is csak délelőtt) és túléltem, sőt imádtam oviba járni.

Nézd, ha elkezded beszoktatni és nagyon nem megy akkor még mindig várhattok pár hónapot, nem egyszer volt már ilyen az én csoportomban is. Lehet, hogy neki kell majd az a plusz fél év. De ezt csak akkor tudhatod meg ha kipróbáljátok.

Ne félj, ezzel nem teszel vele rosszat, ez az élet rendje, nyugi:-)

2013. nov. 26. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!