Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mi a véleményetek? Óvoda vagy...

Mi a véleményetek? Óvoda vagy még várjak?

Figyelt kérdés
2,5 éves a lányom,a korához képes fejlett testileg(sokkal idősebbnek hiszik mindenhol) és szellemileg(folyékonyan beszél,mondókákat mond, kis segítséggel de egyedül eszik öltözik). Januárban költözünk az új házunkba,jelenleg hétvégente ott vagyunk már,uh.szoktatjuk magunkat az új környezethez. Munkanélküli vagyok és bízunk abban,hogy vmi összejön a jövőben. Úgy tervezem,hogy a lányom beadom jan.-ba oviba szigorúan csak délig! Úgy gondolom,h így lesznek barátai,nem fog unatkozni és én is könnyebben vállalhatok munkát. Délben a mama is érte tudna menni és du.is vigyázna rá amíg haza nem érnék. Ez a terv! DE! Másfelöl nagyon bizonytalan vagyok! Mégis csak 2,5 éves... Sajnos a férjem csak hétvégén van itthon(kamionos),így rámhagyja a döntést.
2013. nov. 26. 15:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Egyébként mindjárt itt a Mikulás, ha megbeszéled az óvónőkkel, hogy viszel neki mikulás csomagot és szeretnétek bemenni délelőtt mikor jön a puttonyos akkor biztos megengedik és az már egy pozitív élmény lesz neki.
2013. nov. 26. 16:28
 12/23 A kérdező kommentje:
Nicola_! Köszönöm a megnyugtató, bíztató szavakat! Megpróbálok a pozitív dolgokra koncentrálni és az aggályaimat "elrejteni" :) Egyébként 26 vagyok!
2013. nov. 26. 17:28
 13/23 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy segíthettem:-)
2013. nov. 26. 17:36
 14/23 anonim ***** válasza:
Gondolom vidéki ovi ahol kevés a gyerek ,mert pesten csak 3 éveseket vesznek be abol is van elég ,de ha gyerek szeretne menni menyen.
2013. nov. 26. 20:07
 15/23 anonim ***** válasza:
Hát idén a mi ovinkban nem volt annyi gyerek, hogy feltöltsük az összes csoportot év elején, még van ahol most is van hely....Bpest,18. ker. Sajnos egyre kevesebb a gyerek:-(
2013. nov. 26. 20:49
 16/23 anonim ***** válasza:

ha biztos helye van és van még egy picike akkor belevághatsz. nem elkeseríteni akarlak, csak a tapasztalatomat írom le, de az első fél évet úgyis otthon fogja sajnos tölteni :( főleg az első 3 hónap lesz húzós, januárban jön az influenza, februárban a felsőlégúti nyavaják, márciusban a bárányhimlő és társai... :(

enyém tavaly januárban kezdte, akkor lett 3 éves. így ahogy írta, 2 hetet ment, 3 hetet itthon volt, majd 1 hetet ment... még kórházban is voltunk sajnos.

ő akkor vegyes csoportba került. nagyon sokat fejlődött az első fél évben, szinte húzták magukkal a nagyok, de tény, hogy barátja nem volt. kicsúfolták, hogy még nem beszélt szépen (mármint a hangok még nem igen voltak meg), piszkálták, mert ő volt a kicsi, bár ő élvezte még ezt is, figyelemnek vette. ja és persze nagyon sok csúnya szót hozott haza! egyik reggel mikor vittem, kint voltak az udvaron (ez már késő tavasszal volt) és arról beszélgettek elbújva, hogy melyik óvónéni a legnagyobb hü..e f. sz. 12 6 éves volt a csoportba...

szeptemberbe átvittük korcsoportosba, ég és föld :) rengeteg kis barátja van, tök egyszinten vannak most már, (ugye aki otthonról jött annak kicsit bele kellett húznia, az évvesztesek és a bölcsisek sokat segítettek nekik), én eztért mondanám, hogy inkább bölcsiben lenne a helye, mert 2,5 éves és 6-7 éves között borzasztó sok különbség van, még ha koraérett is.

de ha nincs, akkor ez van, vágjatok bele, legalább túl lesztek a betegségeken és szeptembertől már huzamosabb ideig tud majd járni :)

ha meg nem lesz jó, se vesztes semmit, egyszerűen kiveszed pár hónapra ;)

2013. nov. 26. 20:58
 17/23 A kérdező kommentje:
Én is tartok ezektől az idénybetegségektől, de sajnos a közösségel jár. :( Igen,egy kis városi ovi (bölcsi nincs) és sajna vegyes csop. :( De bízok abban,hogy délig(még nem tudom,h.ott ebédeljen e a többiekkel) nem mint nyűgöt,hanem mint szórakozást éli meg az ovit!
2013. nov. 27. 00:03
 18/23 anonim ***** válasza:

Mi szerencsések vagyunk, mert ugyan vegyes csoport, de a régi csoportból csak 6 gyerek maradt, 13-an jöttek újak. Szerintem fontos, hogy minél több hasonló korú legyen, mint ő, de a 2,5 éves és a 3 éves között még így is nagyon nagy a különbség. A családlátogatáson az én éppen 3 éves lányomat "öreg" 3 évesnek mondták az óvónők, ügyes, talpraesett kislány, de nehezen viselte és viseli még most is az oviban lévő szabályokat. Ezzel azt akarom mondani, hogy az ovit nem fogja szórakozásként felfogni a kislányod, az neki olyan, mint neked a munkahely. Felhőtlenül gondtalan csak otthon lesz, az oviban alkalmazkodni kell, szabályok vannak, nem csinálhatja azt, amit szeretne. Ettől még fogja nagyon szeretni, ha jók az óvónénik és jó a csoport, de magadat és őt se ringasd abban, hogy az ovi olyan lesz, mint valami játszóház. Szót kell fogadni, és az egy kisgyereknek nehéz.

Az óvoda tényleg 3 éves kortól való, én is inkább bölcsibe adnám, vagy maradnék vele otthon szeptemberig.

2013. nov. 27. 09:53
 19/23 anonim ***** válasza:

Azt elfelejtettem írni, hogy az én lányom is csak délelőttös, ebéd után hozom haza, és azért így is megterhelő neki az ovi. Főleg a kötöttségek miatt, az állandó alapzaj miatt. De ettől függetlenül imádja az ovit, nagyon jók az óvónők, nagyon jó a csoport, kedvesek egymással a gyerekek. Azért itthon lenni neki mégis teljesen más, ezt látom rajta.

Szeptemberben kezdtük az ovit, de még mindig szokta mondani, hogy hiányzom neki az oviban, kérdezi, hogy én is ott leszek-e. Szóval kell az a bizonyos érettség az ovihoz, mert ott már tényleg nagyon önállóak a gyerekek, nincs az a babusgatás, mint a bölcsiseknél. Természetesen ölbe veszik a gyerekeket az óvónők, de sokkal jobban magukra vannak utalva, és egy 2,5 éves még szerintem nagyon elveszett lenne abban a társaságban. Nagyon nagy a különbség egy 2,5 és egy 3 éves között is.

2013. nov. 27. 09:58
 20/23 anonim ***** válasza:
Nicola itt 19 kerben viszont teltházasak az ovik .
2013. nov. 27. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!