Óvoda hány éves kortól kezdhető?
Ha a kislányom decemberben lesz 3 éves, szerintetek kezdheti az ovit abban az évben szeptemberben? Azaz 3 hónappal a 3. születésnapja előtt?
Volt így valaki?
Ez óvodafüggő.
Nálunk 2 és fél éves kortól már beveszik a gyereket, ha szobatiszta.
Nálunk azt mondták, hogy 2,5 évestől elkezdhető törvény szerint, ha a gyerek szobatiszta, beszél és a körzethez tartozik.
Az én gyerekem hamarabb kezdte az ovit, születésnapja előtt pár héttel.
Lányom november 6-án született, szeptembertől ovit kezdett, mert szobatiszta volt. De mivel nem volt még 3 éves akkor, így mini csoportos volt (vegyes csoportban). Most már 4 éves, idén már kis csoportos.
Válaszolva: igen, kezdheti 3 hónappal a 3. szülinapja előtt. De valószinüleg 4 évet fog majd oviba járni. Ami egyébként nem gond, nekem legalábbis.
Ovifüggő, mindenképp kérdezz rá oda, ahova be szeretnéd íratni. A lányom október 2-án tölötte a 3-t (pár éve) és nem kezdhetett szeptembertől, csak október 4-én vihettem. A fiam márciusban tölti majd a 3-t, és januártól kezdheti az ovit, ugyanitt, most épp úgy alakult a hely és a beíratások, hogy kezdhet 2 hónappal hamarabb.
Barátnőmnek a fia decemberi, őt nem vették fel egyáltalán abba az oviba, ahova jelentkeztek (nem oda, ahova mi), leghamarabb jövő szeptemberben kezdheti az ovit, majdnem évesen.
2014 lesz csak kötelező 3 évesen de nem rég hallotam valami riportban hogy ezt is kitolják egy ével,
de ha lesz az adot oviban hely felveszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!