Ha 3 éves kortól kötelező az ovi, akkor mikortól mehetnek jövőre az április-májusi gyerekek?
Ha 2014. tavasszal tölti a gyerek a 3. évét, akkor 2014 szeptemberében kezdheti az ovit, mivel jövő tavasszal van a beíratás a 2014-2015 nevelési évre. Ha idén tavasszal nem lett az a gyerek beíratva, aki csak jövő tavasszal tölti a 3-at, akkor nem kezdhet pl. áprilisban, hiába tölti be a 3-at, csak szeptemberben.
Ha a gyerek pl. 2014. szeptember 29-én tölti a 3-at, akkor ugyanúgy be kell íratni 2014 tavasszal, de csak 2014 szeptember 29-én mehet oviba első nap, ugyanígy az októberi, novemberi, decemberi gyerekek is. Tehát igen, a szeptemberi vagy októberi gyerekek 1-2 hónap késéssel kezdik az ovit.
Köszönöm szépen a választ!
Akkor szept.1-dec 31-i gyerekek csatlakozhatnak,a január 1 utániak nem?Óóóó.Akkor hova lehet "tenni" a tavaszi gyereket szeptemberig,vagyis legalább fél-háromnegyed évig,amíg anyuka dolgozik?Van valami megoldás,ha a nagymamák aktív dolgozók,vagy 600 km-re laknak?
Az óvoda törvényileg 3 évesen veszi fel a gyereket. 2,5 éves gyereket bölcsődében kell elhelyezni.
Persze néhány ovi felveszi a 2,5 éves gyereket, ha kevés gyerekük van.
3-mas, rosszul tudod, 5 éves (ill. 2014-től 3 éves) kor előtt egyáltalán nem kötelessége az ovinak felvenni a gyereket, nem hogy 2,5 évesen, és ez független attól, hogy dolgoznak-e a szülők. Sajnos személyesen érintett is vagyok ebben a témában, a mi városunkban kicsit kevesebb mint feleannyi ovis férőhely van, mint 3-6 éves gyerek, és rengeteg dolgozó szülő gyerekét utasították el.
Hogy mikor kezdhetik az ovit a tavaszi gyerekek, az nagyon változó. Nálunk ez úgy néz ki, hogy szept. 1-én kezdhetnek azok, akik már betöltötték a 3-mat, és decemberig csatlakozhatnak azok, akik időközben lesznek 3 évesek. Januártól nem vesznek fel újakat, akik akkor születtek, csak a következő szeptemberben mehetnek.
az elmúlt napokban olvastam itt az oldalon ezt a dec. 31-ig betölti a 3 évet dolgot.
ezt honnan szedtétek??? ez egy akkora hülyeség, itt kitalálta egy unatkozó, buta anya és terjeng :D
én oviban dolgozom, akkor kezdik a gyerekek az ovit amikor betöltik a 3 évet. kivétel a nyáriak, ők csak szeptemberben kezdenek, mert ügyelet alatt nincs beszoktatás.
de április, májusi, júniusi gyerekek is kezdenek a szülinapjuk utáni napon.
tényleg nem értem ezt a decemberi dolgot, hogy ki találta ki és miért hiszitek el és írjátok még ti is :)
mert tavaly kellett volna beíratni ahhoz, hogy idén ápr.-ban kezdjen?
vagy helyhiány van?
biztos van oka, de nem az, hogy decemberig be kell tölteni 3-t, ilyen nincs. maximum túl sok a gyerek, kevés a férőhely és valami alapján szórni kell, de attól még az ő rostájuk nem törvény és nem általános.
nálunk pl. csak azok járhatnak oviba 5 éves kor alatt, akinek mindkét szülője dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!