Most hogy bevezették az iskolákban a kötelező hittant, hogy viszonyulnak hozzá a gyerekek?
Ezt én sem hallottam, még ovisak a gyerekeim. Nem vagyunk vallásosak, de úgy gondolom nem árt nekik, ha végighallgatják a történeteket. Úgy gondolom ez is a műveltség része. Ha ráragad pár ima abból sem lesz baja. Itthon biztos el fogom nekik mesélni hozzá ha már megértik, hogy csak az emberek egy része hisz ebben, ezt el kell fogadni, és miért alakult ki a hit.
Azt azért nem hinném, hogy templomba fognak kényszeríteni és minden étkezésnél imádkozni kell, ha nem egyházi iskoláról beszélünk. Nem inkább csak hetente/kéthetente egy délután lesz ilyen foglalkozás, mint ahogy eddig is volt?
Nem vezették be a kötelező hittant!!!
Hittan vagy erkölcstan, választani lehet. Heti egy órában, azaz 45 percben tanulják majd. Ki lázadt fel? Nem értem. Az óvodás gyerek, hogy jövőre lesz egy ilyen órája is a sok matek, olvasás, írás, testnevelés, környezet, stb. között?
még régebben valóban kötelező volt a hitten.Órarendben volt befoglalva.mivel mi nem szerettük volna ezt a fajta oktatást,igy beszéltem a tanárával,osztályfőnökével és a legutolsó órának tették be a hittant igy elmehetett aki nem kívánt rész venni rajta.
Késöbb már nem tették kötelezővé,szerintem most sem az,csak most is órarendben van.minden csak megbeszélés kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!