Milyen idős kortól kezdhető el az őrző-védőzés, illetve szükséges ehez bármilyen háttér?
Alap engedelmességi mindenképp szükséges hozzá - erre felénk legalábbis...
Hogy mikortól? Hááát ez jó kérdés, nekem mondtak egy kort, de én azt elképzelhetetlennek tartom, nekem 7-8 hónapos kort mondtak. De szinte kizártnak tartom.
Kíváncsian várom én is a válaszokat :)
Hát az alapokat már el lehet kezdeni 7-8 hónapos korban. Persze a rendes öv. munka majd csak akkor kezdődik mikor a kutya éves lesz.
Nem kell hozzá kutyaovi de egy alap engedelmességnek kell lennie.
Némely iskolákban jellemző az, amit itt néhányan írnak....a fegyelmező és az 1 éves kor.
Más iskolákban már a fogváltás után lehet öv-n a zsákmányos játékot, a helyes fogásokat gyakorolni.
Némelyekben az öv egyenlő a kutya harapni tanításával. Holott a kölyök, fiatal kutya ott tanulja meg a helyes fogás technikáját, a játékos "mozog-elkapom" technikáját. Fejlesztik a zsákmányos ösztönét.
Ahogy idősödik,és jól alakul a fogás minősége, a segéd úgy lép vele tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!