Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Meddig várjak ezzel a dologgal?

Meddig várjak ezzel a dologgal?

Figyelt kérdés

Szeptember végén kezdtük az ovit.A fiam nem eszik se reggelit se ebédet bent.Nem szól ha pisilni kell bepisil pedig szobatiszta és nyár óta nem pisil be.

Óvónő azt mondta mivel nem reggelizik bent el kell vinnem fél 12kor.Csak dolgozom 2ig,és elég nehezen tudom ezt megoldani.

Bent alvós lenne de azt mondta az óvónéni azt felejtsem el egy jódarabig,mert haza kell vinnem fél 1kor.

Az a baj,hogy nem kommunikál az óvónőkkel..amúgy is nyáron indult meg a beszéde és kicsit levan maradva.

Kérdésem az lenne,hogy hogyan dolgozzak ha el kell hoznom fél 1kor?(2ig szól a munkaidőm 3ra érek haza.Ezért lett volna bent alvós.)

A másik kérdés,meddig várjak ha várjak azzal,hogy nem eszik semmit?

Óvónő azt mondta etessem meg itthon,csak én fizetek havonta nem keveset a kajájáért..

Ez normális hozzáállás?

2016. okt. 9. 10:58
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
87%
Nem lehetőséged inkább bölcsibe vinni vagy másik oviba?
2016. okt. 9. 13:09
 12/33 anonim ***** válasza:
80%

Ha le van maradva a beszéde, akkor kérd a kivizsgálást. Mi beszéltünk a gyeremorvossal, amikor 2,5 évesen alig beszélt a fiunk. Egyszerűen kellett írni egy e-mailt a helyi pedagógiai szakszolgálatnak leírva a problémát és ők adtak időpontot bizottsági vizsgálathoz. Egy délelőtt volt, egy gyógypedagógus és egy neurológus "vizsgálta", megállapították a beszédfogyatékosságot, heti egy óra fejlesztést írt elő, ezt megkapta és egy hónap múlva már több száz szót ismert és mondatokat használt l. Utána ment oviba és kapott logopédiai fejlesztést, de aztán felülvizsgálták és megállapították, hogy nincs már szükség rá. Igy ez a probléma megoldható szülői utánajárással.

Próbálj szerepjátékot, pl az egyik babája/plüsse megy óvodába, nálunk ez bevált az óvoda kezdésnél, mert volt nálunk is gond. De az őszinte beszélgetés az óvónővel vagy családlátogatás is segíthet, teljesen máshogy viszonyul a gyerek is utána az óvónénihez.

Ez a helyzet senkinek sem jó. Rosszul érzi magát a gyerek, az óvónő és te is. Mond el az óvónőnek kerek-perec, hogy a megélhetésetek múlik rajta. De ha az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 95960 ft-ot, akkor ingyenes az étkezés. Én mondjuk biztos adnék otthon reggelit a gyereknek, nem hagynám éhezni. Idő kell neki is, míg megszokja az új helyet.

2016. okt. 9. 13:39
 13/33 anonim ***** válasza:
55%
Kislányom ovis társa tavaly szeptemberben kezdte az ovit, és a héten kezdet enni az oviban, vagyis egy évig egy falatot nem evet és nem is ivott, így járt egy évig, és ott aludt.
2016. okt. 9. 13:54
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek a 9-essel, ez a gyermek nem érett meg még az ovira. Otthon lenne még a helye, vagy esetleg bölcsiben.

Két dolgot reagálnék:

1. Óriási különbség van az ovi és a bölcsi között, nagyon benne vagyok a témában, a fiam az ovit, a lányom a bölcsit kezdte most ősszel. Mindkét intézmény fantasztikus, nagyon elégedett vagyok. A bölcsiben babáznak a gyermekekkel, kevés szabály szigorú betartatása, egyébként pedig meleg szeretettel vannak a gyermekek körül. Nem siettetik Őket semmiben, lelkiismeretesen pelusozzák őket, körberajongják a gyermeket, ha bilibe pisil, örülnek, ha egy kismadárnak elegendő kenyérfalatot lenyel a gyermek. Altatják őket, akár ölben is sétálva (a kislányomat az első napokban álomba ringatták, azóta egyedül alszik el). Szval a bölcsi egy végtelenül kedves hely (legalábbis a miénk, ahol semmi sem kötelező, mégis alkalmazkodnak-tanulnak a gyermekek,mert a gondozónénik meleg szeretete húzza őket. A te gyermekednek egy ilyen intézményben lenne a helye. Az ovi ennél sokkal komolyabb hely, ügyes bőven 3 év feletti gyermekekkel. Itt már komoly elvárások vannak, cserébe egy nagyon jó óvónéni hihetetlen szeretettel rengeteg fantasztikus dolgot tanít a gyermekeknek. Nekünk ilyen óvónénink van. Segített a fiam kicsit problémásabb beszoktatásában, sokszor sms-ben tájékoztat engem a fiam aktuális hangulatáról. Szval imádjuk, de az ovi a már beszélnitudó, szobatiszta, önálló gyermekek számára szuper hely. A fiam iszonyatosan élvezi, hogy egyedül járhat a vécére, hatalmasakat eszik a hatalmas játék után, minden nap legalább két új mondókát szaval el otthon, egész délután az ovis élményeiről mesél, és irtó büszke magára, hogy önállóan alszik el és már nem sír ébredéskor. A te gyermekednek bölcsiben a helye.

2. Ebben a korban 3 hónap is órási fejlődésbeli változást hozhat. A te fiad jelenleg 2 év 10 hónapos, már egy hónapja ovis. Nagyon korán került oviba. Anno amikor a fiam 2,5 éves volt, elkezdtem hordani egy ovielőkészítő foglalkozásra. Szerette a gyerektársaságot, közelgett az ovikezdés, gondoltam, csak előnyére válhat. Heti két délelőtt 9-12 óra között tartott a foglalkozás. Egy lassú beszoktatás után már egyedül volt bent a.többi gyerkőccel. Nem voltak bent szülők. Tetszett Neki, de 2 hét után elkezdett bepisilni, dadogni kezdett (akkor már gyönyörűen beszélt). Ijesztő volt. Azonnal kivettem. Itthon két hét alatt elmúltak ezek a szorongásos tünetek. Majd 3 hónap múlva Ő kérte, hogy vigyem újra az ovielőkészítőbe. Egészen nyárig járt, és semmilyen szorongást, visszaesést nem tapasztaltam. 3 hónap alatt megért rá. Szval a te fiad nagyon korán került szerintem oviba, legalább 3 éves koráig várnod kellett volna vele. Szerintem vidd át bölcsibe,maradjon egy évet ott.

2016. okt. 9. 14:25
 15/33 A kérdező kommentje:

Kötelező neki az ovi új törvény,igaz januártól kéne mennie de gondoltam egy próbát teszünk.

Nem hárítok semmit az óvónőre de az,hogy nem eszik akkor egyen itthon és vigyem ebéd előtt haza nem hiszem,h.ez a legjobb megoldás.

Fogok vele beszélni mert ez így nem jó senkinek.

2016. okt. 9. 17:06
 16/33 anonim ***** válasza:
79%

Az ovi neki majd csak 2017 szept-től lesz kötelező. Ez a törvény!!!

Addig maradhat otthon veled. Az más kérdés, hogy az ovi "jófejségből" beveszi. Egyébként senki nem kötelezhet rá, hogy hazavidd.

2016. okt. 9. 17:14
 17/33 A kérdező kommentje:
Az óvónő azt mondta mikor betölti a hármat ami december vége de az pont téli szünet..akkor ő se tudja jól?
2016. okt. 9. 17:52
 18/33 anonim ***** válasza:

Szeptember 1-től lesz majd kötelező neki az ovi. Most azért viszed, mert kötelező,n azért mert gondoltad jó lesz vagy azért, mert kell a pénz?

Ha megoldható én kivenném a helyedben és később újra próbálkoznék.

2016. okt. 9. 17:53
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Csak jövő szeptembertől kötelező neki az óvoda!!!

Komolyan! Elképesztő, hogy mennyi szülő képtelen értelmezni egy egyszerű jogszabályt!

2016. okt. 9. 17:54
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Különbség van aközött, hogy mikortól VEHETIK BE, és mikortól KÖTELEZŐ.
2016. okt. 9. 17:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!