Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért baj ha haza hozom...

Miért baj ha haza hozom délben az oviból?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem értem meg. Most szültem tehát itthon vagyok. A másik gyerekem középsős. Sosem aludt bent az oviban mindig haza hoztam ebéd után. A gyerek nem is szeretne bent aludni neki így jó hogy haza hozom 1 kor az oviból. Nekem is így a jobb. Közben meg mint egy elvárást mindenki nyomja rám hogy a gyereknek jobb lesz ha be kényszerítem aludni az oviba mert az iskolába is ott kell maradni. Mondjuk 2 évvel idősebb is lesz a gyerek akkor. Miért elvárás hogy bent aludjon a gyerek ha semmi értelme. Attól nem lesz vissza maradott az iskolában. Akkor sok gyerek az lenne mert sokat elhoznak haza délben.

#óvoda #bentalvás #haza hozni
2016. szept. 1. 10:34
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Semmiről nem marad le a gyerek mivel ez csak arról szól hogy ott alszik aztán megyek érte. Semmiféle foglalkozás nincs már délután. Csak alszanak meg várják a haza menetelt. Nagy értelme van.
2016. szept. 1. 11:54
 12/18 anonim ***** válasza:
97%

Én fiam sem aludt bent, nem volt értelme nem aludt csak nyűglődött.

Most iskolás 3.osztályos lett, idáig kitűnő ja és nem iskola otthonos hanem hazajárós. Mivel kis városban élünk már egyedül jön megy 7-8 perc bringával. :)

2016. szept. 1. 12:06
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még csak 2 éves a kislányom, 4 hét múlva jön a tesó. Van aki csodálkozva néz rám, mert nem viszem bölcsibe, ha megszületik a baba. Miért vinném? Nem fogok dolgozni, miért kéne mástól elvenni a helyet. Jövőre kezdi a lányom az ovit és én is úgy gondolom, hogy ebéd után hazahozom...Aztán majd ha a kicsi megy 2 évesen bölcsibe (több gyerek nem lesz), akkor ott alszik mind a kettő. Nekem anyukám kezdett rá, hogy nem kell majd hazahozni...Nem mondtam rá semmit, úgy csinálom, ahogy én akarom...
2016. szept. 1. 12:40
 14/18 A kérdező kommentje:
Ez még a régi időkből van. Mi nem boldog gyerekeket nevelünk hanem rabszolgákat. mert be kell kényszeríteni azt a gyereket az oviba , foglalkozásokra. Isten ments hogy legyen gyerekkora. A majd megszokja stílust amúgy is utálom. A megszokja meg a megszereti közt hatalmas a különbség. A sótlan kaját is meg lehet szokni és egy idő után azt hiszed finom közben meg egy külső nyomás hatására alkalmazkodtál egy számodra rossz dologhoz. Sosem értettem az ilyet.
2016. szept. 1. 13:12
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nagyon örülök a kérdésednek mert én is morfondíroztam rajta már eleget. Kisebbik lányom egy éves, a nagylány most kezdte a nagycsoportot. Középső csoportban is végig hazahoztam ebéd után (1 órakor), nyáron végig itthon volt velem természetesen, és most is el szándékozom hozni délben. Az óvónők nem szóltak semmit, illetve tavaly azt mondták hogy ezt nagyon jól teszem, viszont a többi szülő állandóan nyomatja, hogy ne hozzam el a gyereket, aludjon ott ő is, meg majd a suliban úgyis ott kell maradnia stb. Nem értem, nekik miért nem mindegy? Az egyik szülőt mondjuk értem, az ő kislánya a lányom legjobb barátnője és örülne neki, ha még délután is együtt tudnának játszani a lányok az oviban. De őszintén, ha nem is hoznám el délben, azért nem aszalnám egész nap az oviban, legkésőbb uzsi után úgyis hazavinném szóval tök mindegy ebből a szempontból. Olyan is volt, aki azt mondta hogy ő direkt későn megy a gyerekéért, hogy hadd játsszon. Mondjuk erről azért a gyerek véleményét is érdemes lenne megkérdezni, mennyire élvezi ezt. Én annyit tudok, hogy a lányom azt mondta, nem szeretne ott aludni. Én ezt is figyelembe vettem a döntéskor.
2016. szept. 1. 20:55
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Az enyèm most kezdte az ovit. Benn fog maradni aludni ,pediv még itthon leszek ebben az évben. Nem akartam hogx benn aludjon,de az ovónők meggyőztek. Jövőre már vissza akarok menni dolgozni és akkor mindenképp benn kell aludnia. Az ovónők szerint azok a gyerekek sokkal nehezebben szoknak bele az ott alvásba ,akiket előtte haza vittek. Péntekenként viszont mindenképpen haza hozzuk. Ez a terv

Remélem minden jól alakul. Szerintem úgy csináld ,ahogy nektek jó.Te döntesz,nincs beleszólása a szüleidnek ,tágabb családnak!

2016. szept. 2. 06:06
 17/18 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszi hogy megosztotta a saját tapasztalatait ment a zöld kezecske. Igazából nincs gyakorlati jelentősége a bent alvásnak. Anyukám mondta hogy pl mikor ő szült akkor nem is engedték hogy bent aludjon a nagyobb gyerek ha anyuka gyesen volt. Nagyon még ebédre sem. Az oktatás elv szerint amúgy is 5 éves kortól kötelező tanintézménybe járni de csak 4 órában. Mivel a foglalkozásokon részt vesz az iskola előkészítőt meg csinálja így teljesen feleslegesnek érzem azt,hogy meg útáltasam vele az ovit csak mert ez a szokás.
2016. szept. 2. 08:32
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Én csak annyit tudnék a bent alvás mellett mondani, hogy ebéd után közvetlenül jobban esik az alvás, a hazasétálással lehet hogy "kimegy az álom a szeméből" és éberebb lesz, lehet hogy otthon se alszik. Mindig olvasnak előtte mesét az ovónénik.

Ezzel is egyetértek.

De azzal is, hogy ha a gyermek nem akar ott aludni akkor ne kelljen neki, nem mindegyik tud ellazulni idegen környezetben, és csak kínlódik, meg felébreszti a többieket. Ha sokáig nem aludt bent, szerintem már nem is fog szeretni ott aludni.

Egyszóval kérdező, te ismered a gyermekedet, mi a jobb neki, más meg ne nyomja rád az elvárásait.

2016. szept. 2. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!