Napközi, vagy délben haza a suliból?! Elsős kisgyerek esetében ki mire szavaz? Tapasztalt szülők válaszának örülnék. Köszönöm.
Tapasztalt nem vagyok, mert a kislányom is most kezdi az elsőt 😊.
Ha meg tudjátok oldani, hozzátok el szerintem délben. Lehet 1-2 hónap múlva, amikor lesznek barátai, ő fogja kérni, hogy maradhasson.
Szerintem próbáljátok ki mindkét lehetőséget, hogy melyik jobb a gyereknek. Délután azért más ott lenni, mint délelőtt.
Én voltam napközis, igaz problémás sem voltam. Simán kibírható. Azért azt próbáljátok elkerülni, hogy minden a gyerek kénye kedve szerint van, mert biztos elő fog fordulni olyan, hogy senki nem tud délben menni érte és kicsapja a hisztit meg ilyenek.
Vagy szoktassátok rá a napközire úgy, hogy először 1-ig marad, egy héttel később 2-3-ig stb. Az se érné sokként, de ezt nektek kell tudni.
Köszi az eddigi válaszokat. Én 3 okból hagynám a napköziben.
1: hogy végre barátkozzon, bandázzon. Szerintem délelőtt a tanítás alatt erre nem igazán van lehetőség, a napköziben "nőnek össze" a gyerekek, a barátságok.
2: hogy ne lógjon ki a sorból. Az osztályból rajta kívül csak 1 gyerek lenne hazamenős.
3: azért részünkről sem kis áldozat ez a munkarend, én sokat éjszakázom és hétvégén is dolgozom. Ha a gyerek alig 4 órát tölt az iskolában, akkor a pihenés végképp kilőve...azért éjszakás műszak előtt-után muszáj lenne aludnom (és itt nem a kényelmemről van szó, hanem az egészségemről).
Az apjának ezzel nem lehet érvelni, ő vállal minden kényelmetlenséget, csak a szeme fényét minél korábban kimenekítse az iskolából.
Ez nagyon függ a gyetektől, a délutános tanítótól és tőled.
Én hazavittem a lányomat az alábbi okokból:
- tudtam vele leckét írni otthon, nekwm ez nem volt teher, sem időben, sem energiában, sem technikailag
- szintén válogatós gyetek, sosem lakott jól a menzán
- délután voltak különórái, sokkal jobban be tudtam így osztani az idejét, jutott játékra is
- szorongó, nehezen alkalmazkodó gyerek volt ovisnak, jó volt neki, hogy nem volt bent egész nap
- a tanárok nem vették rossz néven, mert végig kitűnő maradt.
Szóval nálunk bevált a hazavitel. Később ő maga kérte a napközit néhány napra.
Ez nagyon függ a gyetektől, a délutános tanítótól és tőled.
Én hazavittem a lányomat az alábbi okokból:
- tudtam vele leckét írni otthon, nekem ez nem volt teher, sem időben, sem energiában, sem technikailag
- szintén válogatós gyetek, sosem lakott jól a menzán
- délután voltak különórái, sokkal jobban be tudtam így osztani az idejét, jutott játékra is
- szorongó, nehezen alkalmazkodó gyerek volt ovisnak, jó volt neki, hogy nem volt bent egész nap
- a tanárok nem vették rossz néven, mert végig kitűnő maradt.
Szóval nálunk bevált a hazavitel. Később ő maga kérte a napközit néhány napra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!