Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Gyesen lévő anyukák, tőletek...

Gyesen lévő anyukák, tőletek is kérték az óvónők hogy délben vigyétek haza a gyereketeket az oviból?

Figyelt kérdés
a fiam télen kezdte az ovit, négy évesen,két hét múlva már ott is aludt.De év végén azt mondták az óvónénik,hogy az otthon lévő anyukák gyerekei nem maradhatnak ebéd után,mert kevés a hely.Nekem a kicsi miatt is rossz lenne délben menni,11-fél kettőig alszik,a nagyfiam meg imád délután ott játszani,ott vannak a barátai,itthon nincs kivel játszania.Kötelezhet az óvoda arra hogy délben elhozzam a gyerekemet,csak mert gyesen vagyok?
2013. júl. 5. 13:04
 1/9 anonim ***** válasza:
23%
Nem kötelezhet. Csak bepróbálkoznak, mert minél kevesebben vannak ott, nekik annál kevesebb a munkájuk. Tipikus pedagógus hozzáállás.
2013. júl. 5. 13:07
 2/9 anonim ***** válasza:
41%
Biztos h nem kötelezhet rá. NE hagyd magad. Jelentsd ha továbbra is piszkálnak miatta. Mond meg nem azért hordod a gyerekedet óvodába h nekik könnyű legyen.
2013. júl. 5. 13:09
 3/9 anonim ***** válasza:
88%
Nem kötelezhetnek, de ha nincs hely akkor nem is lesz hely.
2013. júl. 5. 13:11
 4/9 anonim ***** válasza:
36%
Nem kötelezhet, de mindenhol megpróbálják :D Mondd meg, hogy sajnos nem tudod megoldani. Ebbe nem köthetnek bele :)
2013. júl. 5. 13:11
 5/9 anonim ***** válasza:
65%
Tőlem sosem kérték.
2013. júl. 5. 13:24
 6/9 anonim ***** válasza:
56%
Szia!Nem kötelezhet,bepróbálkoznak,de ha nem tudod megoldani..:-)Én ugyan így vagyok,a nagy most 6 éves,messze lakunk az ovitól,kb.2 km-re,apa viszi reggel kocsival,a kicsi nekem most 15 hónapos,én sem tudom megoldani,hogy délben érte menjek.Bár nekem nem szóltak,hogy nem aludhatna ott,de biztos nem hagynám magam,mert egyszerűen nem tudnám én sem megoldani a kicsi mellett minden nap,hogy ebéd után elhozzam onnan.Pluszban ő is imád járni,2 nap után nagyon unatkozna itthon,sajna a közelben nincsenek hasonló korú gyerekek sem...
2013. júl. 5. 15:57
 7/9 anonim ***** válasza:
81%

azt tudom, hogy év közben nem kötelezhetnek erre.de írod ugye, hogy év végén szóltak, tehát az ügyeleti időben van bent a gyereked gondolom, és erre vonatkozik.

a jogszabályt nem ismerem, de nálunk szigorúan veszik, hogy csak az lehet ügyeletben akinek mindkét szülője dolgozik.

speciel ennek én nem örülök, mert a fiam nagyon szenvedett az elmúlt 2 hétben, nem voltak ott a barátai, egy csoportban van csak az ügyelet, ott zsúfolódtak egymás hegyén hátán alvás időben, így nem viszem a fennmaradó 3 hétben, de van még pár nap ami rejtély hogy lesz, hisz mi dolgozunk, szabit meg nem adnak 2 hónapra... :S

egyébként valahol jogos, hogy ügyeletben ne az legyen akinek "otthon ücsörög" az anyukája, de így még nehezebb azoknak akik kénytelenek beadni a gyereküket :(

2013. júl. 5. 19:50
 8/9 anonim ***** válasza:
A lányom most szeptemberben kezdi az ovit, és egy szóval sem mondták hogy haza kellene vinnem mert Gyesen vagyok. Jó eleinte haza kell vinnem hamarabb, de ez a beszokatás része, hogy nem teljes napokat van bent, de ha a beszokatásnak vége, onnantól egész nap marad bent.
2013. júl. 12. 15:39
 9/9 anonim ***** válasza:
"Messze lakunk az ovitól, 2 km-re..." :D Az messze? Jézusom...az kb. 20 perc séta...persze az már nem divat, tudom... :D
2017. nov. 26. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!