Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért baj ha haza hozom...

Miért baj ha haza hozom délben az oviból?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem értem meg. Most szültem tehát itthon vagyok. A másik gyerekem középsős. Sosem aludt bent az oviban mindig haza hoztam ebéd után. A gyerek nem is szeretne bent aludni neki így jó hogy haza hozom 1 kor az oviból. Nekem is így a jobb. Közben meg mint egy elvárást mindenki nyomja rám hogy a gyereknek jobb lesz ha be kényszerítem aludni az oviba mert az iskolába is ott kell maradni. Mondjuk 2 évvel idősebb is lesz a gyerek akkor. Miért elvárás hogy bent aludjon a gyerek ha semmi értelme. Attól nem lesz vissza maradott az iskolában. Akkor sok gyerek az lenne mert sokat elhoznak haza délben.

#óvoda #bentalvás #haza hozni
2016. szept. 1. 10:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Ki mondja, hogy aludjon ott? Nálunk nem szólnak érte, hogy a 60 gyerekből kB 40-et hazavisznek ebéd után. Sokakat nem is a szülők, hanem a nagyszülők. Nálunk is igy lesz. Anyukám örül, hogy a gyerekkel lehet, óvónők azt mondták úgy legyen, ahogy nekünk jobb. Ki szólt be neked?
2016. szept. 1. 10:36
 2/18 A kérdező kommentje:
Nálam a család nyomja ezt hogy rossz a gyereknek mert haza hozom. Gyakorlatilag zaklatnak vele. De mivel egyedül nevelem a gyerekeket és nekem így jó meg a gyereknek is így jó akkor mi a közük hozzá. Attól tartanak hogy ez problémát fog okozni az iskolába járásnál. Szerintem ez hülyeség.
2016. szept. 1. 10:40
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha nektek íhy jó akkor ne engedd beleszólni őket.

A kicsi alvásidejét nem fogja zavarni? Sokan emiatt is aggódnak.

2016. szept. 1. 10:45
 4/18 A kérdező kommentje:
Szerintem egy babkocsis sétálás közbeni alvás a jó levegőn nem fog gondot okozni a babának. Meg a kicsi hamarabb meg szokja a napi ritmust mint a nagyobbat rá kényszeríteni arra amit nem akar. Miért gondolják hogy majd problémás lesz az iskolában emiatt?
2016. szept. 1. 10:51
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk pont fordítva van: engem azért csesztetnek, mert nem hozom haza.

Csináld úgy, ahogy neked és a gyerekeidnek jó :-)

2016. szept. 1. 10:52
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk szintén nyomatja ezt a család,na de nem is alszik már délután (nagycsoportos) én meg meg tudom oldani,hát elhozom.Nálunk 1-kor lehet,és a gyeses anyukák nagy többsége ugyanígy tesz,vagy az is aki munkanélküli.Nálunk az oviban is jobbnak találják ezt.
2016. szept. 1. 11:43
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz vele, ha ezzel jön valaki zárd rövidre, hogy nektek így jó, nem kell magyarázkodni, amúgy én sem értem.
2016. szept. 1. 11:47
 8/18 anonim ***** válasza:
77%
Val.szeg jobb a gyereknek otthon veled. De semmi program nincs délután, amiről így lemaradna? Gondolok sport, néptánc, stbstb foglalkozásra.
2016. szept. 1. 11:52
 9/18 A kérdező kommentje:
Mert ez a szokás , meg ők is bent aludtak. Én is mondjuk de rossz is volt. Amúgy mivel járok jobban ha délután megyek érte? A nagyobb már itthon sem alszik délben. Ha alszik véletlen 1 órát akkor még este 10 kor is nehéz lenyomni. Az se jobb. Meg akkor alig tudnék vele foglalkozni mert az én itthoni munka időm délután van. Akkor majd csak este 7 kor érnék rá vele foglalkozni. Nem hiszem hogy hátrányosabb helyzetben lesz a gyerek mert nem kényszerítem ott aludni.
2016. szept. 1. 11:52
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi külföldön élünk, itt alapból csak délelőtt van ovi, és nagyon bejött ez a rendszer. Reggel szépen elmegy, játszik, tanul egy kicsit, aztán itthon megebédelünk, ha akar, alszik, ha nem, szépen eljátszik. Biztosítva van neki a gyerektársaság, de azért mégsem az ovi neveli, szerintem nagyon szuper. Úgyhogy én csak támogatni tudom az elképzelésedet.
2016. szept. 1. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!