Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nálatok alvásidőben kiengedik...

Nálatok alvásidőben kiengedik az óvónők a gyerekeket pisilni? Nagycsoportosokat is?

Figyelt kérdés
Csak mert nálunk csak a kicsik mehetnek ki, nagyok nem, inni sem, kakilni sem. Szerintem ez kínzás kategória, de van szülő, aki szerint a többi oviban ugyanez van. Tudnék még durva dolgokat mesélni, de most elsősorban erre lennék kíváncsi, erről biztosan van infója egy ovis szülőnek.

2016. júl. 29. 08:37
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
81%
Igen, kiengedjük őket. Minden korcsoportot.
2016. júl. 29. 20:00
 12/26 anonim ***** válasza:
55%

Én nem vagyok óvónő, sem dajka, de oviban dolgozom, leírom. Kiengedem a gyereket pisilni, az alvásidő elég hosszú DE:

Ha biztosan tudom, hogy 10 perce pisilt és nincs szervi problémája, akkor nem. Volt olyan gyerek a csoportomban, aki sportot űzött abból, hogy kiment wc-re és elkezdett játszani. Amikor mondtam neki, hogy megyek vele, elbizonytalanodott. Nyilván nem minden gyerek ilyen, de előfordul nagyon is.

Azt gondolom, hogy aki ismeri a gyereket, az el tudja dönteni, hogy tényleg pisilnie kell, vagy csak sétálni szeretne.

Ha bizonytalan vagyok, akkor úgy szoktam, hogy mondom neki, "most voltál" ha még egyszer szól, akkor kiengedem.

Természetesen akinél hosszabb idő eltelt, az rögtön kimehet.

Az óvónő szidásáról meg annyit, hogy lehet hogy otthon csak azt meséli el a gyerek, hogy nem mehetett ki, azt már esetleg nem, hogy miért. Tehát én azt mondom, együtt kell a problémát megbeszélni és nem egyből vádaskodni.

2016. júl. 29. 21:38
 13/26 A kérdező kommentje:
Nyilvan ilyen is elofordul, de aligha oly modon, hogy a gyerekek osszebeszelnek, hogy figy adjuk mar be mindannyian ezt a suket dumat anyanknak, vagy nyomjunk egy feloras kamusirast... En sem vagyok tan tejesen hulye. Epp az az ijeszto, ha olvastad az eddigieket, hogy a gyerek ezt nem panaszkent meseli, hanem termeszeti torvenynek tekinti, olyannyira, hogy meg otthon is buntudata van a pisilestol. Vannak nagy szinesz gyerekek, de ez azert oscar dijert kialtana. Vagy szerinted a gyerek kamuzik ilyenkor is?
2016. júl. 29. 22:12
 14/26 A kérdező kommentje:
A masik, ha nem vagy ovono, sem dajka, akkor milyen minosegedben dontod el, hogy mikor pisilhet a kisgyermek?
2016. júl. 29. 22:14
 15/26 anonim ***** válasza:
78%

Kedves Kérdező!

A fő kérdést olvastam, az alatta lévőt nem, bevallom. Nagyon szomorú, hogy van ilyen óvoda, ahol ezt megteszik. Természetesen nem a sírva könyörgő gyerekről gondolom, hogy kamuzik. Nálam el sem jut odáig, hogy sírjon. Egyébként gyógypedagógiai asszisztens minősítésben van engedélyem a gyerekekről gondoskodni. ;-)

2016. júl. 29. 22:28
 16/26 anonim ***** válasza:

A környezetemben minden oviban ezt csinálják. :( Ez a természetes sajnos. Hallottam már olyan kisgyerekről, akinek épp ezért esett vissza a szobatisztasága.

Óvónők egyébként azzal magyarázzák, hogy ha kiengednék a gyerekeket, a ők sem és a társaik sem tudnának aludni a mászkálás miatt.

2016. aug. 4. 20:41
 17/26 A kérdező kommentje:

Nem tudom, milyen hatóság kompetenciájába tartozik ez, de ha valakit nem hagynak kakilni, az kínzás, akármilyen indokkal teszik is. Ellőtte ebédeltek, ittak (habár vizet csak egy pohárral ihatnak a mi ovinkban ebéd után, pont azért, mert a pisilési inger ilyen megoldhatatlan feladat elé állítja szegény óvónőket), persze hogy kakilniuk kell. Elnézést kérek, nem szoktam írásban ilyeneket, de mocskos szemétláda az összes ilyen ember. Egyedül azért tehetik ezt meg, mert problémás a dolog bizonyítása, mivel kisgyerekekről van szó. Ezzel vissza is élnek a végsőkig. Ha nem így lenne, régen büntett előéletű munkanélküli lenne mindegyik. Az való az ilyennek.

Ilyenkor hol vannak a válszolók közül a mundér becsületét végő óvó nénik?????? Érdekelne, nem félnek-e, hogy egyszer egy jogász apuka úgy veri ki belőlük, amit ők a gyerekeknek nem engednek kiengedni.

2016. aug. 5. 09:01
 18/26 anonim ***** válasza:

Előző voltam. Egyetértek. Ha egy felnőttel csinálná valaki, annak büntetőjogi következményei lennének.

Én már 20 éve voltam óvodás. Engem sem engedtek ki. Ez a megszokott gyakorlat sajnos.

Sajnálom a gyerekeket. Elhitetik velük, h a kaki-pisi az valami bűnös dolog, és minden ok nélkül szégyenlősek lesznek.

2016. aug. 5. 12:36
 19/26 A kérdező kommentje:
Még egy iskolást, sőt, egyetmistát is kiengednek akár vizsgáról is, ha vécére kell mennie, az meg nem is kérdés, hogy inni bárki bármikor ihat, még a tévébemondók is isznak a képernyőn. Vagy akár egy állásinterjúról is ki lehet menni pisilni, a tárgyalóasztal meg tele van rakva vízzel. Szégyellje magát az összes ilyen óvónő!
2016. aug. 9. 07:20
 20/26 anonim ***** válasza:

Most nem értek veled egyet. Egyetemistaként mondom, nem mehetünk wc-re, vizsgán meg végképp nem. Nem ihatunk akármikor, mint ahogyan az iskolások sem. Beírást kapnának, ha óra alatt innának.

Állásinterjúról meg ha valaki pisilni kéreckedik, hát... garantáltan kivágják onnan.

Óvodában viszont kimehetnének szegény gyerekek. :(

2016. aug. 10. 11:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!