Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet kérni a szomszédot,...

Lehet kérni a szomszédot, hogy ne alvásidőben fúrjanak?

Figyelt kérdés
már egy hónapja megy a lakásfelújitás.már mondtam nekik,hogy semmi gond,csak szóljanak előre,akkor a nagyinál altatok,de valahogy mindig a kicsi avásidején kalapálnak,fúrnak.mintha direkt kiszámolnák.lehet ezt valahogy finoman kérni?
2015. júl. 7. 13:26
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
74%
Természetesen megkérheted, aztán vagy sikerül betartania vagy nem, ember és munkafüggő.
2015. júl. 7. 13:30
 2/28 anonim ***** válasza:
86%
Nálunk is ez megy, már hetek óta, és nem, nem lehet kérni. Egyetlen dolog, amihez alkalmazkodnak az a közös társasházi szabályzat. Nálunk speciel 10 emelet van, nem tarthatnak közvéleménykutatást, hol-mikor van altatás, soha az életben nem végeznének, ha mindenkihez alkalmazkodniuk kéne. Ha így egy hónapja megy, mennyi ideig tartana, ha fele ennyi időben tudnának dolgozni? Sajnos, ilyen a társasházi élet. Én megértelek, de nem tehetsz semmit sem.
2015. júl. 7. 13:30
 3/28 anonim ***** válasza:
85%
Szépen kérni bármit lehet, persze. De nem köteles figyelembe venni a kérésedet hétköznap fényes nappal. Valószínűleg vállalkozó dolgozik nála egyébként, nem? Ha ilyen sokáig tart a munka.
2015. júl. 7. 13:32
 4/28 anonim ***** válasza:
31%

Ez szomszédtól függ. Ha tőlem kérnéd, figyelnék a kérésedre. De pl. az én szomszédomat nem érdekel senki és semmi. Még este is fúr...

Szóval intelligencia kérdése is.

2015. júl. 7. 13:33
 5/28 anonim ***** válasza:
87%
A társasház házirendjét köteles betartani, megkérheted, hogy mikor maradjon csöndben, de ha lassabban halad a munka, többe fog neki kerülni. Mondhatja, hogy akkor fizesd ki, hogy két héttel tovább lakik albérletben, fizeti a munkásokat, vagy pedig aludjatok éjszaka.
2015. júl. 7. 13:39
 6/28 anonim ***** válasza:
92%

Kérheted, de nem sok értelme van.

Ha pl 3 órát alszik a gyerek, és épp fúrós - faragós meló lenne, akkor 3 órát kártyázzanak a munkások, a szomszéd meg fizessen...? Ezt nem lehet elvárni.

2015. júl. 7. 13:54
 7/28 anonim ***** válasza:
90%
nem, nem lehet természetesen. Mi lenne ha elővigyázatosságból mindig a nagyinál altatnál?
2015. júl. 7. 14:05
 8/28 anonim ***** válasza:
84%

Kérni sok mindent lehet, de nyilván ők sem hobbiból fúrnak.

Nem kéne azt hinni, hogy minden a te gyereked körül forog!

Gondolom, tőled is kérhetnek olyat, hogy ne pihenőidőben visítson a gyereked?!

Nyugodtan lehet aludni háttérzajjal is, nem lesz semmi baj tőle.

2015. júl. 7. 14:10
 9/28 anonim ***** válasza:
88%

Kérni lehet, csak még a legjobb indulattal is lehetetlen ezt kiszámolni előre, hogy pont mikor fognak épp fúrni. Felújításkor mindig érik az embert meglepetések, még nem hallottam olyanról h vki mindent előre ki tudott volna számolni.

A lányom 2 hetes volt amikor szemben elkezdtek építeni egy társasházat. 2 éves koráig tartott, állandóan daruk, kalapácsolás, teherszállító autók stb...

Szóval meg tudja ám szokni a gyerek, az enyém mindig gond nélkül aludt, nyilván miattam nem fogják naponta megállítani a több százmilliós beruházást. Szomszédnak is ha anyagi kára van abból h áll a munka, bizony nem elvárható hogy napi tízezreket fizessen a munkásoknak azért, hogy kártyázzanak. Ha nem gond anyukádnál altatni én átmennék amikor csak lehet aztán probléma megoldva.

2015. júl. 7. 14:32
 10/28 anonim ***** válasza:
82%

Miért ne lehetne kérni? :)

De azt szerintem ne gondold, hogy a munkások fejbentartják, mikor van a gyerek alvásideje. Esetleg rákérdezhetsz, hogy mikor akarnak ilyen zajos melót csinálni, és elviszed máshová, ahogy írtad.

2015. júl. 7. 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!