Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet kérni a szomszédot,...

Lehet kérni a szomszédot, hogy ne alvásidőben fúrjanak?

Figyelt kérdés
már egy hónapja megy a lakásfelújitás.már mondtam nekik,hogy semmi gond,csak szóljanak előre,akkor a nagyinál altatok,de valahogy mindig a kicsi avásidején kalapálnak,fúrnak.mintha direkt kiszámolnák.lehet ezt valahogy finoman kérni?
2015. júl. 7. 13:26
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
68%

Egyáltalán munkások dolgoznak ott vagy maga a család csinálja a felújítást? Nálunk a szomszéd csinálta, nem lehetett vele beszélni, tojt a fejünkre.

Ha munkások, vállalkozó csinálna, akkor naná, hogy lesz.arná, de ha csak a szomszéd, akkor igenis lehet kérni. Max. tesz rád.

2015. júl. 7. 14:51
 12/28 anonim ***** válasza:
89%

Én nem kértem ilyet soha, mikor panelban laktunk az 1 és 2 éves gyerekeimmel. Volt, hogy fúrtak, meg ilyenek, de el kellett viselni. Ők elviselték a gyerekeim, mikor hangoskodtak, evidens, hogy én is elviseltem, mikor ők hangoskodtak.

Ha tudod, hogy átalakítanak, akkor miért nem mész egyből a nagyihoz. Én nem várnám el, hogy szóljanak, hogy most fúrúnk 10 percig, aztán 20 perc szünet. Mert kb. erről szól.

2015. júl. 7. 15:03
 13/28 anonim ***** válasza:
80%

Mi épp felújítunk. Minket is kért a szomszéd, hogy 11 és 2 között ne legyen hangos munkavégzés, mert altatná a gyereket.

Sajnos a legjobb indulattal sem tudjuk figyelembe venni a kérdését és ahogy az egyik válaszoló írta nem az alacsony inteligencia szintünk miatt!

Nekünk is ki kell fizetni a munkásokat. Ők arra a 3 órára nem tudnak máshova menni dolgozni, nekünk teljes napot kell fizetni. Nem elvárható, hogy emaitt többszörös árat fizessünk a munkáért, illetve, hogy a duplájára húzódjon a felújítás.

Azt nem tudom, hogy mennyire lehet előre kiszámítani, hogy mikor lesz hangos munkavégzés. Pl. nálunk amikor a betonmarás volt, illetve amikor az új hornyokat marták ki a víz és az elektromos vezetéknek előtte szóltunk a szomszédoknak.

Persze más a helyzet ha egy képet vagy egy polcot kell felfúrni, akkor alap, hogy lehetőség szerint figyelembe veszem a szomszédok igényeit is.

2015. júl. 7. 15:07
 14/28 anonim ***** válasza:
49%

Az intelligenciás megjegyzést azt veszi magára, akinek inge...

Ugyanis nem a munkásokról szólt a dolog, hanem magáról a szomszédról, vagyis ha a szomszéd újít fel, és nem munkások dolgoznak náluk. Ott tök egyértelmű, hogy egy vállalkozótól nem lehet ilyet kérni.

2015. júl. 7. 15:11
 15/28 anonim ***** válasza:
90%

14:

de ha a szomszéd direkt arra vesz ki szabadnapot h fel tudjon újítani, mert hétvégén nem lehet hangoskodni a társasházi szabályzat szerint akkor is lógassa a lábát 3-4 órán keresztül mire minden kisgyerekes család a szomszédban túlesik az altatáson?

Ha mondjuk 3-4 napig tartana a felújítás, de délben 3-4 órára abbahagyja az plusz 2 szabadnap elhasználását jelenti minimum... Most komolyan azért vegyen ki plusz 2 szabadnapot mert 11-től 3-ig mindig alszik valaki a szomszédban? Mert ugye akkor is menne a vekengés ha este 8 utánig húzódna, mert délben szünetet tartott.

Szerintem ez a társasházi léttel jár, akinek nem tetszik költözzön tanyára vagy ne lepődjön meg ha a szomszéd is becsönget, amikor a gyerek este 10-kor ordít.

2015. júl. 7. 15:18
 16/28 anonim ***** válasza:
50%

De jó, nálunk a munkások tartottak ebédszünetet, így kb. másfél óráig csend volt. :)

A szomszédok hálásak voltak is érte.

Amikor meg vettem ki szabit, hogy valamit csináljak, akkor magamtól is figyelembe vettem, hogy ebéd körüli időszakban halkabb munkákat végezzek. Mondjuk nem kérte senki, és persze nem 3-4 órát voltunk csendben, de egy 1-2 órát biztos. Szóval a lényeg a lényeg: lehet kérni. Miért ne lehetne? Legfeljebb nemet mondanak.

Én amúgy minden alkalommal elmentem a szüleimhez a kislányommal, amikor mellettünk újították fel a lakást. Mivel nem lehetett másképp megmaradni ott annyira hangosak voltak.

2015. júl. 7. 15:25
 17/28 anonim ***** válasza:
42%
Értem én, szomszéd kiveszi a napokat. De attól még kérni nem lehet? A kérdés arra vonatkozott, hogy lehet-e kérni. Lehet. Legfeljebb közlik, hogy nem tudnak mit csinálni. De mi van, ha tudnak? Mi van, ha képesek esetleg úgy időzíteni a munkát? Ha nem kérdez a kérdező, nem is fogja megtudni a választ.
2015. júl. 7. 15:28
 18/28 anonim ***** válasza:
15%

"Mi épp felújítunk. Minket is kért a szomszéd, hogy 11 és 2 között ne legyen hangos munkavégzés, mert altatná a gyereket.

Sajnos a legjobb indulattal sem tudjuk figyelembe venni a kérdését és ahogy az egyik válaszoló írta nem az alacsony inteligencia szintünk miatt!"

Pont ilyen esetben lehetne figyelembe venni minimális jóindulattal, nem is a legnagyobbal. Ha előre lehet tudni az időpontot, a munkát is lehet szervezni, ütemezni. Ez napi 1-2 óra változás, és a fúrásról van szó, a nagy zajról, nem arról, hogy lábujjhegyen kellene járni a munkásoknak.

2015. júl. 7. 16:26
 19/28 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem ha otthon barkácsolgat hobbiból a szomszéd, akkor oké, kérheted, persze, de nem várhatod el akkor se. Viszont egy nagyobb felújítás, ahol vállalkozók jönnek-mennek, igen komplex munka és a munkások ideje nem filléres móka. Nem elvárható, hogy alkalmazkodjanak hozzá, hogy a jobb oldali szomszédban a Pistike egykor alszik, a bal oldali szomszédban a Mancika meg kettőkor, de ma pont nem mert később kelt reggel, szemben a Józsi bácsi meg háromkor szokott egyet hunyni újsággal a kezében, mert már idős és amúgy is melege van. Gizi néni meg nem hallja a Lucecitát négykor a tévében. Szóval ezt ki kell bírni. Amikor az anyukának éjjel üvölt a gyereke vagy porszívózzák az orrát, akkor se fog átjönni a szomszéd hogy ne most zajongjatok már légyszi. Vagy amikor Pistike épp visítva futkározik a kistesóval vagy üveggolyókat gurigatnak a padlón vagy szülinapi bulit tartanak. Ezt hívják társas létnek egy társasházban.
2015. júl. 7. 16:33
 20/28 anonim ***** válasza:
83%

Ezzel az erővel soha ne végezzen senki felújítási munkálatokat, mert egy társasházban mindenféle ember lakik, nem csak kisbaba.

Biztos van olyan, aki épp éjszakás műszakban van és nappal aludna.

Biztos van, akinek nemrég halt meg egy hozzátartozója és szeretne csendes magányában elmélyülve emlékezni.

Biztos van olyan, aki táppénzen van, otthon fekszik betegen.

Biztos van olyan, aki otthonról végezne koncentrációt igénylő munkát stb....és még folytathatnánk tovább a sort.

2015. júl. 7. 16:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!