Csak szerintem kegyetlen ez a beszoktatási módszer? Ti hogyan szoktattátok be a gyermeket az oviba?
6-os vagyok
Nem lepasszolom, nem megszabadulni akarok a gyerekemtől, egyszerűen csak egy örökmozgó 3 éves aki a kishúga miatt plusz korlátok közé van szorítva, a mi társaságunkat már nagyon unja, otthon sok a feszültség a két eltérő gyerek miatt, elsősorban a fiamnak szeretnék azzal jót tenni hogy oviba viszem a kis társai közé, új ingerek, új játékok, ráadásul még nem beszél ezért a beszéde miatt is fontos hogy társaságban legyen.
Az már mellékes, hogy nekem könnyebb lesz otthon csak 1 gyerekkel, nem ez volt a fő szempont az oviba iratásnál.
A gondozó hölgy amit ír, na azt én is pont így gondolom, megszokja a gyerek hogy anya ott van, 2 hét beszoktatás után meg hirtelen eltűnik az anya, szerintem is sokkal nagyobb törés az a gyereknek.
Egyébként meg ha egy anyámasszony katona gyerekem lenne aki egész nap csendesen üldögél, anyás, félénk, akkor biztos én is jobban örülnék hogy 2 hétig tart a beszoktatás (pl a lányom ilyen, nála kelleni fog ősszel a két hét beszoktatás a bölcsibe, sőőőőt), de a fiam nem ilyen, 1.5 óra alatt egyetlen egyszer szólt hozzám az oviban (és nézett rám) amikor sikerült egy homokvárfélét csinálnia.
Látom én is az óvónőkön, hogy nem tetszik nekik a hozzáállásom de nem érdekel. Az ő dolguk az, hogy a beígért időben bevegyék az oviba a gyerekemet, ne felettem ítélkezzenek. Nálunk egyébként azért van ez az elhúzás mert sok a gyerek és még nincs kedvük plusz 1 főt fogadni.
Mielőtt betöltötte a 3-at, néhányszor voltunk 1-1 órát játszani, ismerkedni, kétszer az udvaron, egyszer a csoportszobában.
Hétfőn bent ültem kisszéken, kb 9-11-ig voltunk ott.
Kedden 8-ra mentünk és szintén ebéd előtt eljöttünk, de közben én elmentem bevásárolni (kb 1-1,5 órát maradt nélkülem).
Szerdán reggel megkérdezték tőle, ottmarad-e ebédelni, akarta, maradt, ebéd után hoztam el, látta az ágyikókat, a dadus megmutatta milyen szép kispárnahuzatok vannak, és hogy neki is lesz holnap. Nagyon várta.
Csüt-pént próbálkoztak az ottalvással, elég nehezen ment, sőt még a következő héten is csak 2x sikerült nyugisan elaludnia, de ezt leszámítva minden okés volt, szívesen ment. Szerintem ha elhúzzuk a beszoktatást, nehezebben szakadt volna el tőlem.
Nálunk nagyon gyerekbarát volt a beszoktatás. Augusztus utolsó 3 napján bementünk 9 után és 12-ig lehetett maradni. Akkor mehettünk el, amikor akartunk. Hétfőtől péntekig ebéd után haza kellett hozni, következő héttől már maradhatott ott.
Nagyon sok helyen Hallottam ezt a fajta beszoktatást, ami Számomra nem is az és elég drasztikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!